Olasz fórum

Olasz fórum

Távolba látó Mascara, videókkal (26. forduló, a milánói csemegéről holnap)

2009. március 01. - mbemba

Külön kell beszélni az Inter-Romáról (holnap külön poszt!), mert az akkora meccs volt, hogy nem is szabad besorolni az éppen soros giornatába, de minek beszélni a Milanról, hatalmas bukásról, öreg védelemről, Giovincóról és miegymásról; főleg, mikor itt van Mascara!

Merthogy mi történt? Palermóban szicíliai derbi volt: Palermóba, a fővárosba várták a vidékieket a Cataniát, a kisebbet, de őket is csak mint csapatot. A szurkolóknak otthon kellett maradniuk, mert nem mindig voltak békések a felek, mikor egymást látták. De ezt csak azért írjuk ezt, hogy jobban értsük a hangulatot, hogy mi is dúlhatott Palermóban.
 
És hogy a 0-4 – merthogy ennyi lett a derbi – lehetetlenségét is megértsük, kell tudni, hogy a Catania már majdnem két éve nem nyert bajnokit idegenben; eddig az idegenben játszott meccseken mindössze 6 gólra tellett. Ezek után csodának nevezni ezt a KO-t nem is olyan nagy túlzás. Hogy csodáról lehessen beszélni, ahhoz látni kell Mascara gólját: korábban próbálkozott ilyennel Pelé és más nagyságok, de nekik többnyire nem sikerült. Maradonának igen! A cataniai 7-es mintegy 50-ről bikázta rá és a válogatott Amelia még csak hibás sem volt, hogy gólt kapott. Ez egy ilyen nap volt számukra – ,,giornata no” (nem-nap), mondja az olasz. Semmi nem jött be. Csak lement valaki, a piros lapos Bresciano a tizenhatodik percben.
 
Talán butaság lenne ajnározni a Cataniát, játékosait, ugyanis nagyon valószínű, hogy fognak ők még vereséget szenvedni otthon és idegenben, azonban az biztos, hogy van egy pár játékosuk, akik még évekig ott lehetnek szem előtt és csak menedzserükön, meg saját akaratukon múlik, hogy hol fognak fickándozni. Hármukat emelem ki most: a japán Morimoto, a Roma elleni mesteri duplájával jelezte, hogy hohó. Ma egy gól, egy gólpassz volt a termés egy félidő alatt. Ő még mindig csak 21!
 
Aztán ott volt Mascara ugyebár a csodagólos. Ő 2001 és 03 között vergődött a palermói szerelésben, mert egy sérülés alaposan keresztbe tett neki. Hogy mennyire nem becsülték meg: Codreára cserélték a Genoával. 2005-ben került végleg a Cataniához és itt már úgy történt minden, ahogy megálmodta: ő lett a közönség Mascarinhója. Az olasz Wikipédia szerint a mindössze 66 kilós zsebközéppályás összefogta a Catania támadójátékát és nagygólokat lőtt, főleg szabadrúgásból.Az Inter elleni mesególját például nem szabadból.
 
 
Aztán, ahogy az lenni szokott: egyvalakire összpontosul a figyelem, pedig azon a meccsen volt fontosabb, mint a nevezetes hős. Albano Benjamin Bizzarri, az argentin kapus érdemelne több figyelmet, ezúttal. A yahoo szerint legalább négy hihetetlen védése volt, de mégis csak 8-ast kapott. Tehetett volna többet? – kérdezzük a szakértőktől. Tíz éve volt ő a Real Madridnál is, de ott nem kellett.
 
A hős cataniaiak egyébként ebben az összeállításban 0-4-eztek: Bizzarri; Potenza, Silvestre, Stovini, Capuano (Silvestri 46.); Carboni; Ledesma, Biagianti (Izco 70.), Baiocco; Mascara, Morimoto (Paolucci 46.). Az első gólt Ledesma rúgta, majd jött Morimoto, Mascara és a második félidőben Paolucci.
 
Lazio-Bologna 2-0. Zarate rúgta mindkettőt. Úgy tűnik a Lazio baja annyi volt, hogy nem lett volna szabad együtt játszatni Rocchit és Pandevet, főleg úgy nem, hogy Zarate kiszorul a szélre. De végül is, egy a lényeg: Foggia jászon.
Juve-Napoli 1-0. Ez bizony 1-1 is lehetett volna. Giovinco, Trezeguet formán kívül.
Atalanta-Chievo 0-2. Támad a Chievo! Utolsó kilenc meccsén egyszer veszített, háromszor nyert.
Cagliari-Torino 0-0. Allegri, a Cagliari trénere egy fontos pont megszerzéséről beszél. Mi ezt nem értjük!
Reggina-Fiorentina 1-1. A hazai Sestu első Serie A-gólját rúgta és még nem tanulta meg, hogy mezét ne vegye le. Súlyos vétek. Sárgát ér! Gilardino nem játszott.
Samp-Milan 2-1.
Cassano és Pazzini elintézték. Nagy volt a szalmaláng, de nem eléggé!
Siena-Genoa 0-0. Milito lőtt egy meg nem adottat és kiderült, hogy Maccarone beceneve Big Mac.
Udinese-Lecce 2-0.
Pedig az UEFA-ba is előre lépett az Udine. Gólszerzők: D’Agostino és Pasquale
Inter-Roma 3-3. Eeeeeeeez igen! Ez meccs volt! Holnap bővebben!
 
 
Szombaton jön: Roma-Udinese (16,00), Genoa-Inter (18), Torino-Juventus (20,30), vasárnap: Bologna-Samp, Catania-Siena, Chievo-Cagliari, Firenze-Palermo, Lecce-Reggina, Milan-Atalanta, Napoli-Lazio (mind 3-tól)
 
Állás: Inter 60, Juve 53, Milan 48, Firenze 46, Genoa 45, Roma 44,… Torino 24, Bologna 23, Chievo 23, Lecce 22, Reggina 18
 
Ilyen gólt a kommentátor szerint Bekám sem rúgott és Tongán is táni fogják!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr81974429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása