Olasz fórum

Olasz fórum

Prandelli megadta a kezdőt

2010. szeptember 06. - mbemba

Prandelli nem komolykodott. Eltérve a szokványostól megadta a Feröer elleni kezdőt. Így néz ki a firenzei tizenegy: Viviano, De Silvestri, Antonelli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, De Rossi, Montolivo, Cassano, Gilardino és Rossi.

Gondolná az ember, hogy egy ilyen meccs végképp szólhatna a fociról, az örömről, játékról, de megvan az esélye annak, hogy egy füttyögős meccs lesz. A helyszín lehet, hogy nem a legszerencsésebb most, mert Prandelli most hagyta el a toszkán fővárost a válogatottért. Így pedig önkéntelenül is jön az ötlet, hogy De Silvestri azért játszik, mert így szeretné kiengeszetelni  közönséget, amelyik korábban sokat ajnározta a maestrót.

Aztán a szintén firenzei Gilardino és Montolivo is ott van, aminek a firenzeiek nyilván örülnek, de míg utóbbi helye már biztos volt a Prandelli-csapatban, a gólgyárosra nem mindenki tippelt – vagyis, ha a meccs úgy alakul a tévé előttiek már kezdhetik is, hogy ez a Prandelli sem lát az orránál tovább. Megjegyezzük, hogy Chiellini is lehúzott egy évet a liláknál, mielőtt Torinóba költözött volna. Ő amúgy pisai, de a Livornóban kezdett focizgatni.

Viszont nincs az a Pazzini, aki Genovában bontakozott ki, nem Firenzében. Nem az ő hibája!

Aztán Cassano kapcsán is megemlíthető, hogy mikor télen-tavasszal Del Nerivel próbált vitatkozni, akkor felmerült a Fiorentina, akiket végül visszautasított.

Szóval, ha nagyon akarják, akkor el lehet rontani ennek a meccsnek is a hangulatát (van előtörténete a firenzei rosszhangulatú válogatott 90 perceknek). Egy –sőt kettő is – biztos: az edzésen csak éljenzés volt! Elsősorban a firenzeieknek, majd Cassanónak is; a másik, hogy Firenzében a válogatott soha nem kapott ki, pedig 23-szor is játszott itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr362276498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.09.07. 01:34:00

Érdekes kezdő. Vivianón nagyon néztem, bár kétségtelen hogy nagy tehetség, De Silvestrinek hogyne örülnék, Gilardino és Rossi egyszerre érdekes, de nem sokat számít, nem ez lesz az a meccs, ahol különösebben izgulnia kell a digóknak.

epszilon 2010.09.07. 10:05:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egy Feröer elleni meccs remek alkalom egy válogatottbeli bemutatkozásra, mivel nagy kockázat azért nincs, ahogy írod is. Kicsit lehet kísérletezni.
Szerintem amúgy éppen ideje, hogy komolyan elgondolkozzanak Buffon utódján, így minél több embert kipróbálnak, annál jobb. Már az EB-nek sem vele kellene nekifutni, hát még a VB-nek.

.Frajti 2010.09.07. 22:41:02

5:0-t vártam, az már szent, ez bizony biztos meglesz. :D

madbalee 2010.09.08. 09:10:13

@.Frajti: és Pirlo is beköszönt, lehet újra formába lendül?

.Frajti 2010.09.08. 16:07:33

@madbalee: gondolom ebben azért te se hiszel. maximum reménykedsz :)

madbalee 2010.09.09. 09:15:15

@.Frajti: ironikusnak szántam a mondatot, de az éter nem viszi át a hangsúlyt;)

.Frajti 2010.09.09. 22:35:56

Tudod jól, hogy én is csak viccelek. Ha már válogatott a kis nyomorék ivánkedvenc, akkor legalább kapja össze magát. :)
süti beállítások módosítása