Olasz fórum

Olasz fórum

Megjött a hó és Conte is - 16. giornata (Tippre fel!)

2012. december 07. - Pietro87

bergamo hó.jpgHull a pelyhes fehér hó, lesz-e teljes forduló? Merthogy a jelenlegi állapotokat nézve és ismerve több meccsnek is elég kérdéses a megrendezése. Mi persze ettől eltekintve még ugyanúgy beharangozzuk ezeket. Íme, ezeket a meccseket tolná parkoló pályára az időjárás: Atalanta – Parma, Siena – Catania, Torino – Milan, Inter – Napoli és Bologna – Lazio.

Atalanta – Parma

valami megtört a bergamói csapatban az elmúlt meccseken: sorra jönnek a vereségek, pedig idén gyönyörű szezont is futhatnának Denisék. Még szerencse, hogy az a Parma jön hozzájuk, aki idegenben nem brillírozik, így van esély a rossz széria befejezésére.

Roma – Fiorentina

Zeman csodát csinált volna a Románál? Nem hiszem, de hogy a védelmet jól összetolta, befoltozta a lyukakat, az elmúlt három bajnoki remekül alátámasztja. Firenzében nem téma a bajnoki cím, simán beérnék a bronzzal is. Ugyan ezt csak Montella mondta, egyfajta teherkönnyítés gyanánt, de kötve hiszem, hogy ez a motivált csapat beérné a harmadik pozícióval. magasra akarnak törni.

Cagliari – Chievo

Hasonló utat jár be a Cagliari, mint az Atalanta. Az új seprű ereje, halványulni látszul, legutóbb Udinében kaptak egy óriási taslit. A Chievo pedig pont kiosztott egyet a Genoának, ráadásul most is idegenben kell helytállniuk. A két forma alapján nem lepne meg a sikerük.

Palermo – Juventus

A meccs legnagyobb híre, szenzációja Antonio Conte visszatérése. Alessio üzent a fő-főnöknek: feladat teljesítve. A Juve ugyanis nemhogy továbbment BL csoportjából, de mindezt elsőként tette, így nagy ellenfeleket került el a torinói egylet. A Palermónak egyetlen esélye lehet: Buffonék fáradtsága.

Pescara – Genoa

Jó hír, hogy valamelyik rossz passzban lévő, biztos fog pontot/pontokat elcsípni. Igazából a döntetlennel egyikük sem járna jól. A Pescara Nápolyban jól tartotta magát 2-1-nél bátran fociztak, csak kaptak egy buta pirosat és vége lett mindennek. A Genoánál nagyon nem működik a Del Neri taktika és tulajdonképpen semmi sem. Sok forog kockán.

Siena – Catania

Két ponttal lenen lemaradva a Siena, ha nem -6-ról kelett volna indulniuk és akkor most ők is kaphatnának dicséretet, mint ahogy déli ellenfelüket magasztalják ebben a szezonban (is). Fogható is ez a találkozó Cosmiéknak, mert a Catania kicsit megtorpant, két olyan bajnokit buktak el, amin a négy pont minimum elvárható lett volna.

Torino – Milan

Nem könnyű a Toro sorsolása, nem is jönnek úgy az eredmények. Ráadásul a Milan újjászületett, felébredt a kómából, El Shaarawy pedig káprázatos, és nagyon is gólkirályjelölt, ami most a Bikák kapusát aggaszthatja majd. A forma alapján a Milan, de a Toro otthonában, ez nem annyira egyértelmű.

Inter – Napoli

Rangadó a javából. Stramaccioni és Mazzarri először találkoznak egymással, ahogy Gargano is először találkozik ellenfélként a cimboráival, merthogy még tartja velük a kapcsolatot az tuti. Érdekes is lesz, mert a jóslatok szerint kezdeni fog Mota és a sógort fogja kergetni: aki nem tudná Marek Hamsikról van szó. Könnyed EL meccsen vannak túl, mindenki kipihente magát… na mégsem, mert Cavani játszani akart tegnap. Mazzarri pedig adott neki egy meccset Mikulásra.

Sampdoria – Udinese

Ferrara és csapata veretlen és vereség sorozatokban gondolkodik, legalábbis eddig sorminta szerint veszik a Serie A kanyarjait. Hiányos volt a Fiorentina előző fordulóban, de akkor is becses a pontszerzés genovai részről, pláne, hogy fordítottak is egyszer. Az Udinese egy KO-val zárta el gyötrelmes sorozatát, amit egy jó eredménnyel most folytatna.

Bologna – Lazio

Általában a Bologna veszélyes tud lenni sokakra otthon, viszont az is állja a helyét, hogy általában a Lazio győzni jár a gasztronómia fővárosába. (Egy tv-s műsorban valahogy így említették Bolognát.) Petkovicék előtt le a kalappal: imponáló gólkülönbséggel, magabiztosan, a Spurst maguk mögött tudva léptek be a következő körbe. Tegnap tartalékosan is ütötték a Maribort és jó formában van a csapatuk.

Atalanta – Parma
Roma - Fiorentina
Cagliari – Chievo
Palermo – Juventus
Pescara – Genoa
Siena – Catania
Torino – Milan
Inter – Napoli
Sampdoria – Udinese
Bologna - Lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr964953535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.07. 20:49:49

madbalee Nehogy lemaradjak a hetvegere:

Atalanta - Parma 1-2
Bologna - Lazio 0-2
Cagliari - Chievo 2-2
Inter - Napoli 1-1
Palermo - Juventus 0-1
Pescara - Genoa 1-0
Roma - Fiorentina 2-1
Sampdoria - Udinese 1-0
Siena - Catania 2-0
Torino - Milan 0-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.07. 20:55:56

,,Hull a pelyhes fehér hó, lesz-e teljes forduló?" :)))))) Nekem bejött!

Sajnos a Juve még rosszul is járhat. A Real is szembejöhet még! S ma olvastam olaszoknál, hogy a legvalószínűbb sorsolás a Barca-Milan, mindenféle besorolások miatt.

s még Palermo-Nápoly: mennyire nem mindegy, hogy hol rendezik! :))))

Óriási forduló!!!! Egyetlen biztos meccs sincs!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.08. 11:21:55

Atalanta – Parma 3-1
Roma - Fiorentina 1-2
Cagliari – Chievo 1-1
Palermo – Juventus 1-3
Pescara – Genoa 1-2
Siena – Catania 0-1
Torino – Milan 1-2
Inter – Napoli 1-1
Sampdoria – Udinese 0-2
Bologna - Lazio 1-1. A yahoo szerint Klose, Marchetti, Konko, Dias, Brocchi, Zarate, Rocchi nem játszik. Ez azért sok!

.Frajti 2012.12.08. 13:15:13

Atalanta - Parma 2:0
Bologna - Lazio 0:2
Cagliari - Chievo 0:0
Inter - Napoli 2:2
Palermo - Juventus 1:2
Pescara - Genoa 1:1
Roma - Fiorentina 1:2
Sampdoria - Udinese 1:3
Siena - Catania 0:0
Torino - Milan 0:1

.Frajti 2012.12.08. 13:15:48

@mbemba: egy biztosy szerintem van , a Roma kap gólt, és nem nyer

406coupé 2012.12.08. 13:29:26

Atalanta-Parma 1:1
Roma-Fiorentina 2:1
Cagliari-Chievo 1:0
Palermo-Juventus 1:3
Pescara-Genoa 0:0
Siena-Catania 2:0
Torino-Milan 0:2
Internazionale-Napoli 1:1
Sampdoria-Udinese 2:2
Bologna-Lazio 0:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.08. 13:49:03

@.Frajti: Pietro a posztszerző, ő írta azt a gyalázatot,:))) hogy Zeman gatyába rázta a védelmet.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.08. 18:10:09

@.Frajti: Most látom, hogy tényleg nekem szólt! Szerintem is kaptok gólt. Meg is lehet fordítani: nehéz elképzelni, hogy a Fiorentina csatársora ne szerezzen gólt. Azóta kiderült, hogy Jovetics játszhat.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.08. 22:49:28

Mikor megnézem a Romát, akkor varázs van! Engem lenyűgöztek! Totti zseniális volt, de Pjanics, Castan, Florenzi, Bradley, Destro szintén. Ráadásul ez egy jó Fiorentina ellen történt.

Ekkora sebességnél focizni túlzottan is benne van a hibázás lehetősége, de minél pontosabban megvannak a Zeman által elvárt mozgások, annál kevesebb az esetlegesség. Idény elején is lehetett tudni, hogy ezt hozza a cseh.

Véleményem szerint Osvaldo, Perrotta és De Rossi hármassal lassítani akarta a játékot, érettebbé tenni a csapatot Zeman, de nem jött össze.:))) Ugyanúgy maradt izgulnivaló a végére.

Sorozatban a negyedik győzelem. Kár, hogy Veronába mennek jövő héten!

Panucci 2012.12.09. 08:20:25

Igazából a legdurvább a tegnapi meccsben, hogy mennyivel élesebben, gyorsabban játszott a csapat a Fionál, plusz a csapat erőnléte vmi félelmetes, ez nem Pescara vagy Torino elleni lötyögés volt, hanem ZEMANLANDIA a javából, és teljes meccsen.;)

Ami még feltűnő volt főleg az 1 félidőben, hogy mind3 elől levő játékosunknak mekkora területe volt, távol védekeztek tőlük a védők, Perrottát osztom, lassító célzattal jött, mondjuk nem igazán értettem hogy pont mért a lendületet hozó és jól játszó Florenzi helyére, de végülis mindegy :)

Panucci 2012.12.09. 08:30:39

amúgy a köv. meccs hétközben az Ata ellen lesz a kupában, jó lenne megnyerni e sorozatot, de legalább ennyire fontos lenne hogy a csapaton belüli jó hangulat megmaradjon - kivülről úgy tűnik - szal a kevesebbet játszók is lehetőséghez jutnának, gondolok itt Burdira, Dodora, Marquinhora, DDRre, és Destro is belfaxkodhatna megint kedvére(inkább itt ) :-)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.12.09. 08:35:18

@mbemba: "s még Palermo-Nápoly: mennyire nem mindegy, hogy hol rendezik! :))))"

Ott jó is lenne, de Milánóba kell menni. :)

"Pietro a posztszerző, ő írta azt a gyalázatot,:))) hogy Zeman gatyába rázta a védelmet." Mihez képest. Nem El Hamdaui góljánál értendő ez az összeszedés. :)

A Laziónál tényleg soknak tűnik az a 7 ember, de ha belegondolunk belőlük csa négyen játszanak, a többi mind peremember. Ha a Bologna a jobbik arcát mutatja, akkor elcsíphat egy pontot.

Nem egy megszokott olasz meccset láttunk tegnap, de őszintén nekem ez a verzió sokkal jobban tetszett. Azért a Fiorentinának is volt esélye a győzelemre még 2-1-nél is és akkortájt jobban is pörögtek, de most volt tartása a hazaiaknak.

Komoly, már 9 gól esett két meccsen. De nem hinném, hogy felülmúlnák a múltheti gólesőt.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.12.09. 08:36:07

Cagliari – Chievo 1-1
Palermo – Juventus 1-1
Pescara – Genoa 2-1
Siena – Catania 2-1
Torino – Milan 1-2
Inter – Napoli 1-2
Sampdoria – Udinese 1-1
Bologna - Lazio 2-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.09. 09:49:49

@Panucci: Igen, az iram, a sebesség, amivel közlekedtek, az hihetetlen volt! Még az is lehet, hogy Zeman kiprovokál De Rossiből egy nagyon komoly teljesítményt.

@Pietro87: Palermo-Juvét akartam írni a nemmindegyre.

Nem, nem, véletlenül sem volt esélytelen a Fiorentina. A vége előtt is, 3-2-nél komoly helyzetek voltak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.09. 10:01:08

Amit kihagytam pedig fontos: szerintem Montella hibázott azzal, hogy Tonit pályán hagyta. Megpróbált visszazárni, csinálta becsülettel, ott szerintem nem is volt látványos baj, de a támadásban a védők körbefutották.

Ő akkor tud érvényesülni, amikor sokat van elől a labda, meg kell tartani elől a labdát. Itt pedig egyértelmű volt, hogy csak nagyon-nagyon gyors támadások vannak.

oleandro 2012.12.09. 16:03:31

@mbemba: Mbemba, ezentúl számodra kötelező minden Roma meccs megtekintése :))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.12.09. 16:56:47

@oleandro: A következő bajnokit tuti, hogy megnézem! Zeman-bojz menni Verona! A Chievo egy hete még egy idegenbeli meccset sem nyert. Azóta rögtön kettőt!

Bevették Cagliarit is, Genova után! :))))

Fizikailag tökéletes a csapat, foci nagyon kevés van! Az első 45 percben a Cagliari kapusa tökéletes unalommal nézhette a meccset.

Aztán Paloschi és Thereau jöttek! Thereau gólja szédületes volt. Odaállt a szabadhoz, valakire rávigyorgott aztán, a rövid felsőbe úgy berajzolta, de úgy... :)))))))

.Frajti 2012.12.09. 21:00:14

Ezt a meccset megnyertük, de a Fio lefeküdt. Ez nem az a Fio, akit eddig láttam.

oleandro 2012.12.09. 23:57:35

@.Frajti: ????
Nem lefeküdt, hanem lefektettük! Kétvállra! A szezon legjobb játékával (eddig legalábbis :)) Mér' vagy ilyen negatív?
süti beállítások módosítása