Olasz fórum

Olasz fórum

Olasz-horvát (Wenger szerint is...)

2012. június 14. - mbemba

Egy helyen fog változni a csapat – mondta Prandelli mester. A csapat így játszott a spanyolok ellen: Buffon, Maggio, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Motta, Pirlo, Marchisio, Giaccherini, Cassano, Balotelli.


Sokaknak most az a legfontosabb, hogy ki marad ki Poznanban, a horvátok ellen 6 órától a fenti tizenegyből. Talán a kelleténél többet beszélő Cassano? Róla ezt mondta Prandelli: ,,A spanyolok ellen százszázalékot nyújtott, s ez számomra épp elég: mélységben játszott, gólpasszt adott, kapura lőtt, amit kértem megcsinálta, s ha így folytatja, akkor nekem elég tőle hetven százalék is.” Egyszóval: Cassano nem marad ki, szerintem.


Balotelli lenne a kimaradó? Mikor Prandelli erre válaszolt, akkor csak annyi hangzott el: ,,Jöhet a következő kérdés!”


Engem, őszintén megmondom, nem nagyon foglalkoztat ez a probléma. Prandelli nagyon jó edző, jó ember. Érti a szakmáját: tudja, hogy játékosai milyen állapotban vannak, mind fizikailag, mind lelkileg. Szerintem, mindkettő ugyanolyan fontos. Ha Cassano lelkére veszi – mellre szívja – a közélet problémáit, akkor hiába a jó forma.
Érdekes kérdés, hogy De Rossi marad-e ott, ahol a spanyolok ellen focizott, vagy előrébb kerül. A többségnek nagyon tetszett a spanyolok elleni alakítás, ami számomra azt mondja, hogy igen. Abból a pozícióból lehet támogatni szépen a támadásokat is, bátor, lendületes előretörésekkel – De Rossi mutatott már ilyet – valami hasonlót, mint Matthaus a 90-es vébén.


Wenger a eurosport szakértőjeként nyilatkozott, s két fontosabb megjegyzése volt: az olaszok az esélyesek – mondta. 55 százalékot adott nekik. A másik, hogy Olaszország soha nem verte meg Horvátországot, s ennek oka van.


A horvátok trénere, Bilic szerint ez azért van, mert a horvátok a nagycsapatok ellen nagyon össze tudják szedni magukat. A 98-as vébé egyik horvát csillaga, vagyis Bilic szerint az olaszok nagyon szervezett csapat. Prandelli ugyanezt emelte ki. Udvarias emberek, ráadásul igazuk is van.


Ennyit az előkészületekről! Illetve még annyit, hogy érdemes a szögleteknél figyelni a mezrángatásra: angol bíró vezet. Howard Webb lesz, akivel a huszonkettek bemasíroznak a gyepre, meghallgatják a himnuszokat, majd jöhet a lényeg. Hajrá Olaszország, hajrá olaszok!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr754587251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.15. 08:51:37

Kár volt azért az első félidőért. Szerintem nagyon jól focztak akkor. Könnyen elképzelhető lett volna a kétgólos előny.

A horvátok lelkesedése újraírta a meccset. A horvátok fölényét az olasz források inkább az olaszok gyengébb erőnlétére írják. Lehet! Úgy éreztem Balotelli sokkal jobb állapotban van, mint Cassano, ezért én őt hoztam volna le.

A gól nálam Chiellini hibája volt.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.15. 12:38:13

Igen, Chiellini nagyot bakizott, és az első meccsen is ő lépett ki fölöslegesen a védelemből, bár ott szerintem Maggio és társai is bénáztak.

Én is többet vártam, már ahhoz viszonyítva, ahogy domináltak az olaszok az első játékrészben.

Remélem Prandelli most már félreteszi ezt a 3-5-2-t és behozza Giovincót, de én akár Diamantiban is látok fantáziát. Az írek ellen muszáj lesz többet kockáztatni.

A spanyol-horváton a még jó eredmény kategóriájába tartozik a 0-0 és az 1-1. Utóbbinál (1-1-nél), ha Buffonék legyőzik az íreket 3-1-re, mindenben meg fognak egyezni a horvátokkal. Akkor nem is tudom, hogy mi fog már dönteni: fair play, ranglista, pénzfeldobás. Tehát 4-2-re kell minimum nyerni, ha ott 1-1 lesz, vagy egyszerűen három gól különbséggel.

Szerintem 2004-ben a dánok nem játszottak össze a svédekkel, nem is szeretik egymást. :) A spanyolokról meg pláne nem tudom elképzelni, hogy az olaszok ellen fociznának. Szóval én még bizakodó vagyok. Trap besegíthetne. :))

.Frajti 2012.06.15. 17:28:57

Borini! Borini! Borini! :D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.16. 23:29:42

Olvasom, hogy Balotelli sérülés miatt nem játszhat az írek ellen!
süti beállítások módosítása