Olasz fórum

Olasz fórum

A Brescia, a Samp és a Genoa lesznek a mi csapataink

2010. augusztus 05. - mbemba

Eddig úgy volt, hogy mikor befejeződött egy Serie A-forduló, akkor első három kérdésünkben ott volt: és Koman játszott? Mit csinált?

Ettől az idénytől kezdve úgy néz ki, hogy négy játékosunkért is izgulhatunk. A sampos Koman Vladimir mellett Vass Ádám és Feczesin Róbert a Bresciában próbál meg bizonyítani, illetve ott lesz Rudolf Gergely is, aki majd Komannal játszhat városi derbit a Genoa embereként.
 
Nem kell azonban nagyon meglepődni, ha augusztusban valamennyien a kispadról fognak indulni. (itt az első giornata, meg a többi!) Övék a feladat, hogy a kispadról indulva eljussanak a San Siróba.
 
Harcos Vass
A legbiztosabb helye a kezdőben úgy tűnik, hogy Vassnak van. A szeptemberben 22 éves középpályás 2007 óta van Bresciában, és valamennyi edző a kezdőben számolt vele. Edzői – még gyakrabban az újságírók – szaporán dicsérték a Fradiból indult középpályás dinamikus játékát, labdaszerzéseit, illetve, hogy a labdákat jól osztja le társainak – ugyanakkor tegyük hozzá, hogy nem nélkülözhetetlen játékos, a gazzetta péládul nem írja a kezdő tizenegybe. Az előző idényben 27 meccsen szerepelt (42-ből). Két gólt is szerzett.
 
Rosszabbul áll Feczesin szénája (ő egyébként a 24-et töltötte februárban), elsősorban azért, mert Caracciolo és Possanzini, a két csatár csapatának talán legbiztosabb pontjai, nem csak Iachini edzőnél, de már évek óta: Caracciolo a bresciaiak gólkirálya volt 22 góljával; a 34 éves Possanzini pedig a csapatkapitány. Mindkettejüknek van élvonalbeli rutinjuk.
 
Ziegler és Koman az őszre készülnek
Koman a minap kapta meg a 11-es mezt, ami jó jel, de persze nem garancia a standard csapatba kerüléshez. Véleményem szerint Di Carlo edző mentalítása segítheti reménységünket, hiszen ő Venturához (Bari) képest – és amúgy is – egy kevésbé taktikus edző, inkább hisz a küzdő játékosok lelkében, magyarán szereti a küzdeni tudó, nagy munkabírású játékosokat, akik ráadásul focizni is tudnak. Koman pedig ilyen, ráadásul a baloldali középpályás hiányposztnak számított a Sampban – nyilatkozott erről Di Carlo is. A nápolyból érkező Mannini játszott ott, méghozzá egészen jól, de vetélytársa nem volt. Hogy számoltak Komannal, az biztos, hiszen még az előző idény közben – nem a legvégén – Garrone elnök arról beszélt megemlítve két-három nevet – köztük a Bariban szereplő ungvári fiúét –, hogy tehetséges fiataljaikat visszavárják. Ráadásul a balon focizó svájci válogatott Ziegler iránt a pézhegyek felől hatalmas az érdeklődés, és ha nyáron nem is, de télen elengedhetik a helvét válogatottat. A barátságos meccseken Koman jól focizott (ott a Samp előtt a BL-selejtező augusztus 17-18-án és 24-25-én).
 
Koman már 2007 áprilisában, 18 évesen bemutatkozott a Samp nagycsapatában. Hogy karmesterként is szerepet kapjon a genovaiaknál, egyelőre nem valószínű több nyomós ok miatt sem. Hosszú lesz a Sampdoria idénye, reméljük, hogy a 11-es mezet gyakran látjuk a BL-ben, a Serie A-ban, a kupában egyaránt.
 
Cassanóék szombaton Kölnben játszanak fontos előkészületi meccset Podolskiék ellen.
 
És akkor ott lenne Rudolf is. A 25 éves támadónak nagyon nehéz dolga lesz, mert óriási a konkurenciája, bár az előnyére válhat, hogy több pozícióban is játszott már. A Genoa támadójátéka alighanem Tonira, a világbajnok csatárra fog épülni, őt segít majd kiszolgálni Palladino, Palacio, Suazo, Van den Borre (Portsmouthban volt kölcsünben), de ott van Sculli is. Mind hihetetlenül dolgos, ügyes és villámgyors játékosok, ráadásul ott van a két Milánóból érkezett fiatal Zigoni (Milan) és Destro (Inter) is. A Genoa a Seria A-csapatok között is a leglendületesebben, legagresszívebben játszók egyike. Acquafresca alkalmas arra, hogy aládolgozzon Toninak, de talán a langaléta helyettesítésére is jó. Ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a Genoa vezetői eladják Scullit vagy Palaciót – előbbi iránt nagy a kereslet.
 
Még lehetne sorolni ellenérveket, azonban Rudolf mellett szól, hogy sok pozícióból tudja segíteni csapatát; az előző idényben a BL-ben is bizonyított a magyar támadó: felvette az ellenfél diktálta tempót és érvényesült is (A Bölöni által felfedezett Rudolf maga is említette, hogy az elsőszámú kihívás talán a nagy-nagy iram lesz); Gasperini, az edző következetesen és kifejezetten támadó felfogású csapatot küld a pályára, otthon, idegenben egyaránt.
 
Az viszont baj, hogy Rudolf kénytelen-kelletlen sok felkészülési meccset hagyott ki; gyakran a kerettel, de külön edzett.
 
Sok szerencsét a négyeknek!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr682199379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orient 2010.08.05. 12:57:48

Elég szarul hangzik. Rudolf úgy választott a Serie A ajánlatokból állítólag, hogy: "Oda írok alá ahol biztos kezdő leszek"

Akkor ezt csúnyán benézte mert itt 100% nem lesz biztos kezdő. Kár érte mert szerintem az egyik legjobb magyar csatár jelenleg, és a BL-ben is rugdosott szép gólokat erős csapatoknak.

Koman-nak van a legtöbb esélye valószínűleg. Neki menni is fog, én legjobb magyar játékosnak tartom jelenleg a Dzsudzsák mellett. (nem, nem a Gera...)

lupetto 2010.08.05. 13:07:21

Sculli távozik, Aquafresca biztos, hogy a Cagliariba megy, Suazonak lejárt a kölcsönszerződése - szóval nem olyan rossz a helyzet. Ettől függetlenül nagy jövőt nem jósolnék Rudolfnak, bár a lehetőséget biztosan meg fogja kapni, ha máshol nem a Coppa Italiában és onnantól up to him hogyan él vele.
A Genoa hatalmasat igazolt idén nyáron

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.05. 14:18:00

@lupetto: Honnan a biztos értesülésed Aqua szárd földre igazolásáról? Mármint komolyan kérdem, érdekel.

lupetto 2010.08.05. 14:33:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
"A sottolinearlo è stato lo stesso numero uno rossoblù Enrico Preziosi contattato telefonicamente da Sky Sport 24. Preziosi ha parlato poi dei possibili movimenti in uscita. «Per Sculli all'Inter ci può essere una possibilità - ha detto - ma per ora non vi è nulla di concreto. Acquafresca? Per il suo passaggio al Cagliari è quasi fatta. C'è la volontà del giocatore»"
Corriere dello Sport tegnap

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.05. 14:45:29

@lupetto: @orient: Nem írtam bele, pedig...

Rudolf lehet, hogy kicsit hosszabb távon gondolkodik, itt egy interjú részlete: „Lélekben felkészültem arra, fél évig esetleg nem is jutok szóhoz, de igyekezni fogok. Látják rajtam, hogy tanulom a nyelvet, küzdök az edzéseken, és pluszmunkát is végeznék"

2014-ig írt alá, vagyis igaza lehet. Ráadásul ő ugyebár bő 5 évet húzott le Nancyban, vagyis az alapok, a munkakultúra megvan.

Véleményem az, hogy Sculli és Acquafresca közül valamelyikük marad, mert Toni kiesése esetén kell egy természetes helyettes. Vagy igazolnak valakit.

orient 2010.08.05. 15:38:14

@mbemba: ott a helyettes..Rudolf :))))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.05. 16:05:57

@orient: Én benne vagyok, de nem olyan szép nagy szál ember a', hogy labdákat lefejeljen, megtartson! :))

De ez a 4 éves szerződés reméljük, azt jelenti, hogy számolnak vele!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 01:46:30

Szerintem is Vassnak van a legnagyobb az esélye, ő már megmelegedett Bresciában, Koman is kap majd lehetőséget. Feczének és Rudolfnak viszont egyelőre nem sok esélyt adok.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.06. 21:33:32

Rudolf kettőt lőtt, és ez még akkor is jó, ha a Sestrese volt az ellen. 12-0 a vége.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.08. 10:46:15

Köln-Samp 2-0

Tények: Da Costa (25’ s.t. Fiorillo); Stankevicius (33’ s.t. Cacciatore), Gastaldello (33’ s.t. Rossini), Lucchini, Ziegler (40’ s.t. Volta); Semioli (33’ s.t. Padalino), Palombo (40’ s.t. Foti), Poli (25’ s.t. Obiang), Mannini (1’ s.t. Guberti); Cassano (33’ s.t. Koman), Pazzini (25’ s.t. Pozzi).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.08.24. 15:11:18

Az megvolt, hogy Garics a Bolognába igazolt?
süti beállítások módosítása