Olasz fórum

Olasz fórum

Újjászületettek és gatyába rázottak (31. ford., videón Kolarov nagy menetelése)

2009. április 12. - mbemba

A tegnap esti meccsen ezt láttam, van egy csapat, ahol olyan játékosok fociznak, akik nem kellettek, továbbálltak és egy csapatba tömörülve újjászülettek és ott voltak a gatyába rázottak, akiket kiválasztottak, de valahogy nem akarnak beválni, befutni. Vagy inkább nem tudnak! És vannak olyanok utóbbiak között, akik túlságosan is befutottak (nem mindenkire igaz, aki világbajnok!). A vége az lett, hogy a Genoa 3-2-re verte a Juvét. Egyszerűen csak azért, mert tegnap jobbak voltak!

Motta, Ferrari, Criscito, Palladino, Sculli, Olivera, de talán az edző Gasperini is, ők, akik azt hirdetik, amit Húsvét: van újjászületés. Azt láttuk, hogy a felsoroltak néhány más csapattárssal egyetemben, élettel telve száguldoznak, de legalábbis jól fociznak. A két gólt szerző Motta a Barcelonában nem kellett. Verte őt a sors mindennel: sérülésekkel súlyosabbakkal és kevésbé, meg súlyos konkurenciával. Ferrari úgy érezte, hogy Juan és Mexes előtte van és ő nem akar kiegészítő ember lenni. A továbbiak – a második bekezdés elejéről – pedig a Juvenek nem kellettek. Tegyük hozzá, nem is biztos, hogy beváltak volna ott. Ehelyett most mi volt: Motta vezér középen, Ferrari vezér hátul, Criscito hátul jó, meg elől, ha előmegy, a nem sokra becsült Palladino hajt, küzd és cselez és gólt is lő; Sculli csapatának az éle, Olivera pedig most csak kevés időt kapott.

 
Aztán ott vannak az újraminősítettek: volt a fekete-fehér csapatban négy világbajnok (Buffon, Del Piero, Iaquinta, Camoranesi), néhány ilyen és olyan válogatott (Chiellini, Legrottaglie, Poulsen, Grygera, Nedved utóbbi már csak régebbről), meg néhány olyan játékos, akiről az év elején a csapatvezetők azt gondolták, hogy velük a bajnoki aranyért lehet küzdeni (Marchionni, Zebina, Marchisio, Molinaro).
 
Persze nem úgy néz ki a kép, hogy van egyrészt egy újjászületett csapat, amelyik sikerre van ítélve – ők lennének a Genoa – és egy csapat falábú, vagyis egy rakás szerencsétlenség; ha így lenne, akkor a Genoa lenne a második, de tegnap mégis ezt üzente Húsvét: ha valami nem megy, újra kell kezdeni!
 
És ha Húsvét és újjászületés, akkor gondolunk abruzzóiakra is! Így tettek az összes stadionban.
 
Lazio-Roma 4-2. Ha valami csoda folytán a Roma a BL-be jut, akkor minden rendben. Azonban, ha a Fiorentina és a Genoa nem idétlenkedi el, akkor a fővárosnak ez a része komoly megszorítások elé néz. Azonban inkább a Lazióról kellene regélni. Egy ilyen harcos és jó erőkből álló csapat, hogy miért csak itt áll (kilencedikek), azt Lotito elnök sem érti. A lényeg, ez az idény ráment, eredmény nem lesz! Viszont ellentétben a városi riválissal, ők a jövő csapata lehetnek – sok a fiataljuk! Kolarov gólját pedig újra kell nézni! Igaz, hogy kilenc emberrel volt a Roma, de a gyaloglás egy kicsit így is különös volt.
Napoli-Atalanta 0-0. Az első félidőről azt írta a yahoo, hogy ritka ronda volt. Donadoni a meccs végén mondta, hogy csúnya meccs volt: higgyük el neki! De Laurentiis elnök olyat nyilatkozott, mely szerint a gyenge alakítás oka az Intertotó-kupa. 50 ezren voltak kinn a San Paolóban és a hírek szerint nagyon türelmesek voltak.
Fiorentina-Cagliari 2-1. Fura egy meccs volt. Jól kezdett a Mutu nélküli (30-40 nap kiesés) Firenze, a második félidő elején Jovetics nagy – és főleg okos passza után megszerezték a vezetést, majd kiállítottak egy szárdot. Erre mi történik? Veszettül elkezdtek támadni a büszke szárdok. Azon Frey úgy védett mintha a legjobb Kahnból és a szintén legjobb Buffonból gyúrták volna össze. Végül mégiscsak Vargas szerzett gólt, 2-0. A legvégén pedig a szárdok aranytartaléka a 17 éves Daniele Ragatzu passzolta be a kapuba a lasztit.
Torino-Catania 2-1. A 83. percig 0-0 volt, aztán ripsz-ropsz nyert az eltökélt Toro.
Chievo-Milan 0-1. Több helyzete volt a kiscsapatnak, sőt volt, hogy beszorították a nagypresztízsűeket. A meccs arra is jó volt, hogy megmutassa Inzaghi, hogy micsoda gólpasszot tud adni. Seedorf köszönte meg. Ebben az évben másodszor tudják megverni a veronaiakat
Inter-Palermo 2-2. Nem biztos, hogy fog hiányozni a hazaiaknak a két pont. Cavani viszont jövőre alighanem fog hiányozni a szigetországiaknak. Amauri utódja a nyár nagy biznisze lesz.
Lecce-Samp 1-3. És megint Pazzini, és megint Cassano. Szédületes! Van, aki azt mondja Amaurit az olasz válogatottba, Cassanaót a brazilba!
Bologna-Siena 1-4. Mikor Mihajlovics megbeszéli a negyedik gólt a játékosaival, akkor nem nyugodt és értekező hangon fog beszélni.
Reggina-Udinese. Kis kommentár majd ide is érkezik! Megérkezett!
 
Következő forduló: Genoa-Lazio, Juve-Inter szombaton; vasárnap: Atalanta-Reggina, Cagliari-Napoli, Catania-Samp, Palermo-Bologna, Roma-Lecce, Siena-Chievo, Udinese-Fiorentina, Milan-Torino.
 
Jelen állás: Inter 71, Juve 63, Milan 61, Genoa 57, Fiorentina 55, Roma 49,… Chievo 31, Torino 27, Bologna 26, Lecce 24, Reggina 20.
 
Küzdelem a királyságért: Ibrahimovic 20, Di Vaio 19, Gilardino 16, Milito 16.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr51060455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulver 2009.04.12. 09:15:45

A Laziotól nem is vártam mást, lehetett valamennyire tudni, hogy a szezonjukat próbálják menteni. Ahogy a Roma is. Ehhez képest mi csak idegeskedésben tudtuk felvenni a versenyt. Én azért felvetem Spalletti felelősségét is ebben. Miért ilyen ideges ez a csapat? Már nem az első meccs idén, ami emiatt megy el. És most nem csak a kiállításokról van szó, mert azokon lehet vitatkozni. Lassan kvízkérdés lehet, hogy mikor játszott utoljára jól a Roma (talán az Inter ellen, de azt sem sikerült megnyerni). Némi frusztrációt érzek a csapatban, erre rá is megy ez a szezon ezzel a fantasztikus 6. hellyel.
A negyedik gól pedig egyszerűen szánalmas volt, szinte épp csak el nem futottak a kutyasétáltató tempóban érkező Kolarov elől.

A Siena gólját pedig még lesz alkalmunk látni a Eurosport Wattsban :)

*Fata* 2009.04.12. 11:55:09

Őrült(en jó) forduló volt!!
Érik az a 2.:)))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.12. 20:14:05

@*Fata*: Már akinek. Összehúztam a szemöldököm! Jelölni azt nem tom! :)

@ulver: A frusztr jele a sok piros is, talán.
a óácc-ban nem lenne meglepő - nagyon-nagyon - Kolarov sem

madbalee 2009.04.14. 19:05:42

Zebinától nem várta senki, hogy Vele fognak az aranyért küzdeni

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.14. 20:16:27

@madbalee: Vigyázz, mit mondasz :)) a jó öreg Zebináról, nyert ő már scudettót egy nap sokkal rosszabb:)) helyen!
süti beállítások módosítása