Olasz fórum

Olasz fórum

Vendégek jönnek Angliából, Ukrajnából, Spanyolországból (BL és EL)

2011. február 14. - mbemba

Egy remek olasz fociról írott könyvben ezt olvastam: ‚‚Szerdán nekünk ott a stadion, nektek pedig a Twin Peaks." Így bökött oda a Samp-szurkoló a városi rivális szukereinek. Ma már nem csak szerda a nemzetközi meccsek időpontja, keddtől egészen csütörtökig játszanak a nagyfiúk.

Az Inter egy hét múlva kezdi az európai tavaszt, a többiek azonban kedden, szerdán, csütörtökön már bele is kezdenek, ebben a sorrendben:

Milan-Tottenham. Nem jön Bale! Nem jön Bale! – szajkózza a média. Nem jön Crouch sem. Majdnem elfelejtettem: Cudicini a kapus, kinek édesapja a Milan egyik legendás figurája volt. A Milannál egyértelmű: ha jönnének, akkor is tovább kellene jutni. Ehhez pedig némi előny is kellene. Nehéz felmérni, hogy hol tart a Milan, mert lesöpörte ugyan a Parmát, de a 4-0 fajsúlya kérdéses. Aztán eleve nem játszhat Cassano, Van Bommel és Emanuelson sem; Ambrosini és Boateng sérült. Van, aki úgy okoskodik, hogy Pirlo abba sérült bele, hogy Allegri mindenképp játszatni szerette volna az angolok ellen. Nem hiszem, hogy így lenne.

Roma-Sahtar. Őszintén megmondom, nem tudom felmérni, hogy milyen erős ez a Sahtar. Az szerintem nincs hátrányukra, hogy Lucescu kifejezetten jól ismeri az olasz focit –edzette az Intert is. A Sahtar honlapján Lucescu felidézi az emléket, mikor a Galata edzőjeként meccselt a Romával. Sőt, azt is elmondja, miben különbözik Spalletti Romája a Ranieri-félétől: előbbi látványosabb volt (nem tudtam jobban közelíteni a fluidhoz), utóbbi pragmatikusabb focit játszik – mondja. Távol még a meccs, vagyis nehéz lenne a kezdőcsapatra tippelni. Az biztosabb, hogy Ranieri helye már nem annyira biztos.

Nápoly-Villarreal. Nehéz elhinni, hogy azt a fantasztikus fizikai állapotot, amelyikben van most a csapat meg lehet őrízni május végéig, amennyiben az Európa Ligában is a kezdőcsapat próbálja előre hurcolni az azúrkékeket. Helyet kellene adni Ruiznak, Mascarának, Lucarellinek vagy Dumitrunak, Szenkeresztinek (Santacroce),...!

Február 23-án Inter-Bayern következik!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr362660357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása