Olasz fórum

Olasz fórum

Egyiptom-Olaszország 1-0

2009. június 18. - mbemba

Lippi megpróbált egy támadószellemű csapatot harcba küldeni. Elől ott tüsténkedett Iaquinta, Quagliarella és Rossi pedig azért volt, hogy támogassa őt.

Az első félidő azonban most is szomorúra sikerült: az idézettek mindegyike lőtt kapura, ki reményteljesebbet, ki gyengébbet, de nem igazán élt a csapat. Ellenben Egyiptom egy remek fejesgóllal vezetést szerzett.
 
Megint a második félidő volt arra, hogy fussanak a legények az eredmény után. Meg is tették becsülettel. Hajtották az afrikaiakat és mikor bejött Toni, illetve Montolivo a nyomás olyan lett, hogy az ember már azt mondta: csak lesz valami! Nem lett, mert nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki. Volt köztük olyan is, amelyiknél nem lehet El-Hadarit ajnározni, mert egész egyszerűen, ha jól rúgja az olasz, akkor nincs az a fáraó utód, amelyik kivédi.
 
Győzni kellene Brazília ellen! Ha mindjárt az ingemért – meg a világbajnoki becsületért – is!
 
Johannesburg, 52 ezer néző
 
Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Gattuso (Montolivo 57), De Rossi, Pirlo; Iaquinta, Rossi (Toni 57.), Quagliarella (Pepe 64.)
 
A gólt Homosz szerezte a 40. percben.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr741194305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 00:21:26

Összeségében ma jobban játszottak az olaszok, mint az USA ellen, de a szerencse vagy a kapuelőtti koncentráció hiányzott.

Az egyiptomiak viszont mindent fölvonultattak, amit az italofób foci fanok szinte kizárólag az olasznak szoktak tulajdonítani. Rafinált időhúzások, a bíró manipulálása, sőt a Jászai díjat célzó színészi játék. Emellett a végefelé egy-két durvaság is becsúszott.

ulver 2009.06.19. 10:04:02

Valóban jobb volt a játék, mint az első meccsen, de az ellenfél is sokkal jobb volt. Mindenképpen szembetűnő azonban, hogy néhány játékos mennyire dekoncentrált, demotivált, kiégett, stb.
Csak példaként Pirlót lehetne mondani. Három kaput nem találó szabadrúgás után, gondoltam valaki másnak kellene odaállni, de nem, a negyediket is ellőtte...
Cannavaro hol helyezkedett a gólnál? Chiellini hogy futott a labda alá a kezdőkörben?(emlékeztetett erősen egy bizonyos Loria nevű fickóra) A jövő évi Juve két középső védője...)Semmi lendület,Montolivo beállásáig csak akkor történt valami, ha De Rossi megindult.
Rossz volt a helyzetkihasználás, ez tény, de nem feltétlenül a csatárokat bántanám, itt hátrébb vannak a gondok. lehet, mégiscsak kellene Santon, Cassano, Motta.
Megérdemelték az afrikaiak a győzelmet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.19. 12:20:47

@ulver: Montolivót nem becsültem sokra, de mindét meccsem az ő beállásával - még ha páros cserék voltak is - fordult igazán a meccs.
Cannavaro pedig sajnos már nem lesz gyorsabb a következő évben sem.

Pirlóval egyre gyakrabban jut eszembe, hogy nagyon jót tenne neki a környezetváltás. Legyen Chelsea, vagy bármi, egy új közegben ismét bizonyítania kellene, ami fontos lenne, mert nem járna neki semmi előre. Szóval, javaslom, hogy menjen Angliába!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 12:44:04

@mbemba: Jöjjön Rómába, nálunk megújulna, Aquilaniról különbenis kezdek lemondani.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.19. 18:16:53

Na végre egy jó hír is. Az U21-es EB-n az olaszok legyőzték a házigazda svédeket. Balotelli jutatta előnyhöz és emberhátrányba a csapatot az első félidőben. Aquafresca így is növelte az előnyt a második félidőben, de nyolcvankilencedik percben az Ajax légiósa Toivonen szépített, így végeredmény 2-1 Olaszország javára.
süti beállítások módosítása