Olasz fórum

Olasz fórum

Játszunk piros-fehér-zöldeset a BL-ben (2. fordulo - results)

2009. október 01. - Bunyom

A Bajnokok Ligájára talán kevésbé jellemző, meglepetésekkel tarkított fordulót láthatott a publikum. No, sajnos a meglepetést nem a mi Lokink szolgáltatta, de nekik sincs miért szégyenkezniük, hiszen papírforma eredmeny született.

 

Küzdöttek, akartak a fiúk, még pofás támadásokra is futotta erejükből és ha nem olyan lenne a magyar közvélemény, amilyen valójában, akkor ezt senki nem takintené kudarcnak. Fiaink nem vették fel a sün alakzatot a kapunk körül, támadó focira rendezkedtek be. Herczeg András remekül döntött, amikor ezt a támadó felállást választotta. Ez volt az egyetlen módja, hogy reális képet kaphasson csapata és az ellenfelek közti tudáskülönbségről. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig a megfelelő taktikával tudjon játszani a következőkben a Loki. Más kérdés, hogy ha a pontszerzés a cél, akkor a már említett szúrós kis állatka formációja, melyből labdaszerzéskor Rudolf és Coulibaly tüskék repülnének szélsebesen az ellen kapuja irányába lenne a legesélyesebb módja a célok elérésének. Dehát ez csak most bizonyosodott be! Ehhez kellett egy ilyen meccs. (0-4)

Szítva az amúgy is lobogó tüzet megkérdezném: mit szólnak ehhez Premier League, a „legerősebb bajnokság” rajongói? A tavalyi Serie A negyedik helyezett Fiorentina ellátta a tavalyi PL második Liverpool baját. Ez a találkozó annyira fölényes Fiorentina játékot hozott, mint amilyet az eredményjelző mutatott a záró sípszó után. (2-0)

A Rubin Kazan jó csapat, de nem gondoltam, hogy ennyire. Bár az Internek nem kedvező eredmény született, nem hiszem, hogy ez fogja kiejteni az olasz bajnokot a csoportkörből. Balotteli óriási tehetség, nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam, de gyökeres személyiségi változásokon kell keresztülnemmie ahhoz, hogy valóban a csapata hasznár lehessen. Nagy kár lenne érte. Személyszerint úgy gondolom, hogy a jövő legnagyobb csatára lehet. Egy szó mint száz, ez ellen a Kazan ellen idegenben nem rossz az egy pont. (1-1)

A Bayern az első félidőben uralta a játékot, voltak lehetőségeik, melyeket rendre elmúlasztottak. A meccs során a bajorok voltak közelebb a győzelemhez, bár a Juventusnak is megvoltak a lehetőségei. Összességében igazságos a pontosztozkodás. (0-0)

Volt idő, mikor a legtöbb szurkoló – kimondva, vagy eltitkoltan – irigykedett az AC Milan sikereire. Mondom ezt én Inter-szurkolóként. Mára alig tudom felidézni ezt az időt, ezt mélyítette bennem el az FC Zurich. Vajon lesz még idén olyan meccsük, amire minden szurkolójuk büszke lehet? Lesz még év végére olyan szurkolójuk, aki nem piros–fekete mezben született?  (0-1)

De térjünk a lényegre, ez a forduló nagy szórást hozott pontokban. Ebben a fordulóban egy, csak egy legény áll a gáton... popp. Majdnem annyi pontot szerzett, mint a többiek összeren. Ezennel megragadom az alkalmat, hogy figyelmeztessem, ténykedését jelentettem az USA paranormális tevékenységekel foglalkozó hivatalának biztonsági osztályán, így számíthat a látogatásukra. Vallatásra az anális vibrasün technológiát javasoltam nekik. Előre jó szórakozást kívánok.

Szóval popp az élre tört. Az alabbi táblázatban találjátok az összesített és a 2. fordulóban elért pontjaitokat. Mindenkinek ajánlom, hogy számolja át a sajátját, lehetnek „könyvelési” hibák.

Végül nagy gratuláció poppnak!

A forduló eredményei:

 

 

összesített

2. forduló

popp

9

5

pytho

8

2

Zigi

7

4

madbalee

6

3

ulver

6

3

dms

5

0

Matteo_B

4

0

mbema

4

1

Bunyom

3

0

giacinto

2

0

.Frajti

2

1

Klárensz

1

0

Giannichedda

1

1

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr21419986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.01. 11:55:09

Messze még a vége, de remek érzés a táblára nézni ;-). A tatárföldi 1-1 eltalálása még nem patanormális, megkockáztatom, hogy Kazanyban még a Barca sem fog nyerni. A titok annyi volt, hogy mikor beállt az 1-1, csak annyit mormoltam, hogy "mukodj".

Bunyom 2009.10.01. 13:31:26

@popp: hat "mukodott".
Te rendelted Balotteli masodik pirosat is? ;)
A tippek alapjan pedig pontosan az Inter meccse tunt a legbiztosabbnak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.01. 19:07:38

Jó kis meccs volt a Bayern-Juve. Rég élveztem ennyire egy 0-0-t. Van Gaal szerintem nagyon érti a dolgát: Badstuber, Braafheid, Müller a kezdőben? És nagyon jól fociztak. Viszont a Juve negyon rendben volt. Trezeguet-nek és Iaquintának volt egy-egy elképesztő lövése.
Iaquinta nem is tudom volt-e ekkora formában bármikor életében.

Del Piero lesérült, és 30-40 napra megint kiesett. Edzésen sérült le, a bal combja rendetlen.

ulver 2009.10.01. 19:19:23

nem is állok olyan rosszul :-)

Mai tipp Roma-Szófia 3-1

RolloJuve 2009.10.01. 19:22:08

@Bunyom: "Balotteli óriási tehetség, nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam, de gyökeres személyiségi változásokon kell keresztülnemmie ahhoz, hogy valóban a csapata hasznár lehessen."

Ha nem változik meg akkor bejön _benito jóslata?

"Ekkora suttyót, mint ez a fiatalember, még a Serie A is csak évtizedenként egyszer tud kinevelni, és a legjobb úton halad afelé, hogy egy ilyesmit rosszul viselő hátvéd derékba törje a pályafutását. Csak egy példa: jön egy kirúgás, Balotelli birkózik az emberével, majd annak szemgödréhez illeszti a könyökét, és lefordul. A bíró nem fúj (már tudjuk, Mario is jobban járt volna vele pedig), Balotelli elindul, de már érkezik is a hátvéd, aki látta csapattársa lekönyöklését, és 19 méterről becsúszva kísérli meg fecnikre aprítani a csatárt. Na, egyszer egy ilyen el is fogja találni térdmagasságban, akkor majd nézhet az orvosokra velociraptor-tekintettel."

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.01. 20:11:42

Nehéz eset, persze, de...
Gyakran eszembe jut róla, hogy ha Kongóban fociznék, mint nagyon tehetséges tini, és a négusok folyton huhognának, és néha bekiabálnák, hogy: Szemét fehér! (miközben Kongóban születtem volna, és már állampolgár is lennék, néha pedig kongói válogatott), akkor néha én is bután-hülyén viselkednék.
Merthogy néha persze, hogy bután-hülyén teszi dolgát a derék Mario!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.01. 23:57:38

@mbemba: Igazad van biztos nehéz ezt kezelni ilyen fiatalon. Akkor is vissza taszító, hogy tinédzser létére ennyire arrogáns, nem az llenfelek huhognak rá, de semmiféle tiszteletet nem mutat irányukban.

Bunyom 2009.10.02. 08:09:19

@popp: @mbemba: Teenager korban az emberek (talan foleg a feketek) meg nem gondoljak meg minden mozdulatukat. Nagyon sok gesztus, cselekedet osztonbol jon. Szerintem Mario-n kivul is sok fiatal focista kuzd az attitudje ellen, tobb-kevesebb sikerrrel. Csak ok nem kapnak ekkora nyilvanossagot. Meggyozodesem, hogy mar most sokkal kevesebb malorje lenne, ha a media nem csamcsogna minden mozdulatan. Mar ott tartunk, hogy azokat is eloveszik, amik amugy barmelyik meccsen tobb tizszer elofordulnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 09:36:53

@mbemba: Ha délig-egyig nem tudod kilőni a hétvégi meccs tipp-posztot, akkor a bizottság engedelmével, itt teszem meg tippjeimet, mert hétvégén szüretelni fogok.
süti beállítások módosítása