Olasz fórum

Olasz fórum

Hol folytatja Allegri?

2010. április 14. - mbemba

Massimiliano Allegri 2008 óta volt a Cagliari edzője. Akkor rögtön az elején ötször kapott ki sorozatban a csapat, de az elnök, Cellino bízott benne, nem rúgta ki, és az edző, a csapat meghálálta a bizalmat: a Serie A egyik legszebben focizó csapata lett a szárdok tizenegye. Ma azonban Massimo Cellino úgy döntött, hogy nincs tovább.

Mostani menesztésének két oka is lehet. Egyik, hogy a Cagliari amióta matematikailag is Serie A-s csapat maradt a következő idényre, azóta folyton csak süllyed. A másik ok pedig az lenne, hogy a fiatal edzővel kapcsolatban már régóta emlegetik, hogy eligazol. Nyomában ott a Juventus, a Milan és a Fiorentina is.
 
Tény, hogy az augusztusban 43 éves edzőt kollégái 2008-ban a harmadik vonal legjobb edzőjének választották, miután a Grossetóval a B osztályba jutott. Idén februárban pedig – megint csak a kollégák – úgy látták, hogy Allegri a Serie B és A legjobb trénere.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr691920387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.14. 12:53:42

Szó se róla, az egyik legtehetségesebb edző Itáliában Allegri, okosan látta be, hogy a saját nimbuszát kezdené tördelni, ha maradna Cagliariban. Szimpatikus és meglepő eredményekre képes csapat, de pont az elmúlt akárhány forduló mutatta be, hogy nem több.
Sok sikert kívánok neki, lehetőleg egy nagy csapatnál.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.14. 16:07:03

Én egy föltörekvő csapatban is eltudnám képzelni a tagot. Bár Mazzarit sem tartom rossz edzőnek, de a Napoli épp Allegrinek való feladat volna.

madbalee 2010.04.14. 19:12:04

Hát nem tudom azért 1 Juve-Milan (esetleg Inter) üresen kongó vezető edzői posztja elég nagy vonzerő lesz nyáron.

blasco 2010.04.14. 19:26:47

Signor Allegri, venga al Milan!
(de örülnék neki)
süti beállítások módosítása