Olasz fórum

Olasz fórum

Ki állítja meg Ibrát? (Cassano újabb varázslata és Mascara mesterhármasa a videókon)

2008. november 17. - mbemba

És ez a csapat a tizenhetedik! Derbit nyert a Roma és mégis csak a tizenhetedik. Ha így mérik a bajnokságok erejét, akkor a Serie A a csúcsbajnokságok csúcsbajnoksága. Persze, nem így mérik. Sehogy nem mérik, csak hasonlítgatják.

Hiába mutat máshová, ő, Julio Baptista volt a legjobb!
Lényeg, a Roma feltámadt és szívét, tudását pályára téve megnyerte a városi ütközetet (1-0). Öt forduló óta voltak nyeretlenek. Mindenki tette a dolgát, azonban a két brazil Julio Baptista és Juan, illetve Mexes, vagyis a belső védőpáros csodás meccset játszottak. Előbbi a második félidőben megállíthatatlan volt, annyit kellett rúgni, mint Maradonát. Ledesma annyit faragta, hogy ki is állították. Egyébként, aki nem látta a meccset nehogy azt gondolja, hogy csak a Romáról szólt a meccs. A laziósok is fociztak, Zarate például egy az egyben rendre elment az embere mellett, alighanem Panuccinak, ezért kellett lejönnie. Rossi, az edzőjük így vélekedett: ,,Egyetlen figyelmetlenség döntött. A csapatom több mint jól játszott, talán túl sok volt a feszültség, több higgadtság kellett volna. Azonban hibáztak ők is!”
 
Győzött a Milan, az Inter és hétközben a Juve is. Kezd helyreállni a világ rendje? Talán, hiszen a két frontot tartó bozótharcos, a Napoli és az Udinese kikapott. Azért várjunk még néhány fordulót, mielőtt bejelentjük.
 
Mindenesetre az Inter maradt az első és amíg Ibrahimovic a pályán, addig nehéz lesz elkapni a milánóiakat (Palermo-Inter 0-2). Rég volt, hogy ennyire tarthatatlannak tűnjön egy csatár, vagy hogy egy csatár mellett ennyire súlytalannak tűnjön minden védő. Két ágyúgolyója megállította a vitéz Palermót. De a magasztalás előtt, ne feledjük, hogy az első félidőben a Palermo nagyon is helytállt, sőt… Ballardini edző így látta: ,,Az első félidőben nem hagytuk az Intert, egy kicsit sem. A második félidőben nem tudtunk jól zárni és a nagy játékosok, akkor hozzák a maximumot, ha megengedik számukra a minimumot.” A palermói tréner itt egészen biztosan Ibrahimovicra gondolt. Idetartozik még, hogy a svédek lemondtak a támadó hétközbeni szerepeltetéséről.
 
A Juve legyőzte az idegenben megint gyámoltalan Genoát (4-1). A téma így rögtön a szombati Inter-Juve. És akkor megint Ibrahimovic. Chiellini: ,,Az Inter a legnagyobb konkurens, a bajnok. Ibrahimovic? Olaszországban a legjobb csatár, de őt kell fogni és ez nem egy az egy elleni helyzet lesz, a védekezőknek együtt kell megállítani őt. Ezeket a meccseket jó játszani.” Mindenesetre Mellberg sem megy haza a barátságosra, talán a svéd szakvezetés úgy gondolta így a jobb. Így nem érheti szó a ház elejét! Vagyis, hogy csak az Inter érdekeit tartanák szem előtt.
 
A Milan egy jó első félidőt követően, játszott egy gyenge másodikat (Milan-Chievo 1-0). De így is nyertek 1-0-ra. A tizenegyesből esett gólt, egy olyan helyzet előzte meg, amelyikben Bentivoglio keze érintette Kakát (ez még a kosárpályákon is előfordul). De most már inkább azt vitatják, hogy a 16-oson belül történt-e az érintés. A Gazzetta szerint kinn. Ancelotti arról is beszélt, hogy a gyenge hajrá annak is köszönhető, hogy a múlt hétvégén, az utolsó percekben történt pontvesztés feldolgozása nem igazán sikerült. Ritka pillanat, mikor egy edző kiemel csapatából valakit, valakiket. Ezúttal megtette: Gattuso, Jankulovski, Ronaldinho, és Favalli. Utóbbit mi is kiemeljük! Favalli beérett.
 
A válogatott keretéből kimaradt Cassano, pedig ezúttal is remekelt – a Yahoo-tól 7-es felest kapott –, ráadásul rúgott egy mesés gólt. Nézzék meg a videón, nem mesélek! Egyébként Bari szülötte 200. meccsét játszotta a Serie A-ban. Csapata nyert is 3-2-re a Lecce ellen. Nem csak a zseniális támadó jelenete marad meg a meccsről, hanem például Stankevicius, mintegy 15 méterről ejtett felhőfejese is, meg egy vitaindító kapcsán: egy gól úgy született, hogy a középpályán Ardito (Lecce), immár zoknison passzolta tovább a labdát. A szabálykönyv, ha minden igaz ezt nem teszi lehetővé.
 
A Napoli veresége Bergamóban (3-1) nem volt könnyen megjósolható, mert a nápolyiak jó, a hazaiak pocsék formában voltak. Del Neri, a hazaiak mestere azonban határozott volt: pályára küldte első perctől Vierit, Floccari mellett és Doni volt a főnök mögöttük. A vendégek így játszottak: Iezzo; Santacroce (Pià 67.), Cannavaro, Contini; Maggio, Blasi, Gargano, Hamsik (Rinaudo 78.), Vitale; Lavezzi, Denis (Zalayeta 34.). Fontos azonban, hogy az ezúttal gyengécske Zalayeta pirosat is kapott a 66. percben (1-0 volt ekkor a hazaiaknak). A lövések aránya is jelzi a hazai fölényt: 17-7 (kapura 7-3). ,,Nem voltunk a szokásosak!” – mondta a meccs után Reja, és alighanem igaza volt.
 
Hátrébb szorult a Catania ebben az összefoglalóban, azonban a táblázaton ismét előrébb vannak a szicíliaiak, a 3-2-es győzelmüknek hála. Meg, ahogy Zenga is mondta: Az érdem Mascaráé! A támadó 3 gólt vágott. Gólok a videón. Mestermunka. Nem véletlen, hogy ő a cataniaiak Mascarinhója. Elképesztő, hogy ez a kis zseni, aki már 29 éves, csak 2006-ban mutatkozott be az élvonalban.
 
Az Udinese akárcsak a Napoli, kikapott. Pedig a Reggina hazai legyőzése nem kellett volna gondot okozzon, ehelyett: Udinese-Reggina 0-1. Ennyit számítana Di Natale hiánya? Egy biztos: a kalábriaiak győzelme megérdemelt volt. A kiállított tréner, Marino talán tudja az okot: ,,Elvileg most kellett volna pihentnek lennünk, hiszen a hét közben az Olasz Kupában, azok játszottak, akik ma nem. Nagy csapatok ellen könnyű motivációt találni, ma ez nem sikerült!”
 
A Cagliari igencsak belejött, már a Fiorentina legyőzése sem gond (1-0). Pedig ez a csapat: Frey; Comotto (Zauri 69.), Kroldrup, Gamberini, Vargas; Kuzmanovic (Almiron 53.), Felipe Melo, Montolivo; Santana; Gilardino, Jovetic (Pazzini 46.) nem zsenge-gyenge ugyebár. Robert Acquafresca (Frissvíz) mostani tizenegyes-góljával már 5-nél tart.
 
A Siena sem gyengélkedik mégsem sikerült a harcos Bolognát legyőzni (1-1). Mindenről a tizenegyes döntött: Di Vaio (Bologna) berúgta, Calaiò nem!
 
Állás: Inter 27, Milan 26, Juventus 24, Napoli 23, Lazio 22, Udinese, Catania 21,... Bologna 8, Reggina 8, Chievo 6.

Következik: Fiorentina-Udinese, Inter-Juve (szombaton), Bologna-Palermo, Chievo-Siena, Lazio-Genoa, Lecce-Roma, Napoli-Cagliari, Reggina-Atalanta, Sampdoria-Catania, Torino- Milan.

 Cassano már megint!

 

 

 Mascarinho: egy, kettő, három!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr49773131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda 2008.11.17. 13:08:25

Tavaly tavasszal bezzeg gyógyderby volt amit végignéztem az Olimpicoban... Gól nélkül... Pedig egyszer úgyis meghallgatom ott a "grazie Roma"-t, úgyisúgyis.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.17. 22:12:31

mbemba már nem kíváncsi rá, mbemba már hallotta a helyszínen pá-pá-pá :))

popp 2008.11.18. 10:06:09

Irigyeljük mbembát, melyik nyertes derbyn volt ott?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.18. 11:19:46

Nem tudtál mellétrafálni! Győztes volt! 1-0. Kicsit akkor is, a Roma felé húztam. 2000-et írtunk és december 17-et. Negro öngólját nem is tudom láttam-e. Cafúnak volt egy zseniális labdakihozatala, az maradt meg a leginkább. Komolyan. A kapu mögött voltam, fotósként - máig képtelen vagyok normálisan fényképezni - és egyszer csak azt vélem látni, hogy a labda nem akar leesni, utána láttam videón, amit ott csak éreztem, hogy Cafú emelgetett, laziósok feje fölött, hosszú ideig. Meg egy felirat sem törlődik - akkor igazolt Batistuta Romába: ,,Re Leone (Oroszlánkirály) megérkezett/ Teljes az állatkert!" Nem kedvelem a táborukat, de ez szellemes volt. Hát így történt velem!
süti beállítások módosítása