Olasz fórum

Olasz fórum

Katarban Stoner a király, Rossi az alkirály

2009. április 13. - mbemba

A Katari Nagydíj első fele óriási versenyt hozott, aztán a második felére megnyugodtak a kedélyek. Stoner rajt-cél győzelemmel nyert.

A rajtnál Stoner, az ausztrál bajnok iszonyatos erővel robbant ki, megtartotta előnyét és azt pár körön át növelte is. Rossi, aki a második helyről startolt, pozíciót vesztett – csapattársa Lorenzo előzte meg. A visszaelőzéshez, ami amúgy simán ment, idő kellett és így Stoner előnyt szerzett a tavulliai világbajnokkal szemben.
 
Mely előnyt Valentino Rossi körről-körre farigcsálta, egészen addig, míg két másodpercen belülre került. Ez volt a 10.-11. kör. Itt valami történhetett, mert Rossi innentől másodperceket veszített folyamatosan. A verseny végére a hátrány hét-nyolc másodpercessé dagadt.
 
A többiek: Kallio – Talmácsi korábbi csapat- és vetélytársa – többször is gyönyörűen előzött és a figyelmet érdemlő 8. helyen végzett. Pedrosa 10. helye összefügg azzal, hogy a verseny közepén De Angelis egy előzéskor motorjával nekiment a spanyolnak, aki csak lélekjelenléte és nagyszerű reflexe miatt nem esett hatalmasat. Capirossi viszont kicsúszott – csúszott is legalább ötven métert: baj, azonban nincs! Melandri a verseny első köreiben kiment a kavicságyba, majd szépen versenyezve visszajött a tizennegyedik helyre. A versenyen Dovizioso többször is volt dobogós helyen, de végül Edwards is megelőzte. A visszatérő Gibernau nem mutatott sokat, így a kamerák sem vették. Gyengén alakított, akárcsak a korábbi világbajnok (2006) Hayden.
 
Stoner nyilatkozata szerint van még mit javulnia fizikailag, sőt saját bevallása szerint hibázott is!
 
Rossi: ,,Volt vagy 5, 6, 7 nagyon jó köröm, aztán volt néhány apróbb gond. Ezek után úgy gondoltam jobb beérni másodiknak. Stoner itt mindig nagyon jól ment, de mi gyorsak voltunk, minden rendben. Két hét múlva találkozunk, tavaly nekem nagyon jól ment ott Motegiben!”
 
 
1. Stoner 25 pont, 2. Rossi 20, 3. Lorenzo 16, 4. Edwards 13, 5. Dovizioso 11, 6. De Angelis 10, 7. Vermeulen 9, 8. Kallio 8, 9. Elias 7, 10. Pedrosa 6,…
 
Talmácsi tegnap a 250-esek között 10., Tóth Imre pedig 17. lett.
 
Két hét múlva Japán jön!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr981063033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.13. 22:10:10

Rossi Stonerhez -höz képest sohasem lehet alkirály. Ő a Doktor, a legnagyobb király!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.04.13. 22:16:25

Sztónerhöz fülemnek kedvesebb, :)) de a lényeg: nagyon igazad van!

Tina Turner is megmondta:)))Simply The Best,
a többi csak a Rest!

www.youtube.com/watch?v=cEzfcNzXMNg
süti beállítások módosítása