Olasz fórum

Olasz fórum

Brazília-Olaszország 3-0

2009. június 21. - mbemba

A meccset nézve az volt az érzésem, ami pár éve a magyar válogatott meccsein: az ellenfél elhúz néhány góllal, eldönti a meccset, majd egy bizonyos idő után feljön a magyar válogatott, sző egy pár tetszetős támadást, esetleg gólt is lő és vége meccsnek. Ez történt itt is!

Halvány Olaszország

Lippi megmondta, hogy a csapat gyakorolni ment Dél-Afrikába, illetve, hogy kíváncsi néhány játékosára. Nos, ez a 3-0-s nyakleves volt akkora, hogy rá kelljen ébrednie pár játékosának jelenlegi (jelenlegi?) alkalmatlanságára, mármint, ami például a címvédést illeti. Aki világbajnoki aranyig vezeti csapatát, az biztos észreveszi ezt.
 
Most így látta Lippi a Konföderációs Kupát: ,,Nem tökéletes fizikai erőnlétben érkeztek ide a játékosok. Azonban minden találkozón reagáltunk, mert van lelki erőnk és szívünk; ez azonban néhány ellenféllel szemben kevés. Nem is játszottunk rosszul, inkább egyszerűen csak keveset tettünk. Nyilvánvaló, hogy most nem vagyunk képesek többre, de ez az állapot nem végleges. Mindenki a fiatalokat akarja látni, azonban fokozatosan kell beilleszteni őket egy olyan csapatba, amelyik jól működik. Egy sikeres Konföderációs Kupát akartam, de ez nem sikerült. A körülmények majdnem szerencsésen alakultak a továbbjutás szempontjából, de az érzés ugyanaz lett volna. Most hazamegyünk, most azonban ki kell mondani, hogy nem érdemeltünk többet! Jön a vakáció és újragondoljuk a dolgokat!”
 
Pretoria, 50 ezer néző
 
Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena; Pirlo, De Rossi, Montolivo (Pepe 46.); Camoranesi, Toni (Gilardino 57.), Iaquinta (Rossi 38.)
Gólszerzők: Luis Fabiano (37., 43.), Dossena (45. – öngól)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr461199777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.22. 09:27:51

első :)

nyakig benne van lippi is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.22. 09:46:58

@_benito: zweite:))

Lippi is, und alles. De ha ez jó volt, ahhoz, hogy eszméljen, akkor már megérte. Szerintem.

ulver 2009.06.22. 09:50:43

"...beilleszteni őket egy olyan csapatba, amelyik jól működik.." - Signore Lippi, ez a csapat nem működik. Csak és kizárólag az ellenfél vezetésénél próbáltak valamit tenni, akkor meg már késő volt - kivéve az USA ellen, némi szerencsével.
@_benito: Ha Chiellini és Canna így teljesít jövőre a Juvéban, akkor lehet, hogy több gólt kapnak, mint idén a Roma.

nagyvezérke (törölt) 2009.06.22. 11:32:51

Nem is tudom hogy lett világbajnok ez a színészválogatott, hehehehe...

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.22. 12:08:18

Nincs igazi játékmester a csapatban, de ezt Lippi hogy nem veszi? Lehet, hogy del Piero, vagy Totti öreg, de még mindig jobban mozgatnák a csapatot, mint így irányító nélkül. Kell egy fiatal irányítót találni, mert különben ez gyászos lesz!

DownQ · http://letoltes.freebase.hu 2009.06.22. 12:12:53

a brazilok azért brazilok! szerintem nem szégeny ez a vereség!

Zoe23 2009.06.22. 12:14:04

Buffon még a 3. gól után is vigyorgott. Ez jelezte a hozzáállást: ez a csapat a háta közepére kívánta ezt a szar tornát. Már mindenki menne nyaralni.

sh4d0w 2009.06.22. 12:29:39

A védelem öreg, Pirlo 2 és fél éve nulla, Toni egy vicc. Lippi mester, nyugodtan lehet fiatalokat beépíteni ebbe a csapatba, mert nem működik jól, leginkább egy kalap sz.rra hasonlít...

mikipeti 2009.06.22. 12:31:19

Ugyanezzel a rémes focival nyertek VB-t, most is csak 1 gól hiányzott a továbbjutáshoz, csak most nem jött össze.

nagyvezérke (törölt) 2009.06.22. 12:31:23

Ez is jelzi a hozzáállást:

sportgeza.hu/futball/hirek/2009/06/22/lippi_nem_bankodik_a_kieses_miatt/

De én személy szerint nem bánom, ha lesüllyednek, de vigyék magukkal a szintén nagypofájú franciákat is!!!

Mourinho már nem a király 2009.06.22. 12:36:52

@nagyvezérke: A franciák az kicsit más, igaz ők sem remekelnek, de a csapat legalábbis nevek szerint messze jobb mint az olasz. Azt nem értem mondjuk, hogy Domenech-t mért nem zavarják már el??

a Zamboni nem egy tészta 2009.06.22. 12:37:42

@mikipeti: nem baj, ha nem értesz hozzá. Ez a válogatott katasztrófa volt és fényévekre van a VBn látott csapattól. Pirlo két éve teljesen kontraproduktív. Balotteli, Aquafresca meg a többiek U21-es tornán vannak őket lehetett volna kipróbálni. Pepe, Dossend és időnként Montolivo mutatott alamit. Jellemző az olasz védelemre, hogy a 2. 3. brazil gól olyan kontrából indult, hogy a brazil védelemről levágódó labdát olasz játékos (felfutó védő) birtokolta volna, ha van benne kraft. Szánalmas volt, 6ot érdemeltek volna.

FORZA AZZURI

IronRock 2009.06.22. 12:47:24

@Zoe23: nálad a pont. Biztos kurvára hiányzott mindenkinek ez a torna, miután egy fárasztó szezon után kifacsarva kellett volna játszani és felpörögni, a tétje meg minimális.
Más kérdés, hogy a tavalyi EB-n is elég szarok voltak az olaszok, de azt be lehet tudni Donadoni bénázásának.
Tény, hogy baj van az olasz válogatottnál, de ha élesben megy majd, másképp fognak hozzáállni. Dossena-t tegyék ki a francba, tegnap csak 2 gólban volt vastagon benne, Cannavaro meg "hozta" az utóbbi időben látott formáját, róla is kaphattak volna vagy kettőt. Kell még egy irányító gyorsan meg két szélső és túl sok gond nem lesz jövőre.

mikipeti 2009.06.22. 13:17:45

@sakic: lehet, hogy nem éltél még 4 éve, de már akkor is nézhetetlebn focit játszottak. Asszem utoljára 1982-ben láttam focicsapatra emlékeztető olasz válogatottat. De ha mondasz egy jó olasz meccset akár a múltkori VB-ről, akkor reszpekt...

Lasombra 2009.06.22. 14:11:48

@mikipeti: hehehe, aszongya "focicsapatra emlékeztető". vicces fiú. '82 óta megnyertek egy VB-t, egy másikon döntőt játszottak, egy harmadikon meg bronzérmesek lettek. desszertnek meg egy EB döntő is ott volt. azért ilyen mérleggel annyira nagyon szar csapat azért nem lehet. még ha sokaknak nem is tetszik. lehet flame-elni, de az eredmények magukért beszélnek. a mostanában minden rekordot megdöntő spanyol csapat is csak tizenegyesekkel verte őket tavaly, amikor a béka segge alatt játszottak.

persze lehet csillogva-villogva játszani, majd simán kiesni a csoportkörben, vagy utána, de nem célravezető. (Hollandia valaki? tavaly az összes ismerősöm hirtelen holland drukker lett. pár nappal később meg alig bírtam megállni, hogy ne jöjjön ki belőlem az "én megmondtam, hogy ez lesz") szóval győzelemre megy ez a játék.

most azonban tényleg kiábrándítóak voltak. de kit érdekel a Konföderációs Kupa? a derby napján fusson a ló. ha csak arra jó volt ez az afrikai kirándulás, hogy észrevegyék maguk és a hibáikat, már megérte.

Tonit meg küldjék már el valahova jó messzire nyaralni jövőre. aszittem, csak Donadoni agymenése, hogy egy olyan csatárt játszat, aki egy tucat meccsen összesen egy gólt talál. vannak még olasz csatárok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.22. 17:16:23

Ez a Konföd kupa ölég gyengére sikeredett, de abban is biztos vagyok, hogy a most Svédországban játszó utánpótlás válogatottból nem egy játékos lesz ott a vébé keretben. A lényeg, hogy a vébé selejtezőkön így is hozza az eredményeket ez a csapat, a vébéig még van egy év.

Zigi 2009.06.23. 09:31:12

Nekem leginkább az olasz válogatott hozzáállása nem tetszett ezen a tornán. Mert lehet azt mondani, hogy nem hiányzott senkinek ez a torna, meg hogy fárasztó szezon után vannak a játékosok( megjegyzem ebben a szezonban eléggé leszerepeltek az olasz kupacsapatok az európai kupákban, így nem is kellett olyan nagyon sok meccset játszaniuk), de ez nem egy barátságos meccssorozat volt könyörgöm, hanem egy rangos nemzetközi torna, amit illett volna komolyan venni. Megjegyzem, ha Lippi nem tudja a csapatot összekapni, itt még az őszi VB selejtezőkön is komoly bajok lehetnek, mert ne feledjük az olaszok még játszanak az írekkel Dublinban és a bolgárokkal hazai pályán is egy meccset, s még egyáltalán nincs bebiztosítva a csoport első helye.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.23. 15:21:51

@Zigi: Őszintén megmondom, hogy megértem, ha nem tudnak akarni, megfelelően összpontosítani egy szezon után - a kupaszereplés zsengesége a te érvelésed mellett szól. De mégis - mondom én.

A másik, hogy most ugrik be, amit Lippi korábban mondott gyakrabban is: nem fiatalít, amíg nincs meg a vébé-szereplés - az utolsó mondatodból ugrott be.

A hazaérkezésnél csak rokonszenvező szurkolók várták. Én ennek örülök. Lippi, remélem, levonja a következtetéseket! A diagnózis elég pontosra sikerült!
süti beállítások módosítása