Olasz fórum

Olasz fórum

Pozzónak sikerült, Lippinek... (téma: Lippi 23 kegyeltje)

2009. december 05. - mbemba

A nulladik dél-afrikai lépés jól sikerült. Szlovákia, Paraguay, Új-Zéland ellen a világbajnoknak illik csoportelsőnek lennie (Lippi véleménye a vonal alatt) Persze, vébéken már volt, akkora meglepetés, hogy máig nem hisszük. Aztán, ha tutto bene a csoportban, akkor jöhet…

Temperamentumos Lippi

De Lippi is tudja, meg mi is, hogy előbb a csapatnak kell rendben lennie ahhoz, hogy esély legyen az emlékezetes szereplésre, a címvédésre (Pozzónak már sikerült 1938-ban!). A keret kialakítása pedig nagyban folyik a válogatottnál és - mondjuk ki fehéren-feketén - Torinóban. Ha Cassano nem lenne, akkor Marcello mester nyugisan végezhetné munkáját, de hát Berlusconi birodalma is a 60 millió edző birodalma. Sőt, lélekben egy kicsit mindenki olasz szövetségi kapitány – határokon onnan és innen is.
 
A mister azonban most Lippi, és hogy ő tud csapatot építeni az sicurissimo! 2006-ban is a csapat nyert! Az az arany a névtelen, melós Olaszország aranya volt. Inkább Gattuso, Grosso nyerte a vébét, mint Del Piero vagy Totti.
 
Elmélkedő Lippi 
Hogy Dél-Afrikába ki is fog menni, nem olyan nagy talány. Lippi azt mondta 16-17 név már megvan. Még hat-hét név kell neki. Ki lehet az 16-17? A világbajnokok közül: Buffon, Grosso, Cannavaro, Zambrotta, De Rossi, Camoranesi, Pirlo, Gilardino, Iaquinta egész biztosan megy. Gattusónak, Perrottának ehhez mutatnia is kell valamit; elsősorban egy pár hónapos egészségügyi igazolványt. A 24.-25. forduló környékén Lippi rácsörög Nestára és Tottira, és megkérdi, hogy mennyire fájnak a meggyötört ízületek, és amennyiben a két nagyember azt mondja, hogy: Tutto bene!, akkor repülnek, vagyis megvan 13 legény. A két cserekapussal (Marchetti, meg De Sanctis?) máris 15-nél tartunk. Del Piero és Inzaghi nagyon nagyot kellene tavasszal alakítson, hogy Afrikába utazzon. Chiellini (ő a vice-Materazzi, finomabb lélek, de kemény legény), Di Natale, Rossi, Marchisio véleményem szerint tuti, hogy utazik. Utazik, mert Lippi számít rájuk már hónapok, évek óta - utóbbinál inkább igaz, hogy Juve-játékosként bizalmasnak számít. Ők már a csapat tagjai. Ez már 19! (ha áll az itt vázolt hipotézis, akkor Nestát és Tottit - vagy Gattusót és Perrottát -leszámítva, ők lennének a Lippi-féle 17)
 
A további négy helyre (esetleg ötre-hatra, függően Tottitól és Nestától) pályázik: Biondini, Legrottaglie (vagy Bocchetti, vagy Criscito), Candreva, Pazzini, Montolivo, Palombo, Pepe, Brighi, Galloppa.
 
Róluk lehet hosszan beszélni! Persze, fele annyit sem, mint Fantantonióról!
 
Arany után elégedetten pöfékelő Lippi
A Legrottaglie, Bocchetti, Criscito hármasból valakit ki kell vinni, mert a középhátvéd poszt megkívánja azt. Criscito játszik előrébb is, a balon is. Palombo is fontos ember lehet, mert Gattuso szereplése még kérdéses, és hát valakinek kell ott robotolnia, ütköznie, ha Rin(ghi)o nem ép. Pepe, Biondini mennyiségi munkája szintén remek. Annyira nem tudnak focizni, mint Camoranesi, de Biondini (Cagliari) ha szerepet kap, óriási meglepetés lehet. Montolivo mellett az szól, hogy Lippinek bejön a játéka, erőlteti őt a kapitány, pedig nem meggyőző a bergamóiból lett firenzei. Galloppa és Candreva, mint Biondini meglepheti a világot (aszongyák, hogy ő Gattuso utódja a Milánban). Fontos emberek, mert tudnak cselezni, támadni, képesek a váratlanra – arra pedig Lippinek szüksége van, mert csapatát nagyon (ki)ismerik. Brighi megbízható a mennyiséget és minőséget tekintve is. Helyettesíthet a középpályán majdnem mindenkit. Pazzini menetelét személy szerint nem érzem valószínűnek, pedig elől nem olyan nagy a bőség, sőt... Szóval Pazzini mégis megy.:)
 
Róla jut eszembe, hogy de fog hiányozni Toni! De még ő is ott lehet, ha Münchenből meglógva tavasszal valahol lő 15 gólt. Meg Aquilani is ott lehet, ha feltámasztja a Liverpoolt. Akkora csoda lenne, mint Cassano dél-afrikai útja. De nem lehetetlen!
 
Cassano kapcsán ezt mondta Lippi – a nevet itt sem említette: ,,Abban hiszek, hogy a nyerő csapatok olyan játékosokból állnak össze, akiknek első a csoporthoz való tartozás, és akiknek csapattársuk szolgálata a legfontosabb. Nem olyan játékosokból, akik fenoméneknek, csodáknak érzik magukat. Az ilyen, tehetségesnek született játékosokból álló csapatok játszhatnak jól bizonyos időszakokban, de folytonosságuk nem lesz meg soha!”
 
Azt viszont személyre szabottan is elmondta Lippi, hogy Cassanót igazán jógyereknek (è proprio un bravo ragazzo) tartja. És azt nem mondta ki, hogy Cassano nem lesz Dél-Afrikában. A legjobb emberek is lehetnek hiúak (azért sem változtatom meg a véleményemet - mondja, és maga elé néz durcásan”), de kiben bízzunk meg, ha nem egy visszafogott, világbajnok edzőben!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr401575356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2009.12.05. 12:03:16

Hát bízom abban, hogy májusban Lippi egy reggel arra ébred: "eddig szívtam a srác vérét, de már január óta tudom, hogy behívom, nem vagyok én se hülye, de ennyi kellett, hogy észnél legyen" :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.05. 12:41:16

Lippi bácsi tudja - én is ezt mondom.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2009.12.05. 22:15:55

lippinek ez régi szokása h némiképp meglepő módon kihagy a csapatból olyanokat akik simán beférnének, vmi csak általa ismert rejtély okán.
pl mikor kapitány lett eszébe se jutott behívni ambrosinit a keretbe és ehez azóta is makacsul ragaszkodik, pedig jelenleg ő a milan kapitánya, pirlo párja, rino kiszorítója, szóval fura.
a 2006os vb elött lippi őt is felhívta telefonon és elmondta neki h amíg ő a mister addig ambrosini nem lesz válogatott.
tehát én nem tennék túl sokat cassano dél-afrikai útjára.
sajnos.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.06. 07:26:09

Véleményem szerint a keretben jelen formájuk alapján nem lenne helye Pirlonak, Iaquintanak, és Zambrottának, de Cannavaro és Grosso is necces. Elhiszem én, hogy nincs megfelelő helyettesük, de egész egyszerűen említett játékosok vagy nem játszanak jó formában, vagy kideríthetetlen, hogy az mikor jön el.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.06. 12:17:36

@stonedraider: A jó öreg Rino még mindig nem épült fel. Ambrosini nekem is felmerült. Szerintem, ha Gattuso nem épül fel, akkor biztos felmerül Ambrosini. Nem hiszem, hogy Palombo előtte lenne.
süti beállítások módosítása