Olasz fórum

Olasz fórum

Ezerarcú csapatok (406 coupé és Panucci nyertek)

2011. szeptember 25. - mbemba

Kifejezetten szép meccseket lehetett látni eddig a Serie A-ban. Nagyon izgalmas bajnokságra van kilátás, mert úgy tűnik, hogy talán-talán tovább folyik a kiegyensúlyozódás.

Mindenkinek voltak már ronda, de legalábbis gyengécske félidejei, meccsei (jó is, még a pont nélküli Cesenának is). Ez jó lenne a bajnokság szempontjából, ugyanakkor jelzi azt is, hogy a Serie A nagyjai gondokkal küzdenek. Ez pedig nem sok sikert ígér a Bajnokok Ligája meccseire.

Dőzsöltem ezen a hétvégén: láttam a Bologna-Intert (1-3), a Nápoly-Fiorentinát (0-0), a Lazio-Palermót (0-0) és a Parma-Romát (0-1). Ezeken a meccseken leginkább a Lazio győzött meg (nem provokálok!). 0-0 lett, de a csapat játéka sokat ígér. Klose mindent csinált a gólszerzésen kívül: cselezett – mit cselezett? szlalomozott –, szemfüles volt, előkészített, védekezett. Aztán Cissé is ott robogott, néha dohogott, áldozatokat vállalt a csapatért. Dias és Diakité kinézet és alakítás miatt is félelmetesnek tűnnek, ráadásul a szélek is úgy tűntek, hogy rendben vannak: Konko oda-vissza száguldozott, Lulics pedig megtette, amit Konko, de néha bravúrosan cselezett is. A többiek is tették dolgukat. Aki szerény volt, az Hernanes, pedig talán ő lehetne a Lazio legfontosabbja.

Nézve a meccseket és összefoglalókat, egyértelmű pozitívum, hogy úgy látszik, hogy Pirlo, De Rossi és Giovinco visszatért a régi útra.

Ugyanezt tették Panucci és 406 coupé is. Teljesítményük: 1+6, vagyis 8 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr423256294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.26. 21:13:21

És igen, láttam a Chievo-meccset is! Vagyis 5 bajnoki egy hétvégén! :))

Jobb volt a Genoa egy picit, aztán jött a tizenegyes és a kiállítás. Pellissier elrontotta (Frey védte, aki nagyon jó volt végig), majd egy gyönyőrű szöglet utáni fejessel javított. Kegyetlenül beszorult a Genoa, s a vége előtt pár másodperccel jött a döntő. Moscardelli fejelte.

Hihetetlenül egy játékos, 30 évesen játszotta első Serie A-meccsét (tavaly), aztán idén másodszor dönt 3 pontról. Tavaly 6-ig jutott. Nagyon tisztelem, szeretem az ilyen játékosokat: mindenért megküzdött, elért valamit, s szerény maradt!
süti beállítások módosítása