Olasz fórum

Olasz fórum

Muszáj betörni a kínai piacra!

2009. augusztus 10. - mbemba

Azt gondoltam, hogy megéri Pekingbe vinni a Szuperkupa döntőt, sejtettem, hogy a kínai szövetségnek van némi pénze, de a Gazzetta dello Sport cikke megmutatja az igazi dimenziókat.

Az van odaírva, hogy Pirelli

A kínai futballszövetség 2,5 millió eurót fektetett abba, hogy a Lazio és az Inter Pekingben, a Madárfészekben mérkőzzön. Bizonyára ez az összeg is elég lett volna az olaszoknak, őket azonban más is motiválhatta. A hazai piac fel van osztva, komoly mozgások nem valószínűek, azonban ebben az 1,3 milliárdos népességű országban még nincs kőbe vésve, hogy valaki az Inter, a Milan, a Juve, vagy a Real, esetleg a Manchester szurkolója, hogy melyiknek a mezébe akar mindenképp beöltözni. Hogy az olasz pozíciók jók az biztos: a warwicki (angol, az angol szövetség kérte a munkát) egyetem kutatása szerint a Milan a legnépszerűbb Kínában. A piros-feketéket (38%) viszonylag távolról követi a Real (22,4%), a Manchester (21,6%), a Chelsea és a Juve.
 
Tény továbbá – a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) honlapja szerint is –, hogy 26 millióan fociznak az országban, azonban az igazoltak száma mindössze 711 ezer, vagyis 2,7% az arány. Ugyanez az arány Olaszországban 4,9-1,5 millió, vagyis több mint 30 százaléknyi az igazoltak száma. A hatalmas kínai számok mellett azért is dolgoznak a kínai piacon a nyugati egyesületek, mert a helyi szurkolók érdeklődése a nagy európai csapatok felé fordul inkább, és csak nagyon kis mértékben érdekli őket a kínai bajnokság.
 
És ha már kínai baj, akkor érdemes megemlíteni, hogy jövőre a kínai pontgyűjtögető Pirelli Super League néven fog tovább futni. Ide tartozik az az infó is, hogy az Inter-játékosok a Szuperkupa döntőre helyi Pirelli-feliratú cuccban futottak ki (ott a képen a bizonyíték!). Ráadásul, ha valaki rátéved az Inter honlapjára, akkor azt is észreveheti, hogy a chinese változat is ott van a választható nyelvek között (sőt posztírás alatt a kínai zászló is ott az Inter-címer mellett).
 
Szóval, már Kínában is beindult az Inter-Milan párbaj!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr211298539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 10:31:29

Nagyon meglep, hogy a Milan a lenépszerűbb Kínában, én a Real, Barca, MU hármas valamelyikére tippeltem volna. Lehet, hogy az olasz bajnokság mosátanában látható, reméljük átmeneti visszaeséséet éppen a kínai befektetők fogják megállíítani?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.08.10. 12:00:01

@popp: Te abban reméménykedsz, hogy Romát tőkésíteni mennek módos kínaiak.:))
Ehelyett egy ruszkiról lehet olvasgatni mostanában. Mihail Prohorov a név.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.10. 12:08:21

@mbemba: Hallom-hallom, hiszem, ha látom ;-). Amúgy egyre erősebb a Rosella Vattene hangulat.

RolloJuve 2009.08.10. 12:30:38

Úgymond még "gyerekcipőben" jár Kínában a foci, bár láthattuk, az utóbbi időben, hogy szinte abban a számban nyernek olimpiai aranyat (nemcsak legutóbb Pekingben, de ott már nyomasztó volt a dolog), amiben akarnak, köszönhetően az európai szemmel talán embertelen edzőtáboroknak, na meg a népesség számának. Piff, így össze tudnak szedni bármilyen sportágban pártízerer tehetséges tízévest, akikből lesznek bajnokok, a nagy részéből meg mondjuk nem. Tornánál az életkor jóval lentebb van. Az elejére visszatérve: míg az olaszok közül minden tizedik ember focizik, addig a kínaiak közül csak durván minden negyvenedik és itt jön ki, hogy mennyire telítetlen a piac. Nem hiszem, hogy az a cél, hogy minden tizedik ember focizzon a "nagy vörös Kínában", de ha azt a 26 milliót, mondjuk meg akarnák duplázni, akkor nem mindegy, hogy melyik csapat égisze, bemutatómeccsei segítségével történik ez meg. A kínai szövetségből valaki nemrég nyilatkozta le, hogy a Premier League színvonalával vetekedő bajnokságot szeretnének. (Jópofa, de azt nem mondta, hogy Kínában, vagy Hollandiában :D) Ez jól egybecseng a labdarúgók számának növelésével, még akkor is, ha csak jót röhögünk a félkegyelműn, na meg messziről jött ember azt mond amit akar, főleg ha még kínai is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.08.10. 13:25:15

,,Nem hiszem, hogy az a cél, hogy minden tizedik ember focizzon a "nagy vörös Kínában", de ha azt a 26 milliót, mondjuk meg akarnák duplázni, akkor nem mindegy, hogy melyik csapat égisze, bemutatómeccsei segítségével történik ez meg"

Ez ám a globalizáció! Olyan, mint a mexikói pizza kolozsvári szalonnával!

RolloJuve 2009.08.10. 14:13:20

Vagy csak a laza Hawaii pizza. Ananásszal... :D
süti beállítások módosítása