Olasz fórum

Olasz fórum

Brazília játszott, Olaszország iparkodott (Brazília-Olaszország 2-0, videóval, szöveggel)

2009. február 10. - mbemba

Buffon; Zambrotta, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso; De Rossi (Aquilani 59.), Pirlo (Dossena 74.), Montolivo (Perrotta 46.); Pepe (Camoranesi 46.), Gilardino (Toni 46.), Di Natale (Rossi 46.).

 

Amit Lippi mond az mindig fontos: ,,Most jobb Brazília, másfél év múlva meglátjuk” – nyilatkozta a meccs után rögtön a kapitány. Ebben reménykedjünk!

Rögtön az elején egy gyönyörű előreívelés után Grossi gólt rúgott, szabályosat. Utána – nem a meg nem adott gól következményeként, hanem egész egyszerűen a technikai tudásfölény miatt – a brazilok átvették a kezdeményezést, komoly fölényben játszottak. Ráadásul a védelem vagy lassú volt, vagy figyelmetlen, de az biztos, hogy nem volt rendjén (a legegyértelműbb jel erre Cannavaro figyelmetlensége). Az első brazil gól pedig nyomatékosította ezt. A második pedig teljesen egyértelművé tette.
 
A négy csere a félidőben talán azt jelezte, hogy Lippi nem egészen elégedett. A cserék pedig mozdítottak is a szekéren. A brazilok továbbra is csodálatosan fociztak, de Toni helyzetbe tudott kerülni – nem is egyszer. Gólját jogosan nem adták meg. Másszor Julio Cesar védte két-három méterről kapura pöckölt labdáját. A brazilok örömfocit mutattak, gyakran joggal, néha indokolatlanul pedig sikítoztak egy-egy belépő után. Ronaldinho olyan könnyedén játszott, mint még Olaszországban soha. Gól nem esett több, de a játék élvezetes volt mindvégig: Brazília játszott, Itália iparkodott.
 
A világbajnok szövetségi kapitány bevezetőben idézett mondata, alighanem arra utal, hogy a szemünk előtt csapatépítés történt. Talán nem is a legjobb csapat lépett pályára az első percekben. Az olasz csapatban lenyűgöző volt Zambrotta játéka, szédítően sokat futott, labdával a lábán is jó volt; kicselezett, vagy lefutott (kinek melyik tetszik) brazilokat. Becsúszásai annyira voltak látványosak és eredményesek, mint Robinho cselei. Rossi volt még, aki bizonyította, hogy érdemes vele mindenképp számolni. Bejátszotta a pályát, legalább félpályáig, felvitte a labdát, beadott, bravúrosan cselezett, felért a kapuhoz.
 
Legrottaglie figyelmesebb volt, mint Cannavaro, de egyikük sem volt meggyőző. Várjuk Chiellinit! Szélen Zambrottához hasonlíthatóan jól játszott Grosso. A középpálya gyengélkedett: Pirlo higgadtsága most lassúságnak tűnt, de tudjuk, hogy ő most tápászkodik fel. De Rossi, Perrotta, Montolivo, Pepe, Camoranesi, ezúttal semmi különösre nem voltak képesek. Különlegesen rosszul egyikük sem játszott, de... A csatárokról annyit, hogy a második félidőben annyival volt jobb Olaszország, mint amennyivel a Di Natale-Gilardino párosnál jobb volt Rossi és Toni.
 
A brazilok elől mindig jók voltak, most is csillognak-villognak, de ezúttal hátul is ugyanannyira jók. Nem túlzás!!
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr33935879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 01:20:45

Valóban, a Juan-Lucio kettős simán tud annyit, mint a mostani Cannavaro és Legro. Valóban előrébb járnak most a brazilok, de hát dunga már 2006 óta dolgozik a csapattal. Donadoni össze-visszakapkodós két éve alatt meg mintha elpazarolt idő lett volna.

Egyébként a 2006-os vébén látott brazil csapathoz képest, azért jóval stabilabb brigádot láttunk most. Emersont teljesen kiváltja Felipe Melot és ilyen futóbolondjuk mint Elano nem igen volt eddig, ebbe a brazil válogtottba még Taddeit is bele tudom képezni :-). Hanem jobbhátvéd poszton ölég jól állnak. Azért a Maicon helyett Dani Alves csere a pofátlanság ne továbbja. Szegény Cicinho nem nagyon fog visszakerülni a keretbe, ha valamelyik nem sérül le.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.11. 07:12:48

@popp: A Taddei-ügyön kívül mindenben egyetértünk. Az remény lehet az ellenfeleknek, hogy a páváskodás most is megvan! Szerintem.
Köszi a tippet a meccsnézéshez!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.11. 10:15:09

@mbemba: Taddei csak vicc volt ;-), annak ellenére is, hogy én bírom.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.11. 10:21:04

@popp: Vaze, most látom a jeleket mögötte.
süti beállítások módosítása