Olasz fórum

Olasz fórum

Micsoda foci! (Frajtié és Pietro 87-é ez a forduló)

2011. szeptember 11. - mbemba

Gyakran előfordult mostanában, hogy szidták az olasz focit, a Serie A-t, mi pedig csak kötelességből védtük. Volt olyan is, hogy védeni sem próbáltam. De hogy most milyen fordulót láttunk nyitásképpen... Le a kalappal mindenki előtt! Gyönyörű volt, öröm volt minden perce.

Láttam a Milan-Laziót (2-2), volt ott minden: olasz világbajnokkal játszó német gólgyár, legszebb Cassano; színvonalas, változatos, izgalmas küzdelem. Jött a Cesena-Nápoly, s a hátsó fertálynak szánt Cesena úgy focizott, hogy a jó Nápoly sem bírta sokáig féken tartani. Csak a besztercebányai eszelős bombája döntötte el végleg a pontok sorsát, meg a kiállítás. 1-3. Az első gól ritkaság, Campagnaro hatalmas gólpassza bedobás volt.

Feltámad?

És akkor következett a Juve! A fél 1-es kezdés máskor arra jó, hogy legyen alibi a gyenge focira, de most... Pezsgett a csapat, tombolt a lelátó, ünnepelt az új stadion, ünnepelt a jó foci! Pirlo fantáziált, Del Piero szintén, Marchisio és Vidal csodagólt lőtt, Pepe majd szétrobbant az energiától. 4-1 lett. Véleményem szerint a Parma nem esik ki. Csak ennyit kockáztatnék a Juve kapcsán, de... :)

A Cagliari már megint megviccelte a Romát (1-2). Raádásul már megint Conti, a világbajnok fióka volt a viccmester (ötödször lő gólt volt csapatának). Enrique látszik, hogy megpróbál egy ügyes csapatot kialakítani, hozott erre, ha lehet még alkalmasabb játékosokat (Krkic, Pjanic, Angel,...), de nem mondanám, hogy a szárdok nem érdemelték meg a győzelmet. A kezdő több mint fele új ember volt, vagyis az lett volna meglepő, ha a Roma hengerel.

A Palermo-Intert (4-3) sajnos nem élvezhettem végig önfeledten (áramszünet volt), de amit az utolsó húsz percben láttam az maradandó. Ebben talán benne van az is, hogy Gasperini egyelőre csak keres, de nem talál, viszont erre rá sem jöttünk volna, ha nincs Miccoli zsenije.

Végül mégiscsak tippelünk, mert Pietro 87 rendes volt: most Frajti és ő nyert (2+4). Marad a győzelemért 2 pont, kimenetelért 1 pont.

Noch einmal: Gyönyörű volt az első! Pontosabban a második.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr83219566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gila11 2011.09.12. 11:07:20

Ciao!

Mbemba! Küldtem egy üzenetet, csekkold meg kérlek a mail-ed.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.09.12. 21:37:22

És ilyenkor nem fogadok élesbe. A Chievo is majdnem bejött, kár a végén bekapott gólukért. Egyelőre itt is az élen állok. :D kiajobb.blog.nepsport.hu/archives/2011/09/12/Serie_A_tippverseny_1_fordulo_-_Eredmenyhirdetes/

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.12. 22:43:40

2-1-nél 10 emberrel játszva volt két meccsdöntő helyzet, de kimaradtak! :(

Az éles fogadásokkal kivárok én is, mert utóbbi egy-két hónapban zseniális megérzéseim cserben hagytak! :)

.Frajti 2011.09.13. 11:39:36

@Pietro87: Ha ott tippelek, csak azért nyertél volna, mert Romanista vagyok. :)

.Frajti 2011.09.16. 10:01:18

beteszem ide a tippjeim, mert nem tudom, lenne-e még időm :
Atalanta - Palermo 1:2
Bologna - Lecce 1:0
Cagliari - Novara 2:1
Catania - Cesena 1:1
Inter - Roma 2:1
Lazio - Genoa 2:0
Napoli - Milan 2:1
Parma - Chievo 1:0
Siena - Juventus 0:1
Udinese - Fiorentina 1:1
süti beállítások módosítása