Olasz fórum

Olasz fórum

Nem Nicolae, hanem Nicolao

2010. november 27. - mbemba

Egy kicsit svéd, egy kicsit olasz, egy kicsit román, egy kicsit brazil – na jó, nem kicsit –, egy kicsit nápolyi, pedig a svédországi Nackában született. Ki ő? Nicolao Manuel Dumitru Cardoso, a nápolyiak Svédországban született, Toszkánában gyermek csatára.

Az októberben tizenkilencet töltő csatár az olasz ifi válogatottakban (U19, U20) focizott már, de egyelőre úgy néz ki, hogy román válogatott szeretne lenni . Erről nyilatkozott a fiatalember, amikor román lapok kérdezgették Nápolyba igazolása után. Akkor tudta meg a románok többsége, hogy édesapja mindig is a Dinamo szurkolója volt – brazil édesanyjáról nem tudni, fián kívül kinek szurkolt :) –, és hogy 7 éves volt, amikor Toszkánába költöztek, ahol az Empoli igazoltja lett, és ahonnan az utóbbi időkben sok tehetség teszi ki lábát.
 
Különleges az is, hogy a nemzetközi kupákban, pontosan Bukarestben mutatkozott be egy félelmetes meccsen – Auriemma előadásában még félelmetesebb. Az őszi Steaua-Napoli 3-3-ra végződött, miután a 86-os BEK-győztes már három góllal vezetett
 
Hogy mekkora ígéret ez a Nicolao? Az Empolitól történt kölcsönbevétele másfél millió euróba került, s ha ugyanennyit újra letesz az asztalra a Nápoly, akkor megvan a teljes játékjog. Szóval nem kutyaütőnek tűnik. Állítólag nem erőcsatárról van szó, sokkal inkább egy Henry-típusú kifejezetten ügyes csatárról.
 
Egy biztos, Nicolao Dumitru jó helyre került: a San Paolóban – Maradona otthonában – focizni csodálatos lehet, a másik – s ez is biztos – Cavanitól, Lavezzitől, Hamsiktól, mind lehet tanulni. Sok sikert neki!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr252473754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matto 2010.11.27. 10:09:04

Matador Cavani :) (steaua-napoli)
Hát ez a riporter odavág minden dél-amerikainak, az biztos :)
Krisz

dr. Wilbur Swain 2010.11.27. 11:45:51

hülye lenne román válogatott lenni, ha az olaszok is számítanak rá

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.11.27. 13:59:12

@Matto: Ebben az esetben a meccs sem volt kutya! :)

@dr. Wilbur Swain: S ha ő románnak érzi magát?
süti beállítások módosítása