Olasz fórum

Olasz fórum

Jön, jön, jön a Derby della Capitale - tippverseny

2011. október 14. - Pietro87

De lesznek mellette más egyéb érdekes találkozók is, bár kétségkívül ez ígérkezik a legpikánsabbnak. Például Milánó megütközik Szicíliával és, ha rangadók nem is lesznek a hétvégén – leszámítva a római csörtét -, kerekedhetnek még izgalmas 90 percek számunkra.

Catania – Inter
Remek nyitómeccsnek tűnik ez, az Inter semmiképp sem mehet biztosra a cataniai katlanban. Ranieri csapatából hiányozni fog a legutóbb kiállított Obi, a vb selejtezőn megsérült Forlán és maga az ősz hajú tréner. Könnyen megeshet, hogy az argentin elefántcsorda maga alá tapossa a kígyót, de az esetleges győzelmüket csak a legbátrabb fogadók vállalják be.
Milan – Palermo
Szépen épülgetnek fel sérüléseikből a hazaiak kulcsjátékosai. Robinho már játékra jelentkezett, Ibra ott van, Boateng viszont hiányozni fog, így Aquilani kezdhet. A Palermo eddig csak otthon vitézkedett, szóval országos egyesnek néz ki a meccs. Cassanóra rá kell vajon tenni egy oxigénmaszkot? :)
Napoli – Parma
Ezek azok a találkozók, amiket a Napolinak be kellene húzni ahhoz, hogy továbbra is komolyan vegyék, és ezek azok a találkozók, amelyeket rendre nem tud behúzni. A Serie A fb-oldalán a legtöbben a Lavezzi-Giovinco párharcra szavaztak, szerintük e két focista összecsapása lesz a legizgalmasabb a hétvégén. Annak ellenére, hogy jövő héten a Bayern látogat a San Paolóba, Mazzarri csak Garganót pihenteti, helyén Dzemaili kezdhet.
Cesena – Fiorentina
Ha nem marad otthon a 3 pont, akkor már lehet, hogy nem Giampaolo vezényli majd a legközelebbi csikóhalas edzést. Pedig erre jó esély van, ugyanis a Jovetic – Cerci fémjelezte Fiorentina emberes csapatnak mutatkozik. Egyébként Mutu nem valószínű, hogy megméretteti magát – feltéve, ha jól tudom.
Atalanta – Udinese
Az eddig remeklő Atalanta és a még mindig remeklő Udinese összecsapása csak azért nem kerül adásra, mert a Juventus sokkal több embert ültet le a képernyők elé, mint a két csapat összszurkolótábora 10-szer felszorozva. De ettől még ez a két csapat ugyanolyan jó focit nyom, mint a Juve, hanem jobbat.
Cagliari – Siena
Folytatódhat a szárd csoda, hiszen újabb alkalma nyílik a szigetlakóknak a három punti bezsebelésére – mondjuk ehhez, kellett a jó sorsolás is, de ez korántsem becsüli le idei teljesítményüket. Főleg úgy, hogy már a Romát is kirabolták idegenben. A Siena a verhető ellenfél kategóriába sorolandó, de pont az ilyen ellenfelek ellen lehet könnyen bealudni.
Chievo – Juventus
Lassan a Juve is elkezdheti motyogni a mondókát, amit a Napoli már jól tud: „Ők a mumusaink…” És bizony, tényleg nem lesz könnyű a zebráknak, ha le akarják nyomni Pellissieréket, mert a Chievo pont a nagycsapatok ellen szokta magát felszívni. Mint már tudjuk, a TV adja ezt a meccset.
Genoa – Lecce
Amilyen jól rajtoltak a griffek, annyira belerondítottak a legutóbbi vereségeikkel, így tulajdonképpen eddig ott állnak, ahová a média jósolta őket a szezon előtt. Malesaninak volt most két hét ideje, hogy rendet rakjon a fejekben és ehhez itt van egy diétás ellenfél is a lecce személyében.
Novara – Bologna
Edzőváltás volt Bolognában, ergo: fogadjunk a vendégekre. Jó is lenne, ha éppenséggel nem az otthon igen csak harapós Novara lenne az ellen. A műfű a hazaiaknak kedvez, meg a tabellán elfoglalt helyezés, na meg az eddigi forma. Vajon számít ez valamennyit is?
Lazio – Roma
Aki itt nyer, az a visszavágóig elmondhatja, hogy ő Róma első számú uralkodója – sohasem fognak erről megegyezni úgysem. Hogy jó meccsnek lehetünk szemtanúi mi sem kell több, mint, hogy mindkét alakulat kitűnő formába lendült. A sasok első hazai bajnoki győzelmükre és a Roma elleni negatív széria megszakítására törnek, míg a „vendégek” értelemszerűen folytatnák a számukra jó sorozatot. Itt Klose talán nem játszhat, ott Totti biztos, hogy nem is fog. Aki teheti, nézze meg a derbit.
 
Catania-Inter
Milan-Palermo
Napoli-Parma
Cesena-Fiorentina
Atalanta-Udinese
Cagliari-Siena
Chievo-Juventus
Genoa-Lecce
Novara-Bologna
Lazio-Roma

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr653304164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.10.14. 23:48:11

Catania-Inter 1-1
Milan-Palermo 2-1
Napoli-Parma 2-1
Cesena-Fiorentina 0-1
Atalanta-Udinese 0-2
Cagliari-Siena 2-0
Chievo-Juventus 1-0
Genoa-Lecce 3-1
Novara-Bologna 1-1
Lazio-Roma 2-1

406coupé 2011.10.15. 00:39:21

Catania-Inter 1:2
Milan-Palermo 2:1
Napoli-Parma 2:0
Cesena-Fiorentina 0:1
Atalanta-Udinese 1:1
Cagliari-Siena 1:0
Chievo-Juventus 1:1
Genoa-Lecce 2:0
Novara-Bologna 1:1
Lazio-Roma 2:1

Vártam már a beharangozót. E nélkül nem biztos a tippmix sohasem :).
(Boateng még nem térhet vissza, de jobb is Aquilani nem is kevéssel :D.)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.15. 09:07:16

A Nápoly-meccs és Giovinco kapcsán a tavaszi Nápoly-Udine van a fejemben. Inler tudta (szinte biztos volt benne), hogy ott folytatja. Szerintem valami hasonlót érez Giovinco is. Akkor az Udine nyert,... :)

Két fordulóval korábban majdnem biztos lettem volna a Lazio-győzelemben, most viszont kevésbé gondolom biztosnak. Csak az biztos, hogy lesz piros! :) Totti hiánya még jól is jöhet a Romának. És hogy De Rossi szerződéshosszabbítása miért késik, ha ő alá akar írni...

Catania-Inter 1-1
Milan-Palermo 3-1
Napoli-Parma 2-0
Cesena-Fiorentina 2-2
Atalanta-Udinese 1-2
Cagliari-Siena 3-1
Chievo-Juventus 0-2
Genoa-Lecce 2-0
Novara-Bologna 1-1
Lazio-Roma 3-1

.Frajti 2011.10.15. 10:16:27

Atalanta - Udinese 1:1
Cagliari - Siena 2:1
Catania - Inter 0:1
Cesena - Fiorentina 1:2
Chievo - Juventus 0:2
Genoa - Lecce 2:1
Lazio - Roma 2:1
Milan - Palermo 2:1
Napoli - Parma 2:0
Novara - Bologna 0:0

madbalee 2011.10.15. 10:28:47

Atalanta - Udinese 1:2
Cagliari - Siena 1:0
Catania - Inter 1:2
Cesena - Fiorentina 1:3
Chievo - Juventus 1:2
Genoa - Lecce 1:0
Lazio - Roma 2:2
Milan - Palermo 3:2
Napoli - Parma 2:0
Novara - Bologna 2:0

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.10.15. 16:42:53

@406coupé: Köszi, javítva.

@mbemba: Az a baj, hogy le vagyok maradva egy heti Nápoly hírekkel, bár tényleg nagyon sok Giovincós cikket láttam. Majd meccs előtt még átfutom ezeket.

Szerintem a Chievo okozhat meglepetést. Látom ti nem hisztek benne. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.15. 16:50:50

@Pietro87: Én nem hiszek benne! :) Szerintem, ha egy nagy összpontosít, nincs nagyobb baja (sok-sok sérült), a kezdő játszik, akkor túl nagy falat a Chievónak.

Nápoly nem a kezdőkkel állt fel. Pedig jól jönne a pont, utána az Inter az ellenfél.

Nagy páharc lehet a Barzagli-Pellissier, voltak ők csapattársak is.

Ma este vicces, hogy Cataniában inkább argentin bajnoki lesz, mint olasz. A kezdők fele majdnem biztos, hogy onnan jön.

Panucci 2011.10.16. 09:05:25

nstről idézném.
"És akkor még nem is említettük a római derbit, amit ugyan mostanában még akkor is a Roma nyer, amikor a Lazio a jobb"

Mit kivánhatnék mást, mint hogy továbbra is így folytatódjon a Roma sorozata.

Forza Roma!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.10.16. 17:32:16

@Panucci: Egy másik idézet. Reja: ,,Totti egy klasszis,... ha játszik!" :))

Ezt a 0-0-hegyet!!!!!

Panucci 2011.10.17. 08:58:14

@mbemba: Nekem nem hiányzott, Pjanic elég pofásan játszott a posztján....

A másik meg negatív rekord a _Serie A-ban....mármint a gólok száma
süti beállítások módosítása