Olasz fórum

Olasz fórum

Pippo örök (+nápolyi videó, +tippek: zigi 3-szor találta telibe, 27. forduló)

2009. március 08. - mbemba

Totti mellett nem csak De Rossi nőtte ki magát kapitánynak. Ez a meccs is alátámasztotta, hogy a csendesebb figurának tűnő Vucsinics ugyanúgy kezébe tudja venni csapata sorsát, mint előbbi kettő.

Miatta lett a Roma-Udine 1-1. A montenegrói ásznak négy perc kellett, hogy egyenlítsen, de egyébként is minden megváltozott beállásával. De Rossi kiállítása után neki és csapata odaadásának köszönhetően mintha a Farkasok lettek volna előnyben. Hős lehetett volna Montella is, de Aeroplanino egyszer mellétrafált pár centivel, egyszer pedig komolytalanul rúgta bele Handanovicba, pedig nem lett volna művészet azt berúgni, elhúzni a nagyszerű szlovén kapus mellett. Montella szerencséje az, ami a csapatnak a balszerencséje: a sok sérülés miatt biztosan kap még lehetőséget és szerintem élni is fog ezekkel, hiszen a helyzetbe kerülés ezúttal nem hibádzott. A végére pedig azt kívánjuk, hogy a Jóisten vezesse az orvosi stáb kezét, mert ez megtörténik, akkor szerda este buli lesz a fővárosban.
 
Vucsinics is vezérkedik
Genoa-Inter 0-2. mbemba ezen a meccsen azt látta, hogy van egy-egy csapatnyira való szorgos ember, aki futkos – a kapusok csak mértékkel – , ahogy edzőjük megmondta és a vendégeknél van három játékos, aki ennél többre is képes: Ibrahimovic az egyik, aki nem tett mást csak egyszer nagyon megverte futásban a védőit, majd löbbölt egyet; a másik Julio Cesar, aki védett egyet-kettőt olyat, hogy az csoda – például Motta fejesénél. A harmadik ember ezúttal nem a jobbszárny volt, hanem a bal: Santon, mbemba számára, eddig csak meglepően jó volt, most azonban lenyűgözött mindenkit az ifjonc. Balotelliről ugyanezt lehetne mondani, de hát szurkapiszkái pirosat is érhettek volna.
 
Az Inter rutinosan hozta a BL előtti három pontot, a Juventus ellenben kínnal és keservvel: Torino-Juve 0-1. Ha a két szerelés színei, minden focis szemében, nem lennének klasszikusak, akkor bizony nem tudtuk volna, hogy ki is itt a BL-es csapat. Igen, takarékoskodott a Zebrák trénere Ranieri, de … Most lehetne hosszan kritizálni a fekete-fehéreket, egyes játékosokat, poénkodni egyes idétlen íveléseken, meg hasonlóan suta pár méteres passzokon is, de… ez a 0-1 egy komoly sikerként is bemutatható, mert: a Chelsea elleni meccsre kész a csapat, ráadásul valamennyien kipihentek, másoknak az átmozgatás is megvolt; megvan a városi derbi is, ami ugyebár nem kutyafüle; ráadásul van egy olyan erényük, amelyik nagycsapatokra nem is annyira jellemző: szemmel látható, még tévén át is, hogy a játékosok szeretik egymást, segítik egymást és talán nagyképűjük sincs. Álámasztásként: Del Piero például, akinek bizony vannak előjogai, a meccs után úgy vigyorgott felpattanva a kispadról, mintha mesterhármasával verték volna meg a Granatát.
 
És még valami: Dzemaili, meg Abate sokra viszi még. Ez biztos! Hogy a Toro mennyire, azt nem tudjuk.
 
Bologna-Samp 3-0. Mesteri hármas a Di Vaióé. 19 gólja van, néggyel több, mint a második Gilardinónak., Ibrának és Militónak. Az egész Bologna rúgott 30-at eddig.
 
Catania-Siena 0-3. A cataniaiak, ahogy azt az utca mondja, meg a tévé: Fejben nem voltak ott! Szóval, hosszú volt a buli, a palermói 0-4 után.
 
Chievo-Cagliari 1-1. Erre mondják, hogy: Kevés az üdvösséghez!
 
Fiorentina-Palermo 0-2. Fütyült a Fiesole. Játszott Gilardino, játszott Mutu, meg Montolivo. A 0-4 után csak így lelt vigaszt Zamparini elnök.
 
Lecce-Reggina 0-0. Corradi lövése után talán bent volt a labda, talán nem. Az biztos, hogy utána tíz percen belül négy sárga lap villant.
 
Milan-Atalanta 3-0. Pippóról már elmondtunk mindent (ez persze nem igaz!), most inkább beszéljen ő: ,,A lábam még jól bírja (inkább pörög olaszul), a közönség szeret, 36 évesen kellenek ezek az örömök. Ma nőnap van, ezért életem két nőjének ajánlom góljaimat: édesanyámnak és Alessiának (felesége, Ventura) ajánlom őket. A számok nem mondanak semmit, de tudom, hogy a 300-hoz még kettő kell. Persze, első a csapat; azonban, mikor majd fiaimnak elmesélem, hogy ilyen meccseket játszottam, akkor büszke leszek a pályámra. Szeretném, ha megértenék, hogy akarattal, odaadással bárhová ellehet érni.
 
Napoli-Lazio 0-2. Egyre süllyed a Nápoly. Távol még a kiesés réme, de ha így haladnak – így nem haladnak –, akkor még arra is sor kerülhet. Mindkét gólt Rocchi szerezte, mégpedig csereként. Az elsőt egy perccel beállása után. A másodikat 8 perce rá. Azért ha megnézzük az összefoglalót látni fogjuk, hogy Muslera is kellett a győzelemhez. Ha úgy véd a 22 éves uru, mint az utóbbi fordulókban, akkor az edzőkorú Ballotta többet nem védi a Lazio kapuját.
 
 
Következő forduló: Cagliari-Genoa, Juve-Bologna (szombaton), Atalanta-Torino, Lazio-Chievo, Palermo-Lecce, Reggina-Napoli, Samp-Roma, Siena-Milan, Udine-Catania, Inter-Firenze.
 
Állás: Inter 63, Juve 56, Milan 51, Firenze 46, Genoa 45, Roma 45, Lazio 41,…Bologna 26, Torino 24, Chievo 24, Lecce 23, Reggina 19.
 
Zigi jól rávert mindenkire a tipposzlopok csatájában. Esélye nem volt poppnak, ulvernek és mbembának.
 
Muslera mindent véd, Napoli-Lazio 0-2 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr51989739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.08. 19:52:13

"Egyre süllyed a Lazio." - mármint hogy a Napoli ;-).

Ej, ha Montella beveri..., derég láttam már repülni az öreget.

Ziginek gratula!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.08. 20:09:41

@popp: Öreg???? :)) Fiatalabb egy évvel, mint Pippo. Egyébként jól mozgott szerintem. Nem gondoltam, hogy még esélye lesz felvenni a versenyt. Szóval, még benne van a pakliban, hogy lássunk egy pár repülősködést.
Ha továbbmegy a Roma - márpedig megy -, akkor játszik még nekünk Vincenzo.

s.g. · http://soccergirl-sgblog.blogspot.com 2009.03.08. 20:57:10

egyet értek azzal, amit a Juvéról írtál, bár én vállalom, hogy nagyon elfogult vagyok...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.08. 21:09:31

@s.g.: De annyira nem, hogy Giovincót jónak lásd ezekben a hetekben-hónapokban? :))
Én szurkoltam, szurkolok érte!
Igazából, azok a képek fogtak meg, amikor levonultak. Nem egy meló volt, hanem egy jó meccs, amit barátok, haverok egy csapatban lejátszottak. Aztán persze kedden jön az igaz ítélet!

*Fata* 2009.03.08. 22:08:55

@mbemba: bármily' hihetetlen, de SuperPippomionak a 300hoz kell még 2!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.08. 22:14:19

@*Fata*: Háppersze.:)) 200? Az sértésnek számítana. Bocsesz Pippo!
Egyébként azt nem írtam bele, hogy a labdát hazavitte, annyira a hazaiaknak ajánlja.

Zigi 2009.03.09. 19:14:16

Kösz a gratulációkat!Külön öröm az,hogy mintha a Lazio is elkezdett volna futballozni mostanában.Már csak 4 pontra van a Roma.:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.09. 21:04:09

@Zigi: Az a három telitalálat tízből egészen rendben van!
Azóta jönnek az eredmények amióta Rocchi és Pandev, meg Zarate nem játszik ennyit. Hat Brocchinak, vagy két Gattusónak kellett volna futkosnia, hogy ezt elbírja a csapat.
Meg hát az egyenest bűntény, hogy Foggia nem játszott a bajnokság elejétől. Már a Cagliariban csoda volt. Ha a Roma távábbmegy a BL-ben, akkor nehezen tudja tartani a bajnokságot is. Szerintem.:)
süti beállítások módosítása