Olasz fórum

Olasz fórum

Stramaccioni máris Mourinho? (coupé volt a legjobb)

2012. november 04. - mbemba

Áttörés lenne? Megszorongatják a Juvét? Stramaccioni hatalmas edző, egyenest Special 2? Más is nyerhet aranyat? Egy biztos – most már –: el lehet verni a Juvét!

Nagy fegyvertény ez az 1-3 az Inter részéről! Már az eredmény is szép, de hozzá lehet tenni azt is, hogy az Inter kapott gólja lesről termett, s az is csak a bírói könyörületesség eredménye, hogy Lichsteinert lecserélhette a Juve kispad még a negyvenvalahányadikban, ugyanis előtte pirosat is kaphatott volna.

Stramaccionit máris Múúúúúhoz hasonlítják gyakran – és még gyakrabban egy napja – Olaszországban. Tény, hogy kell ahhoz vagányság, hogy a Juve ellen három csatár is kezdőben legyen. Cassano, Milito és Palacio ugyanis ott volt az első tizenegyben. De rögtön hozzá kell tenni, hogy utóbbi kettő nem csak ostromolt, hanem rendre jól támadta Pirlót, akire ráférne a pihenés. Azonban így is voltak olyan passzai, melyeknek szeme volt.

A legnagyobb húzás mégis a bombaformában játszó Guarin kispadra tétele volt – pontosabban behozatala (70. perc). A fiatal kolumbiai egy zseniális lövéssel, majd egy zseniális passzal billentette az Inter javára a mérleget. Stramaccioni talán megérezte, hogy döntetlen közeli állásnál lehet nagyot, egy nagyon nagyot cserélni. Sok ilyen húzás kell, s máris megvan Mourinho milánói utódja.

Marchisio és Gargano csatája jelentette a forduló sportszerűségi maximumát. Egy alkalommal, pár másodpercen belül kétszer szerelt hihetetlenül látványosan Marchisio, próbálta tovább tenni a labdát, de nem lehetett, Uragano a sarkában volt. Egyikük sem szabálytalankodott, hanem végkimerülésig –Marchisio térdre esve – küzdött. A labda kiment, a két játékos pedig őszintén mosolyogva pacsizott.

Megnéztem a Nápoly-Torinót is. Az elején Cavani bepasszolt egy kötelezőt, majd jött a legszebb, leghagyományosabb olasz védekező játék, vagy még inkább tologatás. Egyre többet volt elől a Toro, de fantázia csak Cerciben volt – ritka ügyes és ritka pofátlan játékos. Már ittak a medve bőrére, mikor a 86. percben becserélt Aronica úgy passzolt haza, hogy az komédia. Ő nem nevetett. Egy nápolyi sem. Előtte kimaradt egy hatalmas Hamsik-helyzet – kapus kicselezése után, kapufa.

Volt egy-két nagyon nem tetsző jelenet – kíváncsi vagyok Pietro észrevette-e, annak látta-e.

A Lazio nagyon nagy verést kapott az Etna alatt (4-0), a Fiorentina viszont egyre szebb (0-1-ről 4-1), a San Siróban pedig az idény legszebb Milanját lehetett látni (5-1 a Chievo ellen). S elnézve a Roma eredményét, 4-1, ők is rózsásabbnak látják a jövőt!

Most 406 coupé egyedül nyert, mert egyedül gyűjtött 8 pontot. Gratulálunk!

1. mbemba 4 győzelem,

2. 406 coupé 3 győzelem,

3. Frajti, madbalee, Automata Hari és Pietro 87 2-2 győzelem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr394889391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.06. 14:23:26

Olvasom, hogy Stramaccion útját Montella egyengette, menedzselte, ő ajánlotta Moratti figyelmébe is. Amúgy is nagyon tiszteli őt.

Ezt Stramaccioni mondta. Azt is ő nyilatkozta, hogy szerinte az Inter esélyesebb az aranyra. Nekik vannak még tartalékaik, vagyis még nem bevethető sérültjeik. Plusz szerinte Militónak nincs párja!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.11.08. 17:27:17

Abate, Antonini, Mesbah valószínű, hogy nem játszik hétvégén. Sérültek mind!
süti beállítások módosítása