Olasz fórum

Olasz fórum

Nyert az Inter, nyert madbalee

2012. március 11. - mbemba

Január 22-én nyert utoljára az Inter a bajnokságban, most a Bentegodiban ismét sikerült nyerni, s a csapat felsorakozott Ranieri mögött-mellett.

Mintha valahol egy forgatókönyvet írnának arra, hogy hogyan lehet a lehető legizgalmasabb versenyt összehozni a Bajnokok Ligáját jelentő harmadik helyért. Ebben a fordulóban a két legjobban álló csapat veszített (a Lazio [bárcsak mindenki úgy kapná a pirosat, ahogy Matuzalem kapta, ha hasonló disznóságot tesz] és az Udine), míg a három dobogóra még esélyes nyert (Nápoly, Roma, Inter).

A mai nap a Novara-Udine meccsre voltam kíváncsi, s azt láttam, hogy az Udine fáradtan vagy nem eléggé összpontosítva jött ki a Novara ellen – utóbbiaknál feltűnően jobbak voltak a reakcióidők. Ennek az eredménye volt, hogy a nem túl magas Jeda látványos fejessel megszerezte a vezetést – mint Cavani érkezett a szögletnél a rövid sarokra. Guidolin alighanem tudta már a meccs előtt, hogy frissíteni kell, de Torje egyelőre nem találja helyét a Serie A-ban, Ekstrand távol sem nyújtotta azt, amire Basta képes. Ennyi is elég lett volna ahhoz, hogy az összjáték akadozzon, de Asamoah és Armero is sokszor volt pontatlan, Di Nataleig nem jutottak el a labdák. A második félidőre mégis felülkerekedett a friuli csodacsapat, de a döntetlen sem jött össze. Köze van ehhez a játékvezetőnek is: egy teljesen szabályosnak tűnő gólt nem adott meg.

A játékvezetőt szidták a Juve-vezetők is. Szerintem ez azért is van, hogy nyomást tudjanak gyakorolni a bírákra a következő meccseken, de persze vannak őszinte indulatok is. Hogy 0-0 lett, vagyis ismét döntetlen, az csupán a véletlen műve: volt helyzet dögivel itt is, ott is, vagyis mindkét tizenegy gólratörően harcolt.

Az ugyanakkor valószínűnek látszik, hogy a Juve részéről többre lenne szükség ahhoz, hogy tartsák a versenyt az AC-vel, ahonnan engem leginkább nem Ibra nyűgöz le, hanem Nocerino. Már megint gólt lőtt. Pedig mennyit szidták őkemét a szakértők.

Milan 57, Juve 53, Lazio 48, Udine és Nápoly 46, Roma 41, Inter 40, Catania 38,...

madbalee nyert, mert 5 pont senki nem tett le az asztalra.

  1. Pietro 87   9 pont
  2. Frajti        6 pont
  3. 406 coupé
  4. mbemba    5 pont
  5. madbalee   3 pont
  6. Gila 11      
  7. Panucci      1 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr74310656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.03.11. 23:50:32

Érik a Milan bajnoksága, de legalább a Napoli bronzérme is! Jön föl, mint a talajvíz!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.03.11. 23:58:16

Lenyűgöz a Napoli, és furcsa módon - bajnoki reményeiket tekintve - jobb lenne, ha nem jutnának be a BL-be. Ezzel a csapattal, pláne, ha senkit nem engednek el, és még pár embert igazolni is tudnak, reális versenyben lehetnének a bajnoki címért.
Ahhoz, hogy ez elmondható legyen a feltörekvő csoport másik három tagjáról is - Udinese, Lazio, Roma -, kéne még mindenképpen 2-3 komoly erősítés. Egyik sem kizárt, csak más-más okok miatt nehezebben elképzelhető.

oleandro 2012.03.12. 15:55:31

OFF
A feljebbviteli bíróság mai itéletével megkönyörült a lazio elnökén: Lotito-nak 2 év helyett csak másfelet kell ülnie a Lazio részvényeivel való tiltott üzletelés miatt :)
(amúgy szegény a pletykák szerint eredetileg romanista volt, csak annak idején politikai okokból :) kénytelen volt elfogadni az ajánlatot, hogy vegye át a csődbe jutott klubot....)

madbalee 2012.03.12. 20:03:12

El sem hiszem, hogy végre összejött:) Milan meg ellépett:)))

madbalee 2012.03.12. 20:05:49

Ja és ahogy egyik szurkolótársamat idézzem:
"Úgy látom, a Juvénak nem nagyon ízlik ez a heti kétmeccses rendszer :)"

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.12. 21:51:29

"Mintha valahol egy forgatókönyvet írnának arra" és a producer pedig véletlenül nem De Laurentiis? :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.13. 09:38:52

Lehet! De ha így van, akkor nem egy forgatókönyvet ír. A másikból szerdán egész hosszó sorozat lehet. :))
süti beállítások módosítása