Olasz fórum

Olasz fórum

Kiesett a Toro, Nedved elbúcsúzott, Ibra a király (utolsó forduló, tipp: megint popp)

2009. május 31. - mbemba

Ahogy az ilyenkor lenni szokott: ha utolsó forduló, akkor sok gól. Szóval, volt gólomlás megint! 42 esett!

A legfontosabb tény – ha némi empátiával közelítünk –, hogy kiesett a Torino. Derekasan küzdöttek, de hát a legjobbjaikkal sem sok eséllyel játszottak volna Tottiék ellen. És így, hogy a fél csapat csak kívülről szorított értük… Totti 178 gólig jutott az összesített Serie A-listáján. Behozta ezzel Bonipertit, Batistuta (184) lenne a következő! Menez varázslatos gólt rúgott, vagyis megpróbálván érvelni amellett, hogy lehet, hogy kell rá számítani (amúgy Roma-Toro 3-2).
 
Nedvedet elbúcsúztatták és a csupaszív cseh búcsúja, ha minden igaz jól sikerült: nyertek (Juve-Lazio 2-0), Del Piero átadta a csapatkapitányi karszalagot, a meccs után a csapat összes tagja 11-es mezbe bújt és amikor a vége előtt pár perccel lehívta a nyolc éve Juve-játékost a taps csak úgy dübörgött!
 
Ibrahimovicsot a gólkirályságig repítette az Inter-Atalanta 4-3. Gariccsal a csapatban nagyot vitézkedett a San Siróban az Atalanta: a bergamóiak vezettek 3-2-re is, sőt 4-2-höz is nagy helyzetük volt. Ehelyett Cambiasso egyenlített és Ibra betette a negyediket, illetve saját idénybeli 25. gólját, amivel gólkirály lett! Közben Figót is elbúcsúztatták, az első félidő végén lehívva a portugált. Ezért is érdemes megnézni a vonal alatti videót, meg az Ibra-gólokért is, főleg szabálytalan, de tetszetős utolsóért.
 
Aztán eldőlt az automatikus BL-szerepléssel járó harmadik hely kérdése is: Fiorentina-Milan 0-2. Néha lelkesedett a Fiorentina, de a Milan kezében tartotta a meccset. Kaká rúgott egy gólt és adott egy szép gólpasszt, amelyből Pato rúgott egy még szebb gólt, de a legszebb az volt, ahogy Maldini elbúcsúzhatott. Az Artemio Franchi tapsa ellenállhatatlan volt!
 
Visszatérve a meccsre! Az első félidőben egyre csak jöttek a violák – kaphattak volna javukra egy tizenegyest is –, volt két veszélyes-veszélyes fejesük, de engem leginkább az lepett meg, hogy a rút kiskacsa, alias Vargas hogy átváltozott. De ennél is fontosabb, hogy Gattuso és Nesta visszatért, vagyis két világbajnokkal erősödik a Milan őszre! A kispadon Leonardo erősíti majd a lombardokat!
 
A Bologna-Catania 3-1-gye, az eredmény alakulása érdektelenné tette a római találkozót. Di Vaio most is rúgott egyet, így lett 24 a góljai száma. Aki megnézi az összefoglalót azt láthatja, alig jutott szóhoz a Catania, 2-0-ig legalábbis.
 
Genoa-Lecce 4-1. Egy Tir kevés. Szóval Tiribocchi még egyenlített, de a Genoa-henger újra beindult, Milito kétszer örült saját szerzeménynek.
 
Napoli-Chievo 3-0. A 18. percben már ennyi volt az eredmény, azonban a San Paolo nem engesztelődött ki. Füstbombák repültek be, több játékost is kifütyültek. A Chievóban Foquinha a második félidőben próbált mutatni valamit, de kapott szerepet Burato, Hanine is, szóval a veronai 20 éven aluli fiatalság.
 
Palermo-Sampdoria 2-2, Udinese-Cagliari 6-2: jól szórakoztak és jól szórakoztattak
 
Reggina-Siena 1-1. A hírek arról szólnak, hogy a közönség nem tudta lenyelni a kiesést. Foti elnök és pár játékos ellen tüntettek. Szerintük adhattak volna többet is. Mi csak annyit tudunk, hogy valakinek ki kellett esni! Uff!
 
Bajnok az Inter, BL: Juventus, Milan és Fiorentina, Európa Liga: Genoa, Roma,… Serie B-ben játszik ősztől a Torino, Reggina és Lecce.
 
Gólkirályság: Ibrahimovic 25, Di Vaio, Milito 24-24.
 
Poppnak nem volt elég a könyv, az utolsó fordulót is elvitte, ugyanis eltalálta a Palermo-Sampot 2-2 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr361155769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.31. 22:09:23

Nedved nem is búcsúzhatott volna csak egy Juve-Lazion. Három nagy klub, három nagy búcsúzó (Nedved, Figo, Maldini).

A könyv egyébként jó, már majdnem be is fejeztem és mégegyszer köszönöm.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.31. 22:11:31

Ja negyvenkét gól, azaz 4,2-es meccsenkénti átlag, bravo.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.31. 22:18:15

@popp: És félelmetes, hogy mindhárman milyen állapotban (főleg Nedved).
A minap hallottam, hogy Chelios 47 évesen nyomja még az NHL-ben. Szerintem fociban is lehetne egy áttörés, ha már nem lenne előre elkönyvelve, hogy 40-42 között úgymond muss abbahagyni!

Mondjuk 47 így is, úgy is soknak tűnik, de...

Könyv? Megnyerted, punktum!
De azt köszönöm, hogy jónak gondolod! :))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.31. 22:37:48

@mbemba: Csak azt sajnálom, hogy elfelejtettem dedikáltatni. Biztos a negyedik sör miatt ;-).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.31. 22:43:50

@popp: Majd az ötödiknél, ha nem leszek túlságosan zavarban, az Avarban!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.01. 13:52:07

A hármak mellett Vieira is búcsúzott - ő csak az Intertől. A yahoo szerint kapott némi tapsot, némi füttyöt!

madbalee 2009.06.01. 21:24:59

@mbemba: tényleg nincs valami Info idén kik hagyták abba végleg a pályafutásukat a calcioban?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.01. 22:07:31

Nincs, de majd lesem a híreket! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.06. 16:46:32

@madbalee: Bucci is abbahagyta, négy nápolyi hónap után! Aki a Parmát látta a kupákban, nem felejti!

www.youtube.com/watch?v=QgKubNeG5_8&NR=1

it.wikipedia.org/wiki/Luca_Bucci

süti beállítások módosítása