Olasz fórum

Olasz fórum

Torinó a szmogbajnok

2008. december 17. - mbemba

Torinó ismét első a levegőben lévő porszennyezés tekintetében.

Erre hívták fel a figyelmet a Legambiente nevű zöldszervezet emberei. Piemont fővárosa után következik Velence, majd Modena. De egyébként egyetlen olasz város sem büszkélkedhet túlságosan, hiszen egyik vizsgált városban - 78-an voltak - sem volt nap, hogy ne lépték volna át a szennyezettségi határértékeket. Legritkábban Sienában volt szmog, ott négyszer.
 
Íme egy pár nagyváros, a porszennyezettségi napok szerint felsorolva: Torinó (118), Velence (102), Modena (101), Milánó (94), Firenze (86), Róma (67), Salerno (63), Bologna (57), Bari (44). Ők valamennyien túllépték a törvénybe foglalt értéket, mely 35 napot engedélyez.
 
A Legambiente leporolta korábbi ötletét és a nevezett városokban, a szennyezett levegő ellen maszkkal védekező, próbabákat helyeztek a kirakatokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr18827701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása