Olasz fórum

Olasz fórum

Via Paal Festival

2011. június 17. - mbemba

Hírré tétetik, hogy a Dolomitokon túl, jó néhány kilométerrel nyugatnak, egy Milánó melletti kisvárosban, a Ticino partján – az iparvidék közepén – Gallarate városában gyermekszínház-előadások vannak ezekben a napokban. Egy háromnapos fesztivál. Hatodszor szervezik.

Sajnos ez a hír kevés lenne ahhoz, hogy az olaszfórum jólfésült hírei közé bekerüljön. De mivel ennek neve Via Paal (Pál utcai fiúk ugyebár), így hírt adunk róla.

Az előadások és az egyéb gyermekfoglalkoztató programok csütörtökön kezdődtek és szombaton is nézni fogja azokat az odautaztatott 2 ezer gyermek. 1200-an közülük óvodás (scuola dell'infanzia), 300-an egyházi szervezésben utazik, a többieket a szüleik cipelik oda.

Az alapítók céljai között szerepel, hogy a tanárok, tanítók ne csak a bizonyos tutit (Aladino, Cappuccetto Rosso [ő lenne Piroska] és a kőgonosz farkas [lupi cattivi]) választhassák, hanem legyen választékuk. Éppen ezért úgy 20-30 elődás lesz – köztük ősbemutatók.

Mivel Molnár Ferenc csodája Olaszországban is rendkívül népszerű, remélhetjük, hogy nem csak a rím miatt – Via Paal Festival – választották ki ezt a magyar remeket.

Egy vonallal lejjebb videók is vannak a gyermekszínházas hepeningről

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr442990987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabo1000 2011.06.18. 13:17:22

Kár hogy nincs gyerek, Gallarate 5 km innen...
süti beállítások módosítása