Olasz fórum

Olasz fórum

Egy örülni fog, hárman majd magukat szidják (Frajtié a forduló)

2012. április 29. - mbemba

A Juve ismét nyert, így veretlenül masírozik előre, s most már nagyot kellene lábatlankodniuk, hogy ne arannyal zárjanak. A Milan tehet bármit, ha Conteék nem idétlenkednek. Sok a három pont, különösen úgy hogy tudjuk: a Lecce és az Atalanta ellen otthon, a Cagliari ellen pedig Triesztben kell helytállni.

Egyértelmű a helyzet, ami az elsőséget illeti. A harmadik helyért viszont négyen törik magukat – többé-kevésbé egyenlő eséllyel. Gáncsolják egymást, mások is bele-beleavatkoznak a balhéba, s ezért szórják a pontokat. Megy a buli. Ha bármit is számítana az esélylatolgatás, akkor a Lazio van leginkább hátrányban véleményem szerint, mert annyi a sérültjük, mint galamb a Szent Márk téren, ráadásul az Udine elleni meccs utolsó másodperceiben elszabadultak az indulatok, s lehet, hogy lesz eltiltás is (tudtommal Dias pirosat kapott, Marchetti pedig megtaszította Bergonzit). 1-0 volt az állás, az Udine kontrázott, mikor füttyszó harsant, de az nem Bergonzi mester vezénylőjéből érkezett. Pereyra – akiről nem is sejetettem, hogy ennyire jó játékos – pedig berúgta az adódó helyzetet, 2-0 (nem a gól miatt a gondolatjel). A Lazio a kilencven perc alatt roppant keveset épített (egyszer Reja mondta, hogy két passznál nem sikerül több), s Di Natale egyszer meglógott.
A Nápoly előnyt szerezhetett volna ebben az eszelős harcban, de Zuniga mélázott egy kicsit, s így 2-2 lett a római csata. Cavani nagyon-nagyon szép gólt varrt be a hosszú felsőbe.
Hátul a Lecce nem nyert (35 pont), de mivel a Genoa sem, így a helyzet változatlan. A ligurok egy ponttal előzik a délieket.
Nagyobb figyelmet érdemelne az Atalanta, de hát egy ilyen veszett bajnokság közben néha megfeledkezünk a közepeseknek mondottakról – igazából van közöttük néhány erején felül teljesítő, azonban ez csak a középmezőnyre elég az anyagi lehetőségek miatt. Nagyobb figyelmet érdemelnének, mert 52 pontot még soha nem szereztek, s ez Európa Liga-gyanús lenne, ha nincs pontlevonás.
A forduló legjobb tippelője Frajti volt. 7 pontot szorgoskodott össze, P 87 így még nem nyugodhat.
  1. Pietro 87 12 pont
  2. Frajti 9 pont
  3. 406 coupé 8 pont
  4. mbemba 7 pont
  5. madbalee 4 pont
  6. Gila 11 és Panucci 1 pont
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr194480059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.29. 23:32:59

Hát ott tényleg sok a galamb! :)

Fura volt tényleg a vége, először valami bírói tévedést véltem felfedezni - a sípszót egyébként hallottam én is. Minden Lazio játékos leállt, Marchetti is a kapuból kint 30-40 méterre... Idétlen egy szurkolói megnyilvánulás volt ez, meg kell hagyni. Nem osztott, nem szorzott az a gól, de az ilyen lelkiállapotban lévő Lazio játékosoknak, ez csak olaj volt a tűzre. Ha jól egy pofon is elcsattant, nem tudom, hogy hívják, de a Lazio újság szerkesztőjét ütötték meg. És még Tarénak is le kellett jönnie csitítani. Ritkán látni ilyet, na!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.29. 23:38:34

Az Udinese vezetői hívták le a pálya szélére a Lazio küldöttségét, hogy nyugtassák a fiúkat, de arra nem számítottak, hogy De Martino és Tare is inkább ölre akar majd menni. A verekedéstől végül Reja (!) tartotta vissza őket.
Elvileg Scaloninak feltett szándéka volt, hogy megveri Bergonzit, és 3-4 játékosnak kellett lefognia. Ő is eltiltásra számíthat, mert elérni ugyan nem tudta a játékvezetőt, de üvöltözni tudott.

Továbbá Marchetti 4 meccset kaphat. Nyilván érdemel eltiltást, de számomra sokat mondó, hogy a játékvezetőkkel szembeni tiszteletlenséget jobban büntetik, mint a súlyos sérüléseket okozó szabálytalanságokat.
Pereyra nem fog Fair-play díjat kapni, de ott és akkor, abban a lelkiállapotban kevesen álltak volna le. És talán valóban nem hallott semmit, Guidolin is ezt mondta. Azért kár ez, mert ha ez nincs, a balhé is elmarad.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.29. 23:41:57

@Pietro87: * Ha jól láttam egy pofon...

Még abban reménykedek az Inter megállításának illetően, hogy ha a Milannak már tét nélküli is lesz az utolsó előtti forduló - erre, ugyan kevés esély van - a bánatukat elűzvén, keresztbe tesznek a kuzinoknak. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.29. 23:47:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Azért kár ez, mert ha ez nincs, a balhé is elmarad."

Ez a legfontosabb. Egy hülye miatt, most bejött pár, sokmeccses eltiltás.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.29. 23:53:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: én úgy vagyok vele, h ami reflexszből történik, azért sokkal kisebb a felelősség, mint, amit Scaloni csinált percek múlva is.

Korrekt voltál, csak Pereyrára utalok.
@Pietro87: Az biztos, hogy sok illetéktelen volt ott!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.29. 23:55:55

@mbemba: Reflexnek nem mondanám, de a legkevesebb az, hogy feltételezem, nem a mögötte lévő Lazio-játékosokra figyelt és talán nem is hallott semmit, illetve ha hallott, tudta, hogy nem a játékvezetőé. Mindegy végső soron, mint sok egyebet kiváltó okért kár.

oleandro 2012.04.30. 08:02:07

Szerencsétel szitu volt, az biztos. Mindenestre a lényegen abszolút nem változtatott. A lazio számára annyi "haszna" volt a dolognak, hogy legalább volt min levezetni saját gyenge produkciójuk miatti jogos frusztrációjukat. mondjuk kicsit drágán fognak érte fizetni, de csak magukat okolhatják érte.

Giannichedda 2012.04.30. 14:48:40

A 3. helyért azonos pontszám esetén először az egymás elleni eredmények, majd a gólarány dönt?

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.30. 15:00:25

@Giannichedda: Igen, és az egymás elleniben nem számítják az idegenben lőtt gólt, ha döntetlenre jön ki a párharc.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.30. 18:00:56

Scaloni nem is kapott eltiltást, ellenben Marchetti és Dias már nem lép pályára idén. Előbbi 4, utóbbi 3 meccset kapott. Végül is csak újabb 2 alapember esett ki.
süti beállítások módosítása