Olasz fórum

Olasz fórum

A Juve visszavette (mbembáé a forduló)

2012. április 07. - mbemba

Ez nem volt egy szép hét – mondta a Milan edzője, s igaza volt!

Naaaaa, eleget szidtatok!

Nem elég, hogy az ex-juvés Amauri góljával 2-1-re nyert a Fiorentina a San Siróban, de pár órával később a Juve nyert Palermóban, s ezzel a Conte-csapat visszavette a vezetést a bajnokságban. A milánói események befolyásolták – méghozzá alaposan – a kiesés ellen küzdelmet is. Mikor a Milan vezetett a firenzeiek ellen, akkor a Lecce éppen alaposan helyben hagyta a Romát – a vége 4-2 lett (számomra a leccei harmadik gól a forduló legszebbje, 1,58-tól [mikor ezt írtam, akkor Mauri csak egy szürke játékos volt]). Akkor két pontnyira voltak a kieséstől a violák.

Egyébként Rómában az AS-vezetők már megint tisztázták a helyzetet: sok minden bizonytalan az életben, de Enrique helye biztos.

Rómában történt ennél fontosabb is. Az Udine győzelme után (3-1 a Parma ellen), ha lehet még fontosabb lett a Lazio-Nápoly. Az első félidőben a Lazio talált egy gólt, s arra úgy ráült, mintha tudná, hogy a Nápoly egészen biztos, hogy nem jut el Marchetti kapujáig. Tologatott a szárnyaszegett (Maggio, Dossena és Zuniga nem játszhatott) vendégcsapat, s egy Lavezzi-lelemény elég volt az 1-1-hez (Pandev, vagyis az ex rúgta be).

A második 45-re Reja jót húzott. Lehozta Hernanest, így a Lazio sokkal kijjebb jött, mert letámadhatott, s egészen kiegyenlített lett az addig egyoldaló játék. Talán amúgy is több helyzete volt a Laziónak, de valami olyasmi történt a 68. percben, amit talán Nápolyban is megsüvegeltek. Egyszerűen nem lehet mást tenni ilyenkor. Mauri mesés gólt ollózott – nem először.

Ledesma 11-es gólja (a bajnokságban először kapott 11-es a Nápoly) csak egyértelművé tette, hogy Reja nagyon-nagyon sokat ér a Laziónak. 3-1 lett a vége.

Közben mbemba 6 pontot szorgoskodott össze (1+4), ilyen jó pedig senki nem volt ezúttal. Szerintem.

Így:
  1. Pietro 87 11 pont
  2. Frajti, 406 coupé 7 pont
  3. mbemba 6 pont
  4. madbalee 3 pont
  5. Gila 11 és Panucci 1 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr314370377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.08. 02:13:00

Ilyenkor kell különösen higgadtnak és szerénynek maradni. Nagyszerű meccsen nyertek, Candreva sztorija pedig igazi hollywood-i módi: az eddigi legjobb meccsén tapsorkán kísérte le a pályáról. Az egész csapat remek volt, nehéz pár embert kiemelni. Azt úgyis tudjátok, én kit emelnék ki, ez már egy életre szól.

A Napoli viszont remek csapat, és semmi sincs még lefutva. A jó hír az, hogy legyen bármi is Torinóban, pontazonossággal marad a harmadik hely, plusz Hernanes is játszhat. Ezt kell nyújtani.

Pandev ünneplése viszont visszataszító volt. Az egy dolog, hogy milyen módon vált el az útja a klubtól, és hogy mit gondol Lotitóról és Taréről - magánemberként igazat is adok neki. Viszont mindig elmondta, hogy a szurkolókat tiszteli és szereti, soha nem felejti őket el. Ez egy arculcsapás volt. Pedig egy héttel korábban Quagliarella megmutatta, hogy lehet ezt máshogyan is. Meg minden tisztességes labdarúgó.

Panucci 2012.04.08. 08:36:18

Remélem szánalmas Lajost évvégén páros lábbal rúgják ki Romából a spanyol putrijával együtt, egy percre se szabad hagyni, hogy új szezonban, új játékosokban, új barcában gondolkodjon.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.08. 12:25:28

Kicsit megtévesztő az idő, hiszen akkor még javában tartott az esti meccs. :)

Összegezve: nagyon érdekes forduló volt ez, hálát adok az égnek, hogy nem fogadtam tegnap. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.08. 14:41:03

@Pietro87: Tudod, az első mentés idejét írja ki, s utólag nem korrigáltam.

Én a Leccét sajnálom igazán: hiába terítették le a nagyvadat, nem jutottak előrébb.

A Chievo viszont... kedden pedig jön az Ácsi.

www.youtube.com/watch?v=p7QXxq4lHe0

oleandro 2012.04.08. 19:45:45

@mbemba: Milyen nagyvadról beszélsz? :(
1ébként a végén mégis összejön neked a durbints. Úgy nézett ki, kipukkadnak, de mégse.És ennek örülök

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.08. 20:53:52

@oleandro: Úgy gondolom, ha egy ilyen csapathoz megy a Roma, akkor a helyiek mindenképp így élik meg - szerepeljen bármennyire kiábrándítóan a bandátok.

Szerintem nyáron megint úgy tervezgettek, hogy cél a dobog.

Durbints :)

Bor-ügyben csak azt tudom mondani, hogy ha valami nagyon csóró borral állítasz elém, azt kell gondolnom, hogy nincs izlésed, meg jó modorod. :))) Megírom, s a többiek általánosítani kezdenek: Tessék, ilyenek ezek a tottisok! :))

Ellenben, ha ... :)))

oleandro 2012.04.08. 21:08:17

@mbemba: Idén hivatalosan többször megfogalmazták, hogy nincs kitűzve semmilyen konkrét cél. És ehhez tartják is magukat rendesen :):(

.Frajti 2012.04.10. 10:46:27

hétközi tippsorom:

Bologna - Cagliari 0:0
Catania - Lecce 1:0
Chievo - Milan 1:2
Fiorentina - Palermo 2:1
Genoa - Cesena 2:0
Inter - Siena 3:0
Juventus - Lazio 2:1
Napoli - Atalanta 2:0
Parma - Novara 1:0
Roma - Udinese 2:3
süti beállítások módosítása