Olasz fórum

Olasz fórum

Hatalmas Ibra (mbemba is nyert egyet, 34. forduló)

2009. május 04. - mbemba

Bajnok lesz az Inter, de Mourinho leszámítva azt a pár napot a bajnoki ünnepléskor nem lesz felhőtlenül boldog, mármint ami csapatát illeti.

Most hagyjuk Balotellit, aki a Lazio ellen megnyert 2-0-s meccsen nem játszott, ott van a csapat elsőszámú csillaga Ibrahimovic. Fura volt látni, hogy mennyire kijött a sodrából és mennyire elvesztette fejét: mutogatott, kezét szájára téve és nem csak a gólkor. Állítólag az volt a galiba, hogy ő is kapott füttyöket a zsenge produkcióért, ráadásul, akkor, amikor a meccs java még hátravolt.
 
És ami talán még sokatmondóbb, a gól után egy-két játékos gratulált, de a többség csak úgy bandukolt vissza a saját térfelére, míg Ibra el volt telve saját nagyságától. Emlékezzünk csak vissza, hogy hasonló kategóriájú játékosok (Maradona, Van Basten, Baggio) mennyire engedték, örültek, hogy imádják őket – szurkolók és társak. Baggio hasonlót, mint Ibra a hétvégén az ellenfél tábora felé mutatott.

 
Azonban könnyen lehet, hogy házon belül már tudják biztosra, hogy Ibra továbbáll, ezért a kisebb lelkesedés a csapattársaktól. Az is nagy baj az Inter számára, de az is, ha marad, mert egy nem tökéletesen egységes csapattal az igazi terv, vagyis a Bajnokok Ligája-győzelem teljesen lehetetlen feladat. Márpedig Morattit csak az érdekli!
 
Bologna-Reggina 1-2. Hősiesek voltak a reggióiak. Ha egy olyan csapat ellen érik el ezt a győzelmet, amelyik már megmenekült, akkor a gyanakvók máris biztosak lettek volna a bundában. Pedig a két legjobbjuk Cozza és Corradi nem is játszott, ellenben Brienza és Barreto ott volt. Nagyon!
Udinese-Atalanta 3-0. Quagliarella volt a meccs hőse. Doni és Floccari megint csak tehetetlenül nézték a friuliakat. Garics nem vett részt az égésben. Del Neri viszont kijelentette, hogy ő tudja a legjobban, hogy nem írt alá sehová és hogy az udinei elnököt már 20 éve ismeri, de még soha nem beszéltek udinei munkáról.
Palermo-Cagliari 5-1. Miccoli jól megforgatta a szárdokat, 8-ast kapott a yahoo-tól, a csapat fele pedig 7-es felettit. A szárdok mestere Allegri így kommentált: ,,Rosszul kezdődött és még rosszabbul folytatódott a meccs!”
Roma-Chievo 0-0. A Roma számára az jelenthet örömöt, hogy ha Sorrentino, akit vasárnap láthattak az ellenfélnél, valóban odaigazol, ugyanis akkor lesz egy nagyon jó kapusuk. A döntetlen a veronai kapus érdeme. A szurkolók tiltakoztak, főleg a Sensikkel van gondjuk, Spalletti ezt méltatlannak mondta. Taps csak De Rossinak, Tottinak és Brighinek járt a csapatbemutatásokkor.
Juve-Lecce 2-2. Torinóban is csak hárman kaptak tapsot a szurkolóktól – a yahoo szerint –, mégpedig Nedved (két gólt lőtt), Iaquinta és Buffon. A Lecce gyakorlatilag azt csinálta, mint pár hete a Chievo: előbb vezetett, majd hátrányba került és az utolsó pillanatban, amikor már nem lehet rá válaszolni, egyenlített.
Catania-Milan 0-2. Engem a Barcelona játékára emlékeztetett a Milan. Sok kis passz, addig míg az ellenfél beleőrül.
Siena-Napoli 2-1. A Siena most már matematikailag is bennmaradt. Kharja és Maccarone, alias Big Mac voltak a kétgólos előny megszerzői. Lavezzi nem volt a pályán, így Donadoni megpróbálkozott Zalayeta és Denis egyszerre szerepeltetésével. Nem jött be neki!
Fiorentina-Torino 1-0. Már megint a középpályáról induló perui Vargas volt eredményes.
Genoa-Sampdoria 3-1. Sok-sok minden történt (10 sárga, 3 piros), Milito háromszor is beköszönt – ezek után elmenni bármennyi pénzért is… –, de a Samp is örülhet, meg az olasz foci egyáltalán. Cassano, akit végig faragtak, a pályán maradt, pedig ilyen közegben volt már, hogy nem csak a bírónál panaszkodott.
 
 
Most így állunk: Inter 77, Milan 70, Juve 66, Fiorentina 61, Genoa 60, Roma 53, Palermo 52,... Chievo 35, Torino 30, Bologna 29, Lecce 28, Reggina 27
 
Szombaton Samp-Reggina, Lazio-Udinese, majd vasárnap: Atalanta-Genoa, Cagliari-Roma, Catania-Fiorentina, Chievo-Inter, Lecce-Napoli, Siena-Palermo, Torino-Bologna, Milan-Juve. Ez lesz a 35. forduló!
 
Királyságért küzdenek: Di Vaio 21, Ibrahimovic 21, Milito 19, Gilardino 18.
 
madbalee, popp és mbemba két-két meccset talált telibe, azonban az egyes meccsek tekintetében, ezúttal mbemba volt a jobb öt meccsel! Az újraszámolás mindig engedélyezett, sőt javasolt!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr361101592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 10:49:25

Nem láttam a meccset, de mindenhonnan azt olvastam, hogy nem is játszott rosszul a Roma. Sorrentino amúgy ősszel is kivédte a szemünket, de akkor Menez lőtt egy gólt. De akkoriban szarul játszva is nyertünk, manapság jól játszva is szopunk.

Gratula a tippekhez!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 13:00:32

Köszi, dehát...

Én is csak összefoglalót láttam és nyilván azt láttam, hogy jött a Roma, mint a veszedelem, de az a pillanat 2,20-nál: (

www.youtube.com/watch?v=MS-AZp-zvX8

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.04. 13:27:10

és hoppá, nem is a vendégszurkolóknak mutogatott, hanem a sajátjainak. bíztam benne, hogy tőled megtudom, miért :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 13:48:28


Azért Totti is kaphatott volna egy tizit az első félidőben , úgyh 1-1. Sorrentino meg tényleg jó kapus, nem először bizonyítja. Amúgy meg totál érthetetlen, hogy kinevelünk két olyan kapust, mint Amelia meg Curci és ezek a brazil bohócok állnak a kapunkban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 13:51:38

@_benito: ,,Állítólag az volt a galiba, hogy ő is kapott füttyöket a zsenge produkcióért, ráadásul, akkor, amikor a meccs java még hátravolt."

Szóval fütyülték őt is, és ez szerinte buta dolog, mikor még 40 perc hátra. Azt mondta pontosan, hogy a 90 perc + hosszabbítás számít, nem az, hogy 40-50 perc után mi van.
Meg még azt is mondá, hogy őt a fütty stimulálta.

Hát így! :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 13:57:49

@popp: Totti vigyora is arról árulkodik, a kommentátor szerint, meg szerintem is, hogy az szabályos volt. De ennyi gondunk legyen!
Egyébként, rémlik, hogy Amelia visszamenetelét is valószínűsítik. Rá még a válogatottban is szükség van!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.04. 14:08:20

@mbemba: köszi.

bentragadnak a csacsik is közben. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.04. 15:41:52

@mbemba: Az Olimpicoban az ilyet be kell fújni a Capitanonak ;-).

Amúgy még mindig jókat mulatok azon, hogy az agyasbarom Haan egyszerűen nem számított Bogdanira az albán válogatottnál.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 16:29:20

@popp: Fura dolog, mert akkor folyamatosan perceket sem kapott Bogdani, vagyis... na jó, én is játszottam volna bármiképp, hiszen tud focizni a srác (Panucci is magának akarta:)

De jól van ez így, aranylábúinknak van esélyük még mindig. És jobbak vagyunk, mint az utolsó húsz évben bármikor.

madbalee 2009.05.04. 19:34:05

mbemba csak kiváncsisáűgból a pontozási módszeredet leírod. (Sorry, ha valamelyik postban már lenyomtad volna, és lustaságból kérdezek)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.04. 19:48:30

@madbalee: 99, hogy egyszer leírtam, de most nem keresek rá. Bocsesz!

Lényeg! Elsőként a telibe talált meccsek az érdekesek, majd ha azok megegyeznek, akkor az 1x2-k eltalálása az érdekes.
süti beállítások módosítása