Olasz fórum

Olasz fórum

Kolozsváron át Európába (BL, 6. forduló)

2010. december 07. - mbemba

Egy remek olasz fociról írott könyvben ezt olvastam: ‚‚Szerdán nekünk ott a stadion, nektek pedig a Twin Peaks." Így bökött oda a Samp-szurkoló a városi rivális szukereinek. Ma már nem csak szerda a nemzetközi meccsek időpontja, hanem keddtől egészen csütörtökig játszanak a nagyfiúk. Ezúttal csak Bajnokok Ligája-meccsek lesznek. Íme pár szó a meccsekről!

Zúgolódni szabad, sőt kell is, ha az olasz fociról, s az európai vetélytársak összehasonlításáról van szó. Ugyanakkor tény, hogy a milánóiak már továbbjutottak, s az is, hogy a rómaiak előtt csak egy nem is csúszós kolozsvári banánhéj van.
 
Kedden: Bréma-Inter. Ilyen meccsekre lenne szüksége mostanában a BL-címvédőnek: nincsen tét, az ellenfél komolyabbacska, vagyis pont jó lehet egyes játékosokat formába hozni. Aztán jön a FIFA-klubvilágbajnokság, az Egyesült Arab Emírségekbe való utazás, s ugyebár ezt is el lehet venni a Barcelonától. Bemutatkozás rögtön az elődöntővel, december 15-én.
 
Szerdán: Kolozsvár-Roma. Tottiék kieséséhez, az kellene, hogy a kilenc záras városban kikapjon, plusz a bázeliek idegenben verjék a bajorokat. A kolozsvári vasutasok hetedikek a bajnokságban, de ennél érdekesebb, hogy csapatuk vezetői két BL-jeggyel lepték meg bérleteseiket. Úriemberek a vezetők!
 
Milan-Ajax. A veteránok megérdemlik a pihenést. Magam nem láttam a Milan utóbbi meccseit, de mondják, hogy a hajrákra Ibra nagyon elfárad. Ugyanakkor ott van például a Ronaldinho, aki a bajnokságban már rég volt kezdő. Na, majd itt! Én azt mondanám menjen pályára Oduamadi, Strasser, Montelongo,… igen, s Onyevo is!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr872497759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gasbert 2010.12.07. 20:16:37

Szia , gondolom tájékozodtam vagy az olasz médiában és az olasz tudásod sem a translate.google-ben merül ki , szóval azt szeretném megtudni hogy nem-e olvastad a gazzettan a sztrájk tárgyalásáról szóló beszámolót ? Ha igen , elmondanád röviden mire is jutottak , mert nem sikerült érthetően kibogoznom , egy rész halovány maradt. Köszönöm

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.07. 21:07:52

@gasbert: Szia, üdv itt is! :) Bocs, de én nem követem a sztrájkos híreket. Ezek a tárgyalások nem érintik a fordulókat, a meccseket, hogy mi folyik a palazzókban, az nem érdekel.

A lényeg az, hogy holnap leülnek megint, de nagyon közeli a megegyezés. Valószínűnek látszik, hogy hétvégén lesz forduló.
Fontos, hogy holnap megegyezés szülessék, mert ahhoz, hogy szombaton forduló lehessen a különböző engedélyek, biztonsági szervek intézését el kell kezdeni. Legkésőbb holnap.

Hajrá Milan! Hajrá olaszok! :)

gasbert 2010.12.07. 21:47:23

@mbemba: Köszönöm a gyors választ. A csapatok és mindenki érdekében remélem sikerül megegyezniük és lejátszák a fordulót , elég fura lesz hanem a hétvége olasz bajnokik nélkül.

Az Inter eddig nem túl meggyőző , de remélem már csak a koefficiensek miatt is sikerül bár egy pontot szerezzenek .
Holnap a Milan szerintem tartalékosan is legyűri a gyenge formát mutató Ajaxot , a Roma pedig szerintem hagy egy pontot Kolozsváron és mindenki boldog lesz. A meccsre kilátogató barátaim miatt drukkolok egy 3-3nak :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.07. 22:07:02

@gasbert: Ugyan, semmiség volt!

Koefficiens-ügyben az EL-ben leszerepeltek kedvenceink, de a BL-ben csapataink harcban állnak! S ott viszont úgy néz ki megint egy olasznak - szerintem Gattusóéknak (nem miattad írom) - kell megállítania a Barcát!
S ha ez sikerülne, szerintem az olasz foci presztízse megint nagyon rendben lenne.

Álmodik a mbemba! :)

gasbert 2010.12.07. 22:12:19

@mbemba: Én egyelőre szeretném őket elkerülni , tehát Milanosként a Barcelonat , sajnos a két csapat nincs már egy ideje egy szinten.
Most annak drukkolok hogy a Schalke is legyen csoportelső és ők is és a Bayern is olasz ellenféltől verve essenek ki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.07. 22:23:11

@gasbert: A Barca most a világ teteje, ugyanakkor a tavaly őszi Inter nem volt olyan erős, szerintem, mint az idei Milan.

Aztán Ibra is hasonló motivációval futna neki a Barcának, mint Eto'o.

gasbert 2010.12.07. 22:51:37

@mbemba: ÁÁ , nem hiszem hogy ugyanolyan erős lenne a csapat mint a tavalyi Inter . Hiába hogy Mourinhonak nagy szerepe volt abban hogy emberfelettit teljesitett az Inter , azért mégiscsak jó játékosok alkotják a csapatukat , szinte hiányposzt nélkül . A Milannal pedig nincs világklaszis szinten játszó szélsőhátvéd , amin meccsek mennek el .

Ibra motivációja sok játékos számára is irigyelhető .

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.07. 23:12:57

@gasbert: Lehet, hogy igazad van, de direkt említettem az őszi Intert! Csak emlékkép, de emlékszem, mekkora dolog volt, hogy Kijevben nyerni tudtak (Húúúúúúú, mekkora meccs volt!:) www.youtube.com/watch?v=nBqmgbj-Eqg. Tény: nyertek! Arról beszéltek, hoyg végre-valahára idegenben is tudunk nyerni, meg a csoportban a Barcának nem sikerült gólt rúgni sem oda, sm vissza. Szóval, akkor még szakadék volt a Barca és az Inter között.

,,nincs világklaszis szinten játszó szélsőhátvéd" Majd Ibra fut vissza, mint Eto'o tette! :)

Tény, hogy egy Maicon nem minden bokorból gyün elé!

gasbert 2010.12.07. 23:18:15

@mbemba: Tetszik és irigyelem a fanatizmusodat , v nevezzük akárhogyan ezt a hozzáállást de egyszerűen nem hiszem hogy a Milan az idei kerettel tényező lesz a Bl-ben . Amúgy ne is legyen , koncentráljanak szépen a bajnokságra, húzzák azt be és majd jövőre ha okosan igazolnak álmodozhatnak újra Európa trónjáról , addig ne mert nagy pofáraesés lehet belőle.

gasbert 2010.12.07. 23:19:10

Egyébiránt az Inter szép zakóba futott bele Németországba , egyre inkább úgy tűnik nekem hogy nem Benitez az elsőszámú okozója ennek.

DavidE 2010.12.08. 12:39:57

Lesz forduló a hétvégén nyugi :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.08. 17:06:51

Az elmaradt meccs:

Bologna-Chievo 2-1. :( Döntő gól Di Vaio a 90.-ben!

oleandro 2010.12.09. 18:05:40

Mndhárom digó csapat csoportmásodikként abszolválta ezt a kört...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.12.09. 19:02:02

@oleandro: Úgy, mint egy csomó olasz meccsen, itt is ki volt centizve minden, szerintem. (az utolsó forduló előtt már biztos volt mindegyik a továbbjutásban)
süti beállítások módosítása