Olasz fórum

Olasz fórum

Ismételjétek meg '68-at!

2012. július 01. - Pietro87

eb2012 döntő.jpgŐszintén megvallva cseppet sem számítottam arra, hogy a Prandelli csapat lesz az egyik finalista ezen az Európa-bajnokságon, ezért a szokásokkal ellentétben már a poszt elején és a meccs, a döntő előtt megragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak az olaszoknak.

Mert akárhogy is alakul számukra a végső játszma, megmutatták az őket leíróknak, hogy igen is, van bennük spiritusz és egy-egy nagy tornára bármikor képesek összeállni. Rázós volt a helyzet a horvátok elleni 90 perc után és nem lehetett biztosra menni a továbbjutást illetően. Viszont most nem játszott ellenük fortuna, mint nyolc évvel ezelőtt. Attól az ominózus írek elleni meccstől pedig, szárnyal az Azzurri – nálam az angolokat is megverték, igaz csak pontozásban. Most pedig itt állunk a döntő előtt, ahol az ellenfél a nagyszerű játékerőt képviselő Spanyolország lesz. És sokan már nem is annyira a spanyolokat tartják az esélyesnek, továbbá merem állítani, hogy a semleges nézők is inkább az olaszok sikerét akarja látni ma este. A hispánok elvesztették az átlagszurkoló szimpátiáját ezzel a se íze, se bűze játékukkal – ami végül is eredményes, de nem túl megnyerő –, míg az olaszok talán a lesajnált, mégis hősiesen küzdő csapat szimbólumát hirdetve állítottak maguk mellé sokakat.

Elővehetjük ismét a múltat, s vele együtt azt a sziklaszilárd tényt, hogy soha semmilyen körülmények közt Spanyolország még nem győzte le a Squadra Azzurrát, sem EB-n, sem VB-n. Az egyetlen spanyol továbbjutás négy éve született meg, az is csak néhány rosszul rúgott olasz büntetőnek köszönhetően. Illetve Casillas az egyetlen bekapott gólját ezen a tornán is a mai ellenféltől kapta – Di Natale köszönt be nekik még a C jelű csoport nyitómeccsén.

Bár a szakma meglehet, hogy mégis inkább Casillaséknak szavazza meg a kupát, a spanyolokon kijöhet majd a jóllakottság és egyéb taktikai bakik (csatár nélküli játék), míg az olaszok egytől egyig éhesebbek lehetnek a sikerre. Bár ki ne szeretne még egy EB-t nyerni a hispánoktól! De mégis azt mondom, hogy ennek az olasz gárdának kis híján az összes tagja élete meccsét fogja játszani Kijevben 20:45-től, és ez elrepítheti majd Rómába a serleget (az olasz nemzeti tizenegy Európa-bajnokságot először és utoljára 1968-ban nyert!). Prandellit nem tudom nem dicsérni minden egyes beharangozóban, hogy mennyire összerakta a csapatát és ő sem győzi megköszönni az égieknek a nagyszerű menetelést.

Ezt a kezdőt olvastam:

Spanyolország (4-3-2-1): Casillas; Arbeloa, Piquè, Sergio Ramos, Jordi Alba; Busquets, Alonso, Xavi; Pedro, Iniesta; Fabregas.

Olaszország (4-3-1-2): Buffon; Balzaretti, Bonucci, Barzagli, Chiellini; De Rossi, Pirlo, Marchisio; Montolivo; Balotelli, Cassano.

Kulcsfontosságú lesz a mérkőzésen, hogy a németek ellenihez, sokkal jobban kellene kihasználni az adódó kontralehetőségeket. Csütörtökön Di Natale lábában is maradt egy óriási sansz. A másik dolog, hogy Cassano vajon tud-e több játékpercet a pályán tölteni és De Rossiék mennyire tudják megakadályozni a gördülékeny spanyol passzjátékot. Az első meccsen remekül helytálltak Prandelli fiai, több lehetőség is adódott előttük gólszerzésre: emlékezzünk csak Di Natale kapáslövésére vagy Balotelli csetlés-botlására. Vagyis sebezhető ez a spanyol védelem, csak jól kell sáfárkodni az adódó ziccerekkel.

Forza Italia!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr74621849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2012.07.01. 11:22:47

A döntő miatt bennem nincs most nagy izgalom bennem. Lehet azért, mert már ez is felülmúlta a várakozásokat, hogy idáig eljutott a squadra.
Ami viszont sokkal fontosabba győzelemnél szerintem, hogy egy esetleges vereség után is még maradjon Prandelli. Elkezdett egy csapatot építeni, ami a jelek szerint jó irányba halad, jó lenne, ha beérne ez 2014-re Braziliára.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.07.01. 16:29:29

Nagy-nagy szerepe lesz Marchisiónak, De Rossinak, Balzarettinek, vagyis a lótó-futó embereknek. Kell labdákat szerezni, hogy ne legyen nyomasztó a fölény, s hogy ne esetleges legyen, hog Balotellinek, Di Natalenek lesz-e gólhelyzete. Cassano szerntem ma is hatvanat fog játszani, hiába takarékoskodot vele Prandelli, ha tehette.

Hejjjjj, de nagy lenne, ha megint nyerne a banda!

Balotelli-pizza:))

video.repubblica.it/dossier/europei-2012-polonia-ucraina/supermario-mania-a-brescia-arriva-la-pizza-balotelli/99682?video=&ref=HREA-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.07.01. 16:32:44

Pietro, jó az a kép! Jó, hogy egymással van Cassano és Balotelli. Egész biztos vagyok benne, hogy Cassano jelenléte kell ahhoz, hogy Baotelli normális legyen.

S visszagondolva arra, hogy Bonucci fogta vissza Balotellit a góljakor, eszembe jut, hogy Bonucci sem nagyon más társaság.

kaffer 2012.07.01. 18:22:28

Július 1-jén, vasárnapi esős napon, Ukrajnában esti fénynél, a spanyolok még sosem győzték le az olaszokat fejesgóllal.

oleandro 2012.07.01. 21:49:43

hát ez eddig sima ügynek látszik :(

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.07.01. 23:25:50

@oleandro: Egy álommal kevesebb!

Szeeeeeegény Prandelli! Sok-sok jó döntés után egy nagyon balszerencsés!

Én hálás vagyok neki mindenképp! Jóval többet hozott ki a csapatból, mint vártuk, vagy mint más kihozott volna!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.07.02. 08:00:32

Hát ez így nagyon sokkoló volt! Gyermeteg védelmi hibák, sérülések, Cassano most csak egy félidőt bírt...

Mindenesetre Prandellinek nem ezüst, hanem arany járna, mert a keretből kihozta a 150 %-ot!!!

A spanyol csapatnak bombaerős kerete van, játékban magasan veri az összes ellenfelét, ha ez még eredményben sokszor nem is tükröződik. Viszont négfy gól nincs a két csapat közt. Ahogy a Barca szokta, lélekben kinyírták az ellenfelet és ez döntő volt. Rossz volt nézni, ahogy fejben mindenki szétesett az olaszoktól, megremegtek a lábak, elfogyott a hit. Motta sérülésétől már csak azt vártam, hogy mikor fújják le a meccset.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.07.02. 10:18:24

Prandelli marad a szövetségi kapitány. Helyes döntés, mert minden nagy klub le van foglalva, és arra várni, hogy szezon közben majd felszabadul valahol egy hely, butaság lett volna.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.07.02. 12:56:01

@Pietro87: Örülök én is Prandelli maradásának, függetlenül bármilyen kispadtól.

Szerintem döntő volt a fizikai kimerültség. Egy ilyen spanyol csapat ellen másképp nincs esêly! A másodilk gólnál volt talán a legszembetűnőbb. Bekísérték.

Csak így tovább Prandelli!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.07.02. 22:52:04

@oleandro: Nekem nem tűnik őszintének! (előtte lógattam a fejem, mosolyogva:)
süti beállítások módosítása