Olasz fórum

Olasz fórum

Majdnem egy óráig úgy tettek, mintha fociznának (Olaszország-Egyesült Államok 3-1)

2009. június 15. - mbemba

Az első félidőben, meg még néhány percig a világbajnok csapat tagjai, úgy fociztak, mintha azt fogadták volna meg az öltözőben, hogy: ,,Úgy teszünk, mintha fociznánk – és közben nem csinálunk semmit!”

Nem is tettek sokat: Grosso felsunnyogott néha, Gattuso küzdeni próbált, Gilardino szintén, Pirlo és De Rossi passzolni próbált, de nem sikerült, semmi nem sikerült. És az amit Chiellini művelt az rossz erdőszéli – de amúgy rendkívül hangulatos – pályák fílingjét idézte. Belerúgott nagydarab ellenfelébe, a bíró pedig persze, hogy jól befújta. Nem tehetett más! Ők meg berúgták. Ekkor már tíz emberrel fociztak az amerikaiak.
 
A második félidő kezdete, nem volt vigasz az elsőre, aztán Lippi cserélt egy bátrat, mitöbb kettőt: lement két harcos (Gattuso és Camoranesi), bejött két művész (Giuseppe Rossi és Montolivo)!
 
Rossi – aki amúgy az Államokban született, lőtt egy eszelősen nagy gólt korábbi manchesteri csapattársának (1-1). Ez a balláb már az észak-írek ellen is megmutatta, hogy dörgedelmeset tud. Aztán De Rossi bikázott a kapuba, a nagyon távolból. Harmincról? Talán! 2-1. Ekkor már élvezni is lehetett az azzurrók fociját. A harmadik is Rossi műve, de érdemes kiemelni előtte Pirlo remeklését – előtte is volt egy csodapassza. A lényeg: Pirlo lecselezte magát az alapvonalig, várt, várt, várt és mikor látta, hogy Rossi érkezik, odatette a calcio talán legnagyobb reménysége elé (most így gondolom), aki bevágta ismét a régi kolléga kapujába.
 
Aggasztó a védelem! Chiellini hibája mellett, Legrottaglie is súlyosat tévedett, mikor ráugrott egy amerikaira saját tizenhatoson belül.
 
Buffon; Zambrotta, Legrottaglie, Chiellini, Grosso; Gattuso (Rossi 57.), De Rossi, Pirlo; Camoranesi (Montolivo 57.), Gilardino (Toni 68.), Iaquinta.
 
Giuseppe Rossi (59., 90.), De Rossi (72.), ill. Donovan (41., - 11.-esből)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr191187660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.15. 23:04:53

Az első órát és a barna gatyát felejtsük el és nézük a pozitívumokat. Giuseppe Rossi felnőhet a Paolo és Valentino féle vonulathoz. Szép gólokat lőtt a Squadra Azzura. De Rossi rosszul játszott, de szép gólt lőtt, ez is egy klasszis ismérve. Az egyiptomiak és a brazilok ellen jöhet a jó játék.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.15. 23:16:24

@popp: Valahogy így! :))
Az első félidő kritikán alúli volt, aztán már tetszettek is. Pirlo gólpasszán kívül érdemes csodálni egy ravasz passzát a harmadik gól előtt! Sajnos az összefoglalóban nem szerepel.

Húúúúú, meg ez a folyamatos trombita, duda, vagy felhangosított repülőmodellel!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.16. 13:33:35

@mbemba: Kicsit idegesítő a folyamatos tülkölés, de a torna végére megszokjuk, jövő tavasszal meg már várni fogjuk ;-).
süti beállítások módosítása