Olasz fórum

Olasz fórum

Együtt járunk augusztus óta, de... (ide a tippekkel és megmondásokkal, 35. forduló)

2012. április 27. - mbemba

Együtt járunk már augusztus óta, de még mindig nem ismerjük. Minden héten újabb arcát mutatja. Néha meglep, néha elkeserít, máskor feldob. Jó vele együtt lenni, na!

Palermo-Catania (szombat 6). Azért ez kezdésnek kemény! Akárhogy is, ez egy szicíliai rangadó! A vendégek nagyot futottak ebben az idényben, a hazaiak pedig botladoztak, botorkáltak, egyre csak fájdították a jó Zamparini lelkét. Hogy mennyire gyengus volt az idei produkció arról csak annyit, hogy Miccolinak a kiesés elkerüléséről kell diskurálnia a mikrofonok előtt. 41 pontjuk van, a kieső Leccének 35.
 
Itt játszik otthon a Cagliari, meg a Chievo. Triesztben.
Cagliari-Chievo (szombat 6). Pár fordulója a szárdok hazai meccseiket a gyönyörű trieszti stadionban rendezik, vagyis a Chievónak esélye van arra, hogy Serie A-karrierje során először több szurkolójuk egy idegenbeli meccsen, mint a hazaiaknak. De még inkább bízhatnak jó erőkből álló csapatukban: Pellissier-nek nem megy annyira, de Paloschi, Théréau vállaltak a terhekből – a középpályásokról nem is beszélve.
Roma-Nápoly (szombat 8,45). Hogy egyszerre eltiltott De Rossi, Lamela és Osvaldo, az azért figyelemfelkeltő, de minőség így is van szépen a hazaiaknál (Stekelenburg is sérült). A vendégeknél minden rendben lett volna, de Campagnaro lesérült. Nem tudom milyen megfontolásból, de a gazzetta a kispadra tette Lavezzit. Egy biztos: a Napoli támadósora alkalmas arra, hogy sakkban tartsa a becsúszóbajnok Heinze irányította védelmet.
Bologna-Genoa (vasárnap 12,30). Tavaly a Samp, idén a Genoa? Ez a Genoa játékosait tekintve jobb csapat a tavalyi Sampnál, s mégis megeshet a csúfság. A Milan elleni, utolsó percekben elszenvedett 1-0-s vereség talán azt jelzi, hogy összeszedték magukat. Tizenhárom fordulón át nem nyertek Palacióék, utoljára február 5-én sikerült a Lazio ellen. Szerencsétlen Frey kapta a legtöbb gólt – méghozzá magasan a legtöbbet – az élvonalban (63-at). Most mindenki készen áll a győzelemre, csak Jánkovics eltiltott. A nagyszerűen összeszedett Bologna bár már 42 pontos még nincs meg a bennmaradás. Hihetetlen egy idény ez!
Siena-Milan. A yahoo statisztikai összefoglalója azzal zár, hogy Destro az, aki a legtöbbet szabálytalankodott a Serie A-ban. Tekintélyt parancsoló, még úgy is, ha fele les volt. Egyébként persze a Siena csak egyszer nyert, méghozzá 2005 áprilisában. Meglepő lenne, ha az aranyra törő Milan nem vinné haza a három pontot. Cassano egyre többet játszhat, s ez nagyon jó. Kérdés, hogy ez elég lesz-e az Európa-bajnoksághoz.
Novara-Juve. A Cesenánál sokat kínlódott a Juve, most a szomszédba mennek a három pontért. Fura lenne pont a kis szomszédnál kapitulálni, de ebbe a veszett bajnokságba még ez is beleférne. Platini, mint régi Juve-játékos a helyszínen nézi meg a meccset. Matri eltiltott, vagyis Borriello bizonyíthat Prandellinek is. Pepe játéka nem biztos.
Lecce-Párma. Szidjuk, szidtuk sokat Donadoni edző énjét – kell is –, de tény, hogy ez a Párma rendben van. Tudnak lendületesen focizni, eredményes támadójátékot produkálni. Biztos, Pármában felteszik a kérdést, hogy ez a maestro műve vagy inkább Giovinco-Floccari-Biabiany minősége teszi ezt, de tény, hogy a csapat kilencedik. A hazaiak menekülnek, s most egy hozható meccs előtt állnak. Hajrá! (Cuadrado most nem segít, eltiltott)
Atalanta-Firenze. Mintha megemberelte volna magát a Fiorentina bandája. Erre pedig a sérüléshullám éri utol őket. Vargas, Kroldrup és Amauri idénye befejeződött, Cerci pár fordulóra kidőlt és Montolivo szereplése is kérdéses. Márpedig a bergamóiak nem egy lazsálós csapat, otthon különösen nem. Marilungo lesérült, de Moralez és Denis párosa megfelel a harcos és eredményes focit akaró Atleti Azzurri d’Italia közönségének.
Inter-Cesena. Hajaj, jön az Inter! Éhes szájából a nyál rácsöpög a BL-selejtezős helyre. A San Siróban ezúttal nem fog küzdeni Sztánkovics, aki még hiányozhat is, de a vendégeknél talán jobban hiányzik a Moras-Rennella-Colucci hármas. A Nápoly-, a Lazio-, az Udine-tábor azért szurkol, hogy Mutu, Iaquinta, Malonga jól kontrázzon.
Udine-Lazio (vasárnap 8,45). A gazzetta szerint Hernanes, Brocchi, Stankevicius idénye befejeződött, Klose visszatérése is várat még, ráadásul a reményeket beváltott szuper mozgékony Candreva eltiltott. Az Udine szerintem kihasználja ezt a lehetőséget. Bár a Chievo ellen elég satnya volt ez a gyakran tündöklő multikulti Friuli válogatott.
 
Palermo-Catania
Cagliari-Chievo
Roma-Nápoly
Bologna-Genoa
Siena-Milan.
Novara-Juve.
Lecce-Párma.
Atalanta-Firenze.
Inter-Cesena.
Udine-Lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr704475924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.04.27. 09:44:23

Érdekes lesz a Roma - Napoli. Azért remélhetőleg a romanisták nem süllyednek le a laziálisok szintjére, akik azon az emlékezetesen gyalázatos inter-elleni meccsen látványosan a saját csapatuk ellen szurkoltak, a játékosok pedig csalták a focit.www.repubblica.it/sport/calcio/2010/05/03/news/reazioni-poltica-3784870/

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.27. 10:59:29

Udinében két borzasztó formában lévő csapat fog játszani, én mégis azt mondom, hogy esélyesebb az Udinese. Candreva kipontozódásával viszont - Maurit kivéve - egyszerűen nem maradt igazán váratlant húzni tudó játékos, szóval Reja egy dolgot tehet: beállítja a buszt a kapu elé, mint tette azt Torinóban, és olyan fokú koncentráltság mellett az Udinese egyértelműen jobban kivédekezhetőbb, mint a Juventus. Egyébként tipikusan illene a sorba, ha megvernék az Udinesét és az Intert, de kikapnának a Sienától és az Atalantától.

A durva az, hogy ha nem lenne a kitartó, gyalázatos forma, még mindig azt mondhatnánk, hogy egész kényelmes a csapat helyzete: nem szabad kikapni vasárnap, és ezzel együtt ha nem nyer a Napoli - amire azért van esély -, marad a dobogó. Az nagy előny, hogy pontegyenlőség esetén a Lazio a nyerő, ez még akár számíthat is.

A Bologna-Genoa lesz még érdekes: szerintem a Lecce megveri a Parmát, szóval a genovaiaknak borzasztóan nyerniük kéne.

Panucci 2012.04.28. 09:03:23

REmélem kiszopunk a Napolytól is, nem kell hogy látványos legyen, elég ha szánalmas Lajos megvillantsa az edzői kvalitásait, felkészültségét, az eltiltottakról nem is beszélve

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 13:05:25

Palermo-Catania 2-1
Cagliari-Chievo 1-2
Roma-Nápoly 1-2
Bologna-Genoa 1-1
Siena-Milan 0-2
Novara-Juve 0-2
Lecce-Párma 1-1
Atalanta-Firenze 2-0
Inter-Cesena 3-0
Udine-Lazio 2-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 13:10:46

Frajti:

Atalanta - Fiorentina 1:2
Bologna - Genoa 1:1
Cagliari - Chievo 1:1
Inter - Cesena 3:0
Lecce - Parma 1:1
Novara - Juventus 0:2
Palermo - Catania 2:2
Roma - Napoli 1:2
Siena - Milan 1:3
Udinese - Lazio 2:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 13:14:35

Olvasom, hogy az Inter hivatalosan is megkereste a Nápolyt Lavezzi ügyében. Nem lenne ugyanakkor nagyon meglepő, ha csak a média akarna keverni-kavarni. A yahoo-n olvastam.

Lavezzi 31 millió alatt semmiképp nem eladó. Állítólag Pandev végleges játékjogát is bevonnák a bizniszbe.

oleandro 2012.04.28. 15:03:10

@mbemba: Hát ha elmegy sintérnek, az megbocsáthatatlan lenne. Lassan már olyan kultusza van Nápolyban, mint anno az isteni Diegonak.

madbalee 2012.04.28. 15:45:52

Palermo-Catania 3-2 (Tűzijáték Yesss!)
Cagliari-Chievo 1-2 (Mindkét csapat idegenbeli játékát a Chievo fogja nyerni)
Roma-Nápoly 1-2 (Napoli könnyebb sorsolással és győzelmekkel halad sebesen felfelé, mint a gyorsvonat)
Bologna-Genoa 1-3 (Bologna motiválatlan már, a Genoát meg megcsapta egy kísértet (Samp) hűvös lehelete)
Siena-Milan 1-2 (Mert nyerni kell!!!)
Novara-Juve 0-2 (Ez a helyzet, pedig milyen jó lenne, ha botlana/kikapna a Juve, mint több nagy is idén a műfüvön)
Lecce-Párma 2-0 (Itt is egy menekülő fogad egy már bennmaradót)
Atalanta-Firenze 1-1 (Ez a döntetlen nem lesz valami érdekes meccs)
Inter-Cesena (Új seprű jól seper, Cesena out)
Udine-Lazio 0-0 (két laharcolt horda erőfeszítését fogjuk látni)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 16:08:44

@madbalee: Tiszta szerencse, hogy nem salakon játszanak! :) (Novara-Juve)

@oleandro: Szerintem megbocsátható, de tudom, hogy ugyanúgy gondoljuk!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 16:37:38

@madbalee: azt nem demonstráltad számokkal, hogy mennyire seper jól az új seprű:-)

madbalee 2012.04.28. 16:48:34

@mbemba: hú tényleg. Ez van ha az ember okos(kodó)nak képzeli magát:)

Inter-Cesena sok-kevés 4-1 (Mutu betalál a régi időkre emlékezve)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 17:13:27

Nem vagy te azoknak maradonája!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.28. 17:30:47

@oleandro: Én nem tudnám neki akkor megbocsájtani, nagyon rosszul esne az biztos.(Ugyan minek is igazolna egy romhalmaz csapatba - nagyon nagy átalakítás kell oda szerintem.) Persze a szép emlékeket azt különválasztanám, amiket Nápolyban csinált, de legbelül fájna mégis. Különben meg a vezetőség szerintem nem bolond, hogy egy riválisnak passzolja le. Én jobban a PSG transzfertől félek, állítólag februárban volt valami titkos megegyezés is a franciákkal.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.28. 17:32:14

Palermo-Catania 2-2
Cagliari-Chievo 2-1
Roma-Nápoly 3-3
Bologna-Genoa 0-1
Siena-Milan 0-2
Novara-Juve 1-1
Lecce-Párma 2-1
Atalanta-Firenze 2-1
Inter-Cesena 3-1
Udine-Lazio 1-1

406coupé 2012.04.28. 18:00:38

Palermo-Catania 1:0
Cagliari-Chievo 2:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 22:47:20

Hej Nápoly, hej Nápoly, de nehéz a te meccseidet nézni!

Remélem, Simplicio sárgáját visszavonják!!!

oleandro 2012.04.28. 22:57:21

Azért az kiderült, hogy az olasz futball borús egén a derbi del sole a napfény. csak kár az eredményért.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.28. 23:30:38

@mbemba: www.tuttonapoli.net/?action=read&idnotizia=93651

Szerintem tudta, hogy lapot fog kapni, de vállalta. :)

Összességében jogos az x, de mégis fájó, hogy csak egy kevéske hiányzott a boldogsághoz. A legnehezebb ellenfélen túl vagyunk, elvileg a következő meccseket be kellen húzni és akkor összejöhet a BL hely, amelyről hetente mondok le és látok némi esélyt. :) Talán a 37.-re már a Bologna is megmenekül majd - tőlük tartok leginkább.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.28. 23:43:00

@Pietro87: vállalni is kell!:-) szerintem bűntény ilyen emberi gesztusokat bűntetni.

Panucci 2012.04.29. 09:41:25

most nézem az összefoglalót, a meccset elaludtam de amúgyis magasról lexartam volna ha nézem, Simp jól tette hogy bevállalta, hisz tudja, hogy ilyenkor mikor gól szerez taktikus lajos vagy 10 meccsre száműzi a kezdőből, szal helyesen cselekedett.....

406coupé 2012.04.29. 12:44:15

Siena-Milan 0:1
Novara-Juve 1:1
Lecce-Párma 1:0
Atalanta-Firenze 0:0
Inter-Cesena 2:0
Udine-Lazio 1:0

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.29. 14:27:12

@mbemba: Ilyen módon időz húzni a mérkőzés végén azért nem elegáns.

Kár ezért. Kár, mert nagyon sajnálnám a Genoa kiesését, és azért is, mert így nagy eséllyel a Bologna megkezdi a nyári szünetet.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.29. 14:31:08

Aki nem drukkol senkinek délután, az mindenképpen nézze a Lecce-Parmát. Ezek után nem lehet rossz meccs.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.29. 16:01:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Meg kellene becsülni minden szépet, ami a meccseken történik!

Én már bő órája szorongtam a Nápolyért, fel sem merül, hogy az időhúzás mozgatta volna. Egyszerűen felrohant gyermekéhez és feleségéhez, mert meg akarta osztani örömét. Ennyi, nem több!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.29. 17:05:28

Kettős érzésem volt a 12:30-as meccsel kapcsolatban, mert egyszerre akartam, hogy bebiztosítsa magát a Bologna, meg a Genoa is elszakadjon egy kicsit a Leccétől. :) Végül az első jött be. Nem okos dolog előre kalkulálni a pontokkal, de min 7 pont megszerezhető ezeken a meccseken - de, ha a Bologna játékosai már a vakációt tervezgetik, akkor több is. Kötelező meccseknek ígérkeznek, nem fér bele egyetlen botlás sem.

oleandro 2012.04.29. 18:46:31

Genoa..... tavaly még 2 első osztályú csapat is játszott abban a szép stadionban, jövőre egyik se. A csapatot sajnálom, de az elnökük kudarcának csak örülni tudok.

Amúgy ha este az Udinese hozza a közelezőt, a bronzéremért 4 db 55 pontos csapat fog kűzdeni! :)))

madbalee 2012.04.29. 21:04:55

Ha az Udinese nyer, akkor négy 55 pontos csapat lesz:)
Fincsi:)))

madbalee 2012.04.29. 21:05:55

@madbalee:
Az Udinese-LAzio meccs előútt ez az állás:

3 Lazio +7 55
4 Napoli +19 55
5 Internazionale +5 55
6 Udinese +10 52

madbalee 2012.04.29. 21:06:39

@oleandro: Most láttam, hogy Te is beírtad:)
süti beállítások módosítása