Olasz fórum

Olasz fórum

Lippi: ,,Így panaszkodjunk a hazai bírókra!" Olaszország-Írország 1-1 (videóval)

2009. április 02. - mbemba

Aki látványt akar, az menjen a Scalába, ne a San Nicolába – mondta Trapattoni és igaza lett.

Hogy így történt azért felelős a játékvezető is: a harmadik percben a felezőnél Pazzini felment fejelni, közben a könyökét hátrahúzta és ezzel behúzott O’Sheanek, akinek felszakadt a bőr a szemöldökénél, Stark bíró elgyengült és leküldte egy pirossal Pazzinit. Ehhez képest pár percre rá Pirlo passza után Grosso elnyargalt, betette és Iaquinta bepasszolta. Kellett nagyon, hogy legyen mire ráülni. A nyomás nem volt nagy, sőt Grosso néha elszabadult a szélen és az veszélyes volt. Hunt ügyeskedett, cselezett ügyesen, de társa nem volt, még Keane se nagyon.
 
Lippi úgy érezte, hogy a jól játszó Pirlo helyén Palombóra van szükség. Jó húzás volt, mert a genovai, Brighivel és De Rossival (sárgák miatt Grúziában nem játszik) együtt remekül támadta a labdás embert, közben pedig Iaquinta embertelenül nagy munkát végzett, akárcsak Zambrotta és Grosso a széleken. Chiellini és Cannavaro csak az utolsó húsz-huszonöt percre jutott nagy munkához, akkor viszont hatalmashoz. A nagydarab írek letáboroztak elől és a Hunt húzásai utáni helyzeteket lesték. Volt egy tizenegyesgyanús helyzet, Buffonnak egy vetődésénél, de azon kívül nagy-nagy lehetőségük nem volt. Aztán a 89.-ben egy ívelés után, lecsorgott a labda és Keane úgy bevágta, hogy Buffon nem tehetett semmit. Utána aztán már nagyon kellett szurkolni, hogy vége legyen, mert abban a pár percben kétszer is nagyon veszélyes volt Trap és Tardelli csapata.
 
Lippi, talán érthető, hogy nagyon felháborodott Pazzini leküldésén, a meccset követő gyorsinterjúban lényegében nem is tudott másról beszélni. ,,Így panaszkodjunk a hazai bírókra mondta!" Látható volt, hogy nagyon bepipult.
 
Tények: Bari, 41 ezer néző, ebből 5000 ír
 
Összeállítás a yahoo osztályzataival:
 
Buffon 6,5; Zambrotta 6, Cannavaro 6,5, Chiellini 6, Grosso 6,5; De Rossi 6, Brighi 5,5; Pirlo 6 (Palombo 46. 5,5); Pepe 5,5 (Dossena 54. 6), Pazzini, Iaquinta 6,5 (Quagliarella 90.). Kispadon: Amelia, Gamberini, Motta, Rossi.
 
A csoport így néz ki: Olaszország 14 (6 meccs), Írország 12 (6), Bulgária 7 (5), Ciprus 4 (5), Montenegró 3 (5), Grúzia 3 (7).
 
Szeptember 5-én: Grúzia-Olaszország, 9-én Olaszország-Bulgária.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr961040947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulver 2009.04.02. 17:35:34

Nem leszek gépközelben a hétvégén, de nem szeretnék kimaradni, ezért:
Palermo-Torino 2-0
Samp-Napoli 1-0
Milan-Lecce 3-1
Siena-Lazio 0-2
Reggina-Genoa 0-0
Atalanta-Fiorentina 2-0
Juve-Chievo 1-0
Cagliari-Catania 3-3
Roma-Bologna 2-0
Udinese-Inter 2-5
süti beállítások módosítása