Olasz fórum

Olasz fórum

Eddig volt a szieszta, most jön a fieszta (tíz kérdés a Serie A új idénye előtt)

2011. augusztus 23. - mbemba

Hogy a Milant sikerül-e alaposan megkergetni? Nem hiszem! De az Inter, a Juve, a Roma, a Nápoly nem mondhat le erről. Aztán lehet, hogy utóbbi négynek a Lazio és az Udine lesz inkább a fő gondja, nem a Milan üldözése.

Elment a Serie A-ból Pastore, a zseniális Sanchez, s úgy tűnik Eto’o is. Ez nem jó, de megesett,  lett utána. Az igazi galiba az, hogy Del Piero, Nesta, Totti, Gattuso, Inzaghi utódai csak nem akarnak feltűnni.
Igen, Materazzi nélkül kezdődik az idény!
Szombaton kezdődik a Serie A, engem ezek a kérdések nem hagynak aludni:
1.)    Juve, vége az eredményekben szűk esztendőknek? Mikor visszasorolták a Juvét, el kellett adni a játékosokat, mert a Serie B-ben klasszisfizetésekkel fizetni klasszisokat nem lehet. Azóta minden évben kinn volt a tábla: Építkezünk! De amit felépítettek az rögtön leomlott. Azóta felépült az új stadion (avató szeptember 8-án a Notts County, majd 11-én a Parma ellen)– 24 ezer a bérletes –, s Del Piero ismét nekifeszül – világbajnok haverokkal: Buffonnal és Pirlóval, no meg Barzaglival, Iaquintával és Tonival. Én nem fogadnék a dobogós Juvéra. Szerintem Conte hiába próbált egyensúlyozni, hogy futó-harcoló-küzdő játékosokkal (Vidal [Bundesligát nézők mondják, hogy nagyon jó], Lichsteiner, Vucsinics) támogassa meg Del Piero, Pirlo fantáziáját. Nehéz lesz harmóniában mozgatni a svájci szárnyakon (Ziegler, Lichsteiner) repülő csapatot. Nagyon várom, hogy Bonucci felnőjön Chiellini mellé.
2.)    Pirlo és De Rossi, mi lesz velük? Pirlo a vébé óta csak lassítja a közlekedést; nehéz elhinni, hogy a korábban zseniális passzokkal, elképesztő szabadrúgásokkal operáló világbajnok újra ekkora kudarcot valljon – májusban 32 volt. De Rossinak is fel kellene támadnia. A Romának szüksége van rá, a válogatottnak szüksége van rá. 2009-ben vált, mondják, hogy az borította ki. Lehet, hogy asszony kell neki: szerezzen egyet (esetleg kettőt:), s legyen újra a régi!
3.)    Lép-e még egyet előre a Nápoly? Inler, Dzemaili (minden fizikai felmérőt visz az eddig győztes Maggio elől), Britos (két hónapra lesérült) érkezhetett a kezdőbe – a kapus Rosati lehet a meglepetés. Az első egyértelműen Cavani, Hamsik, Lavezzi léptékű játékos. Szerintem a maximum az lenne, ha első háromba érne a csapat és a BL is állna még tavasszal. Hogy mekkora a várakozás: egy Nápoly A-Nápoly B-re 27 ezren mentek ki a Szent Pálba.
4.)    Mire megy egymással Luis Enrique és a Roma? Vége a Sensi-érának, DeBenedetti, az új tulaj újba szeretne kezdeni. Kár, hogy Totti nem fiatalabb öt évvel; kár, hogy De Rossi… Én valahogy nem hiszem, hogy Perrotta, Taddei, Cassetti tudnak másképpen focizni. Érkezett Heinze, Cicinhót rehabilitálták. Nekem valahogy nem tetszik.
Bojan Krkic jó gyerek: eljött Spanyolországból, így nem játszhat a Barca ellen.
5.)    Klose? Cissé? De főleg Klose érdekel. Ő a német Inzaghi. A Lazio úgy méricskélt, hogy Klose lehet az az ember, aki belődözi a helyzeteket, s így előrébb röpíti a csapatot. Talán nem bevallottan az is cél lehet, hogy Zarate megtanulja mi fán terem a profizmus (úgy tűnik, hogy mielőtt megtanulná, továbbáll). A válogatottban 61 gólos (!!!) támadó átigazolása nem került semmibe a rómaiaknak – le a kalappal Lazio-vezetés. Cissét más fából faragták. Az ördögi fickó azt nyilatkozta, hogy Blanc mester (francia szövetség kapitány) azt szereti, ha játékosai komoly bajnokságokban lövik a gólokat. Úgy látszik a Panathinakoszban elért 61/47-es mutató kevés volt. 30 éves.
6.)    Úgy-e megújult az Udine? Az Udine eladta Sanchezt, Inlert, Zapatát, de aki látta az Arsenal elleni londoni meccset, az sejti, hogy Udinében tudják mit csinálnak. Danilo, Neuton, Ekstrand, most ezeket a neveket fogjuk megtanulni. És tovább csodálkozhatunk, hogy Armero hogyan maradhatott Friuliban.
7.)    Cavani ismétel? Cavani tavaly óriásit játszott. Fordulóról-fordulóra kimagaslóan focizott, lőtte a gólokat, lelkesítette társait, a közönséget egészen magával ragadta. 26 gólt lőtt a nápolyi ék – 78 évet állt Vojak 22 gólos csúcsa. De a gólokról beszélni esetében kevés: amit Eto’o az emlékezetes barcelonai BL-elődöntőn produkált – egyszerre játszott balhátvédet és középcsatárt –, azt Cavani fordulónként produkálta.
8.)    Mit ér az Inter? Mintha nem lenne készen az Inter. Csak egy példa: az Olympiakosz ellen Zanetti középső védőt játszott. Szerintem Lución, Cambiasson, Chivun, Sztánkovicson, Militón… nincs még egy rend bőr, amit le lehetne húzni. Gasperini szép csapatot gyúrt a Genoából, tudása biztosan megvan ahhoz, hogy egy új és jó csapatot, de ha nem jönnek az elején az eredmények, meg is bukhat (még az is lehet, hogy Moratti meghallgatta Múúúút mielőtt leigazolta Gasperinit – Mourinho elismerte utóbbit).
9.)    Mi fán terem Taiwo (Milan), Stekelenburg, Lamela (Roma), Cana (Lazio), Chavez (Nápoly), Zahavi (Palermo), Escobar, Eduardo (Genoa)? Cissé még mindig tud focizni? Miután pár éve leszoktam az egyéb bajnokságok nézéséről – válogatottak meccseiről is – fogalmam sincs, hogy játékuk vagy menedzserük adta el ezeket a játékosokat.
10.)     Pioli megéri Palermóban az ötödik fordulót? Biztos a többség emlékszik az edzőevő Jesus Gil y Gilre – 2004-ben meghalt. Na, valami hasonló figura Zamparini, a szicíliaiak elnöke. Miután Pastore Párizsba menetele után és mellett Sirigu, Bovo, Goian, Carrozzieri (vagyis az összes középhátvéd) is elment időbe telhet összeszedni a rózsákat (Hajrá Simon Ádám!). Pedig abból van ott a legkevesebb. Palermóban különösen helyén lenne a bölcsesség: Dai tempo al tempo, Adj időt az időnek!
Aztán persze: szurkolunk a magyaroknak (Rudolf és Simon); szeretjük a kicsiket (Hajrá Novara!), a délieket; várjuk, hogy Totti ujját a szájába vegye; várva-várjuk, hogy Di Natale áprilisban bevarrja a huszadikat, hogy Ibra harminckilencről lőtt gólja után domináns hímként bömböljön; várjuk, hogy Inzaghi rázza karjait a San Siróban, hogy szidja a vak partjelzőt, aki már megint beintette, pedig…
Még két apróság: Vargas, ha nem perui, akkor mindenki tudná, hogy a világ egyik legjobbja; ettől az idénytől nem lesz állandó forduló-beszámoló, sem tippjáték.
Hogy lesz foci a következő hónapokban, az biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr423174312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.08.24. 01:19:11

"Hogy a Milant sikerül-e alaposan megkergetni? Nem hiszem! De az Inter, a Juve, a Roma, a Nápoly nem mondhat le erről."

A Roma ebben a felsorolásban csak az utóbbi évek jó teljesítménye okán szerepelhet, mert egyelőre azt is nehéz elhinni tőlük, hogy a nemzetközi porondra esélyesek lehetnek. Az Udinese célja pedig idén a középmezőny lesz. Aztán persze meglátjuk. Mi az oka, hogy nem lesz rendszeres beharangozó-értékelő?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.08.24. 07:02:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Energia! Az energia az ok.
Átcsoportosítom erőimet:) más munkákba.

dr. v.b.1990 2011.08.24. 20:27:11

"Szombaton kezdődik a Serie A"
Biztos?

Panucci 2011.08.24. 20:33:40

@v.b.1990:
egyelőre nem.;)
@mbemba:
Hagyd abba a vegetálást, irány a calcio :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.08.24. 23:51:31

@v.b.1990: A Legától több emberem is üzente, hogy oké a szombat.

@Panucci: Nem, mert kikapott az Udine! :)

www.youtube.com/watch?v=Ib7EUJ8UAIE

:(

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.08.25. 16:43:36

Sajnos most már biztos, hogy nem kezdődik. :((

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.08.25. 17:09:35

Hát a Roma szerintem olyat fog koppanni, amilyet még nem láttunk. Viszont a Laziótól nagyon tartok. Sőt én még az Internél sem zárom ki a bukás lehetőségét. A Milan a favorit, de mikor nyert utoljára egymás után 2 Scudettót, még a holland triumvirátus idejében. 1 szó mint 100: bőven lesz meglepetés.
süti beállítások módosítása