Olasz fórum

Olasz fórum

Tipposzlopok csatája (28.forduló, videókkal: Foquinha, miért vagy te Foquinha?)

2009. március 13. - mbemba

Cagliari-Genoa 1-1. Rokonszenvesék egymásellen. A ligurok sorai ritkásak: nincs Ferrari, nincs Biava, csupa alig huszonéves száll szembe a szárdok zseniális támadóival. A Cagliari sok-sok kis csatát elbukott, vagyis lekésett Európáról. Így a Genoának lenne sokkal fontosabb a három pont. A szárd fővárosban legyen az a cél, hogy idény végén ne széledjen szét a banda. Persze tudjuk, hogy Acquafresca már oda.

Juve-Bologna 2-0. Kivételesen számokat engedünk szabadjára: Di Vaio 19-et lőtt 30-ból eddig, igen ám, de a Bologna 1998 novembere óta nem nyer a Zebrák ellen; a legtöbb védést (134) Antonioli produkálta; a Bologna lőtt kapura (203) a legkevesebbet. Juve oldalról csak egy adat, de az hökkenet: 13 fejesgólt szereztek, ebből 6-ot Amauri.
 
Fejjel nincs jobb mint Amauri!
 
Atalanta-Torino 2-1. Jobban kell a pont a Torónak, de hát a bergamóiak már eleget tékozoltak. A súlyosabb játékosok (Doni, Floccari, Vieri) még külön edzenek - Ferreira Pinto még csak nem is tréningezett, de dinamit így is van elől. Ráadásul a torinói főkreatív Rosina sérült.
 
Lazio-Chievo 1-1. A Lazio, ha iparkodik még Európába is kijuthat (5 pontra a negyedik hely, a hatodik még kevesebbre), de a veronaiak nagyon szorgoskodnak. Én csak, annyit mondok: Dai, forza, su Ayodele Makinwa! A nigériai csatár úgy húzott le két évet a Lazióban, hogy nem rúgott gólt. Előző fordulóban sikerült a gólszerzés – immár veronaiként. És még két apróság, ami nem is apróság: Foquinha, alias Kerlon a kerettel (gólt lőtt a barátságoson), az eddigi hat Chievo-fogadáson az Olimpicóban egyszer nyert a Lazio. Lichsteiner és Matuzalem szereplése kétséges.
 
Palermo-Lecce 4-1. A kisebbik déli edzőt váltott, meg azért rossz csatáraik sincsenek, de hát a hazaiak nem fognak kiengedni, mert hát egy Zamparini elnök, meg egy palermói közönség mégsem azt érdemli, hogy sorozatban három hazai meccset elveszítsenek. Mercato: Kjaer kegyeiért könyörögnek a kontinens klubjai: Real, Chelsea, Liverpool. Simon Kjaer – napokon belül lesz 20 éves – Zamparininek 4 millióba került, ma már 11.
 
Reggina-Napoli 1-3. Na Nápoly, itt az alkalom. A nápolyiak új edzője Donadoni nem akármilyen lehetőséget kapott: Nápolyban lehet nagyot alkotni! A közösség nagyon akarja az eredményeket rövid-, közép- és hosszútávon: mindig és most vasárnap is. A kalábriaiak idén nem nyertek.
 
Donadoni: itt az alkalom!
 
Samp-Roma 1-2. Húúúúú, de jó meccs lesz. Juan és Taddei sérült, de kit érdekel ez, ha Riise mester ennyire király tud lenni középen. Cassano pedig már látjuk is, hogy meg akar győzni mindenkit, hogy mennyire jó neki Genovában, de azért többre lenne képes, meg érdemes: például a válogatottban. Társai lesznek, mert csak Gastaldello sérült.
 
Siena-Milan 0-2. Jarolim, a cseh bajnok azt mondja: egy pont legalább kell; a másik oldalon az kevés lenne a presztízs miatt, hiszen nehogy már, akinek Ronaldinhóra és Beckhamre (egészségesek, edzettek) telik, egy pontért menjenek a Palio városába.
 
Udinese-Catania 2-0. A hazaiak nyerni fognak, ugyanis egészséges a három válogatott csatár (Quagliarella, Pepe, Di Natale) – kérdezzék meg a szentpéterváriakat, hogy mennyire egészségesek –, a cataniaiak azonban többet járnak orvosi rendelőkbe, mint edzésre és meccsre: Baiocco, Morimoto, Carboni nem valószínű, hogy szerepel.
 
Inter-Fiorentina 1-2. Fogadkoznak Firenzében, hogy így meg úgy odapakolnak az Internek: mi csak annyit mondunk, hogy otthon veretlenek Morattiék. Lényegében mindenki egészséges a firenzeieknél, a lombardoknál kevésbé: Burdisso, Materazzi, Chivu még bajlódik, így pedig, ha lehet még veszélyesebb Mutu és Gilardino, meg Montolivo. Egyébként Della Valle, a jó nevű firenzei presidente bepipult és jól megmondta a magáét, mire Prandelli egy órán át közvetítette ezt a játékosok felé: a játékosok a San Siróban válaszolhatnak arra, hogy mit mennyire értettek meg.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr92999538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.13. 11:35:32

Ez lemaradt a posztról:
cagliari-genoa
juve-bologna
atalanta-torino
lazio-chievo
palermo-lecce
reggina-napoli
samp-roma
siena-milan
udine-catania
inter-fiorentina

Zigi 2009.03.13. 13:36:55

Cagliari-Genoa 0-0
Juventus-Bologna 2-1
Atalanta-Torino 1-2
Lazio-Chievo 3-1
Palermo-Lecce 2-2
Reggina-Napoli 0-2
Sampdoria-Roma 1-1
Siena-Milan 1-0
Udinese-Catania 0-3
Internazionale-Fiorentina 2-1

ulver 2009.03.13. 14:49:52

cagliari-genoa 1-1
juve-bologna 3-0
atalanta-torino 3-1
lazio-chievo 0-0
palermo-lecce 1-0
reggina-napoli 0-2
samp-roma 0-1
siena-milan 0-2
udine-catania 1-1
inter-fiorentina 1-2

na most akkor nincs Juan, Mexes, Motta, Totti, Pizarro, Taddei. Talán Aquilani sem. Hát akkor most egy ajándék tizenegyessel fogunk nyerni, amit Baptista fog értékesíteni a 79. percben. Jó szórakozás lesz.
Igazából nehéz az Inter-Fiorentinára tippelni, mert a döntetlennek kell szurkolnom. De igazából, akár az Inter győzelemnek is jobban örülnék, minta annak, amit tippeltem.
A Cagliari meg lesz szíves nem hagyni magát.

*Fata* 2009.03.13. 17:59:28

@mbemba: bocs az OFFért, de mégiscsak olasz foci...
a sky toont ismered? bátorkodok linkelni egyet, tekintve, hogy olaszul tudóknak igazi szórakozás:))

www.youtube.com/watch?v=654UWWEivwg

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.13. 18:22:22

@*Fata*: Nem, nem mondott semmit, de aranyos. Spalletti házása pedig nagyon jó: ,,Voi dove HE eráváte!" Amúgy korábban nem néztem utána, hogy hová való, de kapcsoltam, hogy csak toszkán lehet. Most megnéztem és látom, hogy valóban toszkán, vagyis ahol az emberek hohá-holát isznak.:)) Mármint, aki fiatal és éretlen:))

*Fata* 2009.03.13. 19:50:35

szuper, akkor mutattam valami újat:))
/van ott még több is,ahol ezt találtam;)/

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.13. 20:12:22

@*Fata*: Holnap, majd én is mutatok újat... Na, nem is olyan biztos. Engem nagyon meglepett, mármint amit holnap délután posztolok.:)) Addig még várom a tippeket.
Egyébként pedig, kösz a videót!

*Fata* 2009.03.13. 23:51:05

@mbemba: nincs mit, én meg a Spallettis infót köszönöm:)
a holnapit (lassan mait) meg várom;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.14. 15:20:55

cagliari-genoa 1-1
juve-bologna 2-0
atalanta-torino 1-2
lazio-chievo 3-1
palermo-lecce 2-1
reggina-napoli 0-2
samp-roma 1-2
siena-milan 0-1
udine-catania 3-0
inter-fiorentina 2-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.15. 21:13:13

@popp: Vettük! Mármint a gratulációt, nem a meccset! :))
süti beállítások módosítása