Olasz fórum

Olasz fórum

Milánói mazsola következtetésekkel (+videó)

2009. március 02. - mbemba

A fordulóról már regéltünk, az esti meccs külön posztot érdemelt.

Következtetések az Inter-Roma (3-3) után: 1.) Filkor Attila Inter-ifis játszótársai – Santon és Balotelli – már meghatározóak az Interben, a mi fiatalunk azonban … (Jimenezt sem felejteni, aki tavaly volt kulcsfontosságú). Persze, korábban a válogatottban is jól bemutatkozó Filkor előtt még ott a lehetőség, hiszen alig 20 éves. Gyerünk Attila!; 2.) Balotellivel újabb Cassano született. Úgy tűnik, tényleg nem egyszerű eset a fiú. Még bármi lehet ezen a fronton; 3.) Crespót soha nem szabad eladni; 4.) Tudni kell megbocsátani, lásd Spalletti und Panucci, …

Az Inter-Roma meccsen a huszonkét férfiember visszatért gyerekkorába és ismét játszott egyet önfeledten. Élvezetes volt, amit csináltak és élvezet volt nézni is.
 
A két edző feladata ugyanakkor nem volt gyerekjáték, különösen igaz ez Spalletti esetében. Annyi sérültje volt mint a rosta lika. De hogy kreatívnak kellett lennie, az biztos és legalább játszhatott régi játékszerével, Panuccival. Mourinho viszont megforgatta csapatát: a nélkülözhetetlenek közül (Julio Cesar, Ibrahimovic, Cambiasso, Maicon) a legnélkülözhetetlenebbet nem játszatta, Ibrát.
 
A gólok krónikája De Rossi fejesével kezdődik: olyan gólt fejelt, amilyent csak középcsatárok szoktak; majd Riise művelt olyant, amilyet csak ritkán pályája során: az ötös felé igyekezve mellel átvette a labdát és közelről-közelről, de 2-3 fokos szögből beügyeskedte. A Roma tökéletes volt az elsőben, ami nem igaz az Inter belső védőire.
 
Múúúú félidőben megmondta, hogy mit, s hogyan kell csinálni. Óriásit húzott, mikor nem hozta le Balotellit, pedig a lelátó népe már lerángatta volna a fiút: úgy látszik a fiatalban jobban lehet bízni, mint Quaresmában, mert az olasz foci reménysége visszahozta a meccset, mert előbb lőtt egy egyszerűbb gólt, aztán jól feldobta magát (szerintem), viszont tudta, hogy mikor kell ezt megtennie. Mivel az első Balotelli-gól után még Brighi is lőtt egyet, ezért 3-2 volt ekkor, de az Inter egyre csak jött, a becserélt Crespo pedig másfél perc után szép fejesgóllal egyenlített. A végén jobb volt a Roma, pedig nem csak Várhídi maestro várta azt, hogy az Inter fogja bevarrni a győztest. A Roma sem tette, pedig…
  

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr29974762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2009.03.02. 09:31:19

2 igen lényeges tanulságot elefejtettél levonni (idézek olasz oldalakról):
"La JUVENTINIZZAZIONE dell'Inter é ormai completa."
"L'aiutino diventa sempre di piu AIUTONE"

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.02. 09:42:19

@oleandro: Ez egy olyan tizenegyes volt, amelyiket a bírónak tényleg nem kellett látnia. Sokan mások is befújták volna. Számomra teljesen egyértelműnek, akkor tűnt, amikor hátulról mutatta a kamera.
Hogy De Rossi és Spalletti felháborodott az értehtő: S. azt nyilatkozta, hogy negyedik éve történik ez velük az Inter ellen.

ulver 2009.03.02. 10:18:13

@mbemba: Igen, nekem is az az érzésem, hogy az Inter valahogy mindig kap vagy 11-est vagy egy kiállítást (esetleg mindkettőt) az Roma ellen. Ez időnként jogos (Giuly), időnként véleményes (Mexes), időnként kamu (tegnap).
Mindegy, a meccs előtt kiegyeztem volna 3-3-ban, pláne, hogy sem a Fio, sem a Genoa nem nyert és mindkettőnek hátra van az Inter elleni meccse - a következő két fordulóban, ha jól tudom - tehát most kell megnyomni, és meg lesz a 3. hely (a Milannal már nem számolok :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.02. 10:43:39

@ulver: Nem kell a Milant leírni, szerintem, mert Kaká visszagyün és az hozzáadott értékben is sokat számít.
Nagyon jó volt ez a Roma, mégis az nagyon bosszantott, hogy 3-2-nél belerohantak a labdával a védelembe. Meg kellett volna tartani a labdát, lett volna lehetőség rá, mert az Internek nem voltak labdaszerzői.
Úgy éreztem Menez még az idén nagyot fog rántani (előre) a Román.
De Rossi gólja pedig ... :)).
Riise járt életében a pályának azon a részén?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.02. 23:00:15

"Meg kellett volna tartani a labdát, lett volna lehetőség rá, mert az Internek nem voltak labdaszerzői." - na abban a szakaszban hiányzott rohadtul Totti, aki vissza lépkedve öt védő közül is kihozza és megjátsza a labdákat, még akkor is ha játékának ezt az elemét sokan észre sem veszik. A tavalyi madridi győzelmünknek egyik kulcsa volt a Capitanonak ez a képessége.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.03. 06:50:22

Igen, igen, ez az eset, amikor a kor erény. Szerintem még Pizzarro is az a típus, akinek ez eszébe jut. De Rossi pedig az lesz, ha lehet még fejlődni. A tévé előtt üvöltöttem, tartsd meg, vaze, tartsd meg!!
Erre mit csinál belerohan, mint irányíthatatlan play-station-játékos. Ebben nem vagyok biztos, mert még nem játszottam azt.:))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.03. 12:06:44

A rutin, bizony. Ugye az első félidőben, azzal leptük meg őket, hogy villám gyorsan átjátszottuk a középpályát a szélekre húzódó csatáraink felé. Aztán második félidőben megint berámoltunk egyet kontrából az első szépítés után. Szerintem a 3-2 után is úgy voltak vele fiúk, hogy föl vannak lazulva be lehet még rámolni nekik kettőt és ebből lett a kapkodás. Elvitte a srácokat a hév és ez nem először fordult elő. A 7-1-be is azért szaladtunk bele, mert 1-0 után egyből egyenlíteni akartunk és még Mexes is azt hitte, hogy az ő feladata a támadás.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.03. 13:46:25

@popp: Így van. Eleinte azt gondoltam, hogy ha van Vucsinics és Baptista is, akkor Vucsinics játszik elől, meg hogy Vucsinics csak azért húzódik vissza, hogy ne legyen Totti nyakán, de nem!!
Jól áll neki ez a futós szerep is.
Ha Juan felépül, akkor tuti az Arsenal-búcsú!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.03. 13:59:18

@mbemba: Ha nem, akkor viszont a mi kiesésünk a valószínű. Egyébként Mexes is összehasonlíthatalanul jobb, ha játszik a brazil.

ulver 2009.03.03. 14:28:54

Kell Juan, Aquilani, és Totti a hétvégén látott csapatba (Panucci, Taddei és Pizzarro helyett). Pizzarro jöhet labdát tartani a 60. perctől, ha megvan a meccs, Panucci meg Motta helyett, ha már kiszaladgálta magát.
Kellene még, hogy Fabregas és eduardo ne játsszon (főleg az előbbi).
De Rossi mindeképpen hiányozni fog.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.03. 15:03:56

@ulver: Panucci, sajna, tudtommal, nincs rajta a BL-listán. Aquilani pedig tartok tőle csak félidőt játszhat, ha...
Óriási hangulat és meglesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.03. 17:05:06

@mbemba: De ha pesszimista az ember, annál nagyobb flash lesz a továbbjutás. Az meg semmit nem számít, hogy az Arsenal milyen szar formát fut a PL-ben.
süti beállítások módosítása