Olasz fórum

Olasz fórum

Igazi nagy meccs nélkül - 29. forduló beharangozó

2013. március 15. - Pietro87

A cím mindent elárul, így sajnos azt is, hogy a hétvégi forduló nem fog kényeztetni holmi rangadókkal, derbikkel. Azonban szerintem elég felületes is egyben a megfogalmazás, hiszen mi calcio hívők, jól tudjuk, hogy szinte forduló akad legalább egy meglepetés - hanem több - így garantált(ak) az érdekes összecsapás(ok). BL és EL sorsoláson túl jöjjenek a párosítások.

Catania - Udinese
Szicílián indul útjára először a labda, remélhetőleg minél többször eljutva az udinei kapuba. Legalább is ebben reménykednek a hazai tifosik, mivel az elmúlt két bajnokijuk csak keserű pirula volt számukra (Inter, Juve). Ez pedig össze is jöhet nekik, mert Di Nataléék sem arról híresek, hogy idegenben meneteljenek.

Bologna - Juventus
Nem szabad, hogy a Juve focistái már most a Bayernre gondoljanak, mert ez a felbátorodott Bologna hirtelen túl nagy falat lehet akkor a számukra. A Conte csapat megnyugtató előnyt csikart ki a Nápollyal szemben és már-már lassan nem is a délieket kell tekinteniük első számú kihívójukként. Azonban ismerve az edzőjüket nem lesz lazsálás a meccs, és akkor még meg sem említettem az ellenfél trénerét.

Siena - Cagliari
Életmentéssel felérő győzelmet aratott egy fő rivális ellen legutóbb a Siena, most pedig már a következőt üthetik. Igaz a Cagliari picivel feljebb helyezkedik el, de ha visszagondolunk az elmúlt hónapokra ez közel sem volt így. A legfőbb kérdés, hogy Emeghara milyen napot fog ki.

Fiorentina - Genoa
Kötelező hazai, tuti egyes, stb. Főleg, ha idevesszük a tényt, miszerint a Genoa egy kicsit kisiklott Ballardini kezei alatt és nem a legjobb dolog, a firenzei Franchiban kijavítani a dolgokat. A vereség vendégoldalról vállalható, minden más bravúr lenne a Griffektől.

Milan - Palermo
A Barca az elmúlt másfél év talán legjobb produkcióját nyújtva intézte el a milánóiakat, ezzel elzárva őket a BL negyeddöntőjétől. Amilyen hihetetlen eredménnyel zárult az odavágó, olyanra sikerült a visszavágó is. A kérdés az, hogy a játékosok lelkiállapota most milyen. Bár ez ellen a Palermo ellen, nem nagyon kell, hogy számítson.

Napoli - Atalanta
I. Ferenc pápa meghívást kapott a Napoli - PSG nyári felkészülési mérkőzésre - az argentin születésű egyházfő San Lorenzo drukker, Lavezzi pedig ott kezdte -, miközben lényegesebb dolgok is foglalkoztatják most a szurkolókat arrafelé. Például, hogy a zuhanásban lévő együttes, mikor éri már el a földet és tápászkodik fel onnan? Az Atalanta ellen amúgy lehetne javítani, ha nem egyfajta mumusa lenne a csapatnak a bergamói.

Pescara - Chievo
Szerintem ez a Pescara már csak az égiekben bízhat, mert az agyoncsépelt közhelyekben. Speciel otthon a Chievo ellen többen is bízhatna, ha a veronaiak is ugyanazt az ösvényt taposnák, mint a nápolyiak. Azonban Coriniék múltkor végrehajtották azt, amit Cavaniék azóta is keresnek. Nincs is abban meglepetés, hogy inkább feléjük billen a mérleg nyelve.

Roma - Parma
Udinéből egy ponttal távozni nem szégyen, viszont, ha a Parma ellen is ennyi jönne csupán össze, az már bőven az lenne. Nem rossz ez a Parma - sőt az előző fordulóban a Torót is kiütötték -, de az Andreazzoli által felrázott Farkasoktól jóval elvárja az ember a győzelmet. Így tovább reménykedve a nem is olyan elérhetetlen EL helyek valamelyikében.

Sampdoria - Inter
Igazán peches volt a milánói csapat a Tottenham ellen: hősiesen egalizálták a párharcot, majd a 2x15 perces hosszabbításban kapták be a kiesést jelentő angol gólt. és hiába lett végül 4-1, az idegenbeli gól, bizony a ráadásban is él. Viszont a becsületüket megmentették és egy ilyen szerencsétlen szezon után, ennyi rá is fér a szurkolóikra. A hősies küzdelem vasárnap is elkél majd, hiszen az ellenfél nem más, mint a Rocchi-féle Samp lesz.

Torino - Lazio
Dupla taps a Laziónak, mert ismét megerőltetés nélkül jutottak tovább, és ismét egy németet búcsúztattak el az EL mezőnyétől. Ez a menetelés láthatóan megosztotta a figyelmüket, a bajnokság mintha háttérbe szorul volna, és az erők a nemzetközi meccseken jönnének ki. Azonban szerintem jól választottak, hiszen nem mindennapi tett lenne részükről a sorozat megnyerése, sőt a csapat eléggé nagy magabiztossággal lép pályára ezeken a találkozókon. Arról nem is beszélve, hogy még májusban Coppa Italiázni is fognak. Így pedig a bajnokságra még szemet is lehet hunyni. A Toróról nem is beszéltem: szóval most van esélyük nyerni.

Catania - Udinese
Bologna - Juventus
Siena - Cagliari
Fiorentina - Genoa
Milan - Palermo
Napoli - Atalanta
Pescara - Chievo
Roma - Parma
Sampdoria - Inter
Torino - Lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr395137151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.03.15. 23:42:58

Catania - Udinese 2-1
Bologna - Juventus 1-1
Siena - Cagliari 2-0
Fiorentina - Genoa 2-0
Milan - Palermo 3-1
Napoli - Atalanta 2-1
Pescara - Chievo 0-2
Roma - Parma 3-1
Sampdoria - Inter 2-1
Torino - Lazio 2-0

madbalee 2013.03.16. 08:36:31

Catania - Udinese 1-1
Bologna - Juventus 0-1
Siena - Cagliari 2-0
Fiorentina - Genoa 2-1
Milan - Palermo 3-0
Napoli - Atalanta 1-0
Pescara - Chievo 2-1
Roma - Parma 2-0
Sampdoria - Inter 1-1
Torino - Lazio 0-2

Automata Hari 2013.03.16. 11:20:33

Catania - Udinese 1:1
Bologna - Juventus 0:2
Siena - Cagliari 2:0
Fiorentina - Genoa 2:0
Milan - Palermo 2:0
Napoli - Atalanta 1:0
Pescara - Chievo 0:1
Roma - Parma 2:0
Sampdoria - Inter 0:0
Torino - Lazio 0:0

.Frajti 2013.03.16. 11:38:20

Bologna - Juventus 0:2
Catania - Udinese 1:1
Fiorentina - Genoa 2:0
Milan - Palermo 3:1
Napoli - Atalanta 2:0
Pescara - Chievo 1:1
Roma - Parma 2:0
Sampdoria - Inter 1:1
Siena - Cagliari 1:1
Torino - Lazio 1:1

406coupé 2013.03.16. 17:30:24

Catania-Udinese 1-0
Bologna-Juventus 1-1
Siena-Cagliari 1-0
Milan-Palermo 3-0
Fiorentina-Genoa 1-0
Napoli-Atalanta 2-0
Pescara-Chievo 1-0
Roma-Parma 1-0
Sampdoria-Inter 1-0
Torino-Lazio 1-1
süti beállítások módosítása