Olasz fórum

Olasz fórum

Hajrá Fiorentina! (Frajti volt a leg)

2013. április 09. - mbemba

Hejjjj, de jó volt belekukkantani a Fiorentina-Milánba. Verőfény ezerrel, tömött lelátók, óriási hangulat. A meccs sem volt kutya! De volt ugyebár egy majdnem hasonlóan jóra sikerült Roma-Lazio is.

Csak majdnem, mert szerintem az Artemio Franchiban zseniális meccset hoztak össze a játékosok, s a bárgyú és bugyuta Tagliavento. Direkt nem szoktam megjegyezni a játékvezetők nevét, mert nem szeretném kipécézni őket,  s folyton idétlenkedni. De emberünk szörnyen bíráskodott – a kommentátor szerint nem először. A lényeg, hogy a Fiorentina 2-0-ás Milan-vezetésről állt fel, ráadásul emberhátrányból. Óriási tartás kell ehhez – hiszen a Milan egyáltalán nem gyengélkedett –, s úgy tűnik ez megvan a Montella-bandában! Szurkolok nekik, hogy maradjon együtt ez a gárda jövőre is. Komoly vetélytársat kap így a Nápoly a BL-ért, de én szurkolok ennek a fiatal csapatnak. Ljajics teljesítménye fogott meg főleg: gólja előtt annyi védő előtt ment el, mintha azt várná, hogy ne csak gólt lőjön, hanem egy kiállítást is kiharcoljon. A másik, hogy Pizarro, a mindig Pirlo-szinten labdabiztos Pizarro majdnem negatív hős lett (labdavesztéséből vezetett a Milan, de az első félidőben máskor is vesztett labdát), aztán ő lőtte be az egyenlítőt. Ehhez a részéről tartás kellett, a csapattól, a csapatvezetéstől bizalom.

A Roma-Lazioról mit lehet mondani? Szerintem a Lazio közelebb volt a győzelemhez! 1-0-nál tizenegyese volt ugyebár a Laziónak, de Hernanes baggiósdit játszott s a Kolosszeumig rúgta a labdát. Itt is két dolog fogott meg nagyon: Florenzi labdaátvétele, s csele a partvonal környékén (én úgy tudtam, hogy csak szíve, s tüdeje van ennek az embernek), a másik Totti eszelős fizikai állapota, meg formája. Tizenegyesből lőtt gólja után beleüvöltötte a kamerába, hogy mostani rekordja a legszebb számára.

S valóban: Frajti 10 pontját nem igazán sikerült megközelíteni, így elhúzott már megint! Gratula a tippekhez!

1. Frajti 9 győzelem

2. madbalee, mbemba 7-7 győzelem

4. 406 coupé 6 győzelem

5. Automata Hari 5 győzelem

6. pietro87 4 győzelem

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr855213462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.04.09. 23:49:55

@.Frajti: Grat! Én inkább már a jövő évre gyűjtöm az erőt. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.04.09. 23:57:29

"Hejjjj, de jó volt belekukkantani a Fiorentina-Milánba. Verőfény ezerrel, tömött lelátók, óriási hangulat. A meccs sem volt kutya!"

Plusz, ha néha (inkább mindig!) befogná a riporter a száját, miközben megy a firenzei induló - ahogy azt teszi minden egyes Juve meccsen és általában a Romáén is -, tökéletes lenne az összhang.

Igen, szimpatikus csapat ez a Viola, mondjuk nekem a Toni féle alakulat is az volt, sőt már a Napoli A-s tagsága előtt is. Nem bánnám, ha végül ők futnának be harmadikként, ez ügyben tehetünk is majd értük vasárnap. :)

Jelzem, Pandev pedig újra kivirult. Hihetetlen mekkora hullámokon megy keresztül ebben az idényben is, de most legalább fent van azon és meglovagolja. :) Az egyetlen negatívum az utóbbi mecseken azok a fránya 11-esek. Se Hamsik, se cavani nem elég jó rúgó. Nem is tudom, talán Campagnaro, mentalitása végett egyszer-egyszer megpróbálhatná.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.10. 10:44:06

@Pietro87: Kösz, h elmondtad a Nápolyt! Most sem láttam őket. Én Hamsikra bíznám továbbra is. Csak benne látom egyszerre az ügyességet, az erőt, s a végtelen higgadtságot. Cavanira szerintem jó egyre kevesebb terhet pakolni.

.Frajti 2013.04.10. 12:17:48

@Pietro87: Amíg esélyed van a győzelemre, sose add fel! :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.04.10. 13:26:17

@.Frajti: Igaz, még elvileg még begyűjthetek 7 győzelmet. :)

@mbemba: Jaj, csak Hamsik ne. Tavaly a Juve ellen, az újra rúgatottnál, fölébombázta, míg az Inter ellen is campagnaro pofozta be a kipattanót. De Cavani sem győzött meg: tavaly a Parma ellen csak a kapusról kijövőt tudta berúgni, míg idén a Chievo ellen és most vasárnap is kihagyta.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.10. 13:53:12

@Pietro87: Szerintem ez kiegyenlítődik, vagyis, ha bízunk bnne, akkor érdemes kitartani mellette. Ha valaki a kipattanót berúgja, az bizonyíték a lélekjelenlétre. De nyilván, ha De Sanctis teszi be, az is jó!:)

madbalee 2013.04.12. 13:55:56

Tippeldebe:
Atalanta - Fiorentina 1-2
Cagliari - Inter 2-2
Chievo - Catania 1-1
Genoa - Sampdoria 2-1
Lazio - Juventus 1-1
Milan - Napoli 3-1
Palermo - Bologna 1-0
Parma - Udinese 1-2
Pescara - Siena 0-2
Torino - Roma 0-1
süti beállítások módosítása