Olasz fórum

Olasz fórum

Elöl és hátul is nagy ütközetek - 32. játéknap (tippeljünk)

2013. április 12. - Pietro87

Mint egy jó filmben, vagy egy regényben, úgy jutunk ki el mi is a tökéletes végkifejlethez ebben a fordulóban. Szombat késő délután Pescarán kezdünk, átrobogunk egy genovai derbin, hogy a játéknapot lezárjuk a vasárnap esti rangadóval, a Milan – Napolival. Majdnem, mert hétfőn lesz még egy Lazio – Juve is. :)

Pescara – Siena
Utolsó fűszálba kapaszkodik a Pescara, azonban ez a szál, igen vékony és könnyen szakad. Egyszóval, ha a Delfinek a Sienát sem tudják legyőzni, elkönyvelhetjük jövő évi Serie B-s tagságukat.

Atalanta – Fiorentina
Mindkét csapat milánóiakkal futott össze az elmúlt héten és egyikük sem kapott ki ellenfelétől. Most az Atalanta megmutathatja, hogy egyszeri szerencse győzelmet arattak Milánóban, vagy ismét jó formába lendült a csapat. A Fiorentina pontokért utazik, hiszen még nem tettek le a BL-ről.

Palermo – Bologna
Csoda történt a Palermóval. Kétszer nyertek zsinórban és a szezonban először hoztak el egynél több pontot Szicíliától távol. Igaz utóbbi tetthez szerintem kellett a Sampdoria, Genoa iránti „szerelme” is. Most egy kieséstől és Európától is messze lévő csapatot fogadnak, könnyen tovább szövögethetik bentmaradásról szóló álmaikat.

Cagliari – Inter
Triesztbe költöztek a szárdok és a további hazai meccseiket már ott fogják idén lejátszani. Ez persze még nem ok arra, hogy az Internek ettől még több esélye lenne. Stramaccioni gárdájával egész évben csak a baj van, és a Cagliari van olyan jó csapat, hogy ezt ki tudja használni.

Chievo – Catania
A veronaiak közvetlen a már nem kieső Siena fölött vannak, igaz nyolc ponttal többet bezsebelve. Kiesni biztos nem fognak, de a kényelmes 40 pontos bentmaradáshoz és a biztos megnyugváshoz le kellene győzni a Cataniát. Mondom ezt úgy, miközben az ellenfél mindössze öt pontra van az EL-t érő helytől.

Genoa – Sampdoria
Ez a délután csúcspontja. Két éve a piros-kékek megásták a Samp sírját azzal, hogy utolsó perces góllal legyőzték a fiatalabb genovai együttest. (Majd a szezon végén el is temették őket.) Most akár ez fordítva is megtörténhet. Igazi férfias, még a rómainál is keményebb összecsapás van kinézőben.

Parma – Udinese
Középcsapatok ütközete ez, amely már nem oszt, nem szoroz. Elvileg még az Udinese is esélyes lehetne az EL-re, akár csak a Catania, ám idén szerintem ez tőlük a bravúr kategória lenne.

Torino – Roma
Izgalmas meccseket játszik mostanában a Toro, miközben még nem nyugodhatnak meg. Bár a Chievotól csak egy pont választja el őket, nekik pedig megszavaztam jövőre a Serie A-t, így a bikákkal is így kell tennem. A Romának most már nincs mese: innentől kezdve a lehető legtöbb pontot kell szerezniük és, ha botlanak a riválisok, a legjobb lenne, ha nem követnék őket.

Milan – Napoli
Manapság egy csúnya szóért (Balotelli) nagyobb árat kell fizetni, mint egy brutális belépőért (Cambiasso). Mindkettő elvetendő tett, de a különbséget azért zongorázni lehet. Az már más, hogy Balotelli amúgy is kisárgázta magát Firenzében a rangadóra, de e mellé begyűjtött még két pihenőt is. Rangadó a javából az egyenes BL indulásért, az ezüstért, a presztízsért.

Lazio – Juventus
Két csalódott gárda zárja a showt hétfő este Rómában. A Bayern elleni vereségek nem szorulnak magyarázatra, hiszen a kiverő fél a legkomolyabb kérője a BL trófeának, míg a lazio tegnap szívét-lelkét kitéve a pályára kapott ki a keveset mutató Fenerbahcétól. A Sasok most már csak a bajnokságra koncentrálnak (szezon végén még egy kupadöntő), így az üldözőiknek is fel kell pörögniük a hátralévő fordulókra.

Pescara – Siena
Atalanta – Fiorentina
Palermo – Bologna
Cagliari – Inter
Chievo – Catania
Genoa – Sampdoria
Parma – Udinese
Torino – Roma
Milan – Napoli
Lazio - Juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr815220306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.04.13. 09:39:29

Pescara – Siena 1-1
Atalanta – Fiorentina 2-3
Palermo – Bologna 2-1
Cagliari – Inter 2-2
Chievo – Catania 1-0
Genoa – Sampdoria 2-1
Parma – Udinese 2-0
Torino – Roma 1-1
Milan – Napoli 1-2
Lazio - Juventus 1-1

.Frajti 2013.04.13. 10:46:53

Atalanta - Fiorentina 1:2
Cagliari - Inter 1:1
Chievo - Catania 1:0
Genoa - Sampdoria 1:1
Lazio - Juventus 1:2
Milan - Napoli 2:1
Palermo - Bologna 2:0
Parma - Udinese 1:1
Pescara - Siena 0:0
Torino - Roma 2:2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.13. 11:21:07

Egy ponton akadékoskodnék. :) A Bay a legkomolyabb BL-kérő? Az is lehet, igen, de szerintem a Barca...

406coupé 2013.04.13. 11:24:21

Pescara-Siena 0-1
Atalanta-Fiorentina 1-1
Palermo-Bologna 3-1
Chievo-Catania 2-1
Cagliari-Internazionale 2-2
Torino-Roma 0-1
Genoa-Sampdoria 2-1
Parma-Udinese 1-0
Milan-Napoli 2-1
Lazio-Juventus 1-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.04.13. 11:32:05

@mbemba: Szerintem a Bayern idén egy picivel jobb csapattá vált a Barcánál. Ennek ellenére Barca - Dortmund döntőben bízok. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.13. 12:47:19

Pescara – Siena 1-2
Atalanta – Fiorentina 1-2
Palermo – Bologna 2-1
Cagliari – Inter 0-1. Hogy mit összeszerencsétlenkednek a stadionnal!?!
Chievo – Catania 2-1
Genoa – Sampdoria 2-1
Parma – Udinese 1-1
Torino – Roma 0-2
Milan – Napoli 1-2
Lazio - Juventus 1-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.14. 12:01:24

Tovább nyomul a Fiorentina, Atalanta-Fiorentina 0-2 www.youtube.com/watch?v=HP-IPjibNoM

Meglepett Montella, hogy kihagyta Ljajicsot, de látszik, hogy van miből gazdálkodnia: Larrondo például jól focizott (ő is csere volt), s lőtt egy nagy-nagy gólt, Sissoko először kezdett.

Voltak szép jelenetek a Pescara-Sienán (2-3) is: pl a kapufa a meccs végén, csak úgy csattant!

www.youtube.com/watch?v=c4fzhXISeYE

www.youtube.com/watch?v=-bm1JJw8xVI

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.04.14. 12:21:03

@mbemba: Montellának bejött ez a variálás: a friis Ljajic sok gondot okozott a fáradó bergamói védőknek, míg a sárga lapos Sissokót lehozta, amikor már nem volt miért kockáztatni. Végül nem írtam szelvényt hétvégére, mert többek közt a Fiorentinában sem bíztam, hogy nyernek. Kicsit mérges vagyok magamra. :)

Igen, Pescarában 3 kapufa is volt. Kár, hogy ismét fel lehet hozni a játékvezetést: a Siena harmadik gólja lesről indult.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.14. 12:49:48

@Pietro87: Fél szemmel néztem a meccset, s én is egyből erre gondoltam, mármint Ljájics behozatala kapcsán. Nagyon tetszett Pizarro és Cuadrado, meg párszor megállapítottam, hogy Roncaglia olyan kemény csávó, amilyennek gondoltam! :))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.04.14. 12:53:32

@mbemba: Nekem nem jutott eszembe közbe, (azt hittem valami kisebb sérülés játszik) hanem a stúdiói okoskodások után mondom. :)

Közben Sorrentino óriásit potyázott: csak a riporter "atyaúristenezésére" tudtam csak kirohanni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.14. 12:58:27

@Pietro87: Az esti meccset remélem, nem a stúdió hangja szerint értelmezed! :)))

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.04.15. 07:31:03

Nápoly-szurkerként békésen néztem a meccset, a végén nagyon kicsit bosszúsan. Látszott, hogy játékerőben teljesen egyenértékű csapatokról van szó. A Milan csak a meccs első felében hozta ki a hazai pálya előnyét. Hihetetlenül erős volt most is a nápolyi középpálya: a svájciak (Behrami, Dzemaili) nagyon jók, Hamsik pedig engem megint lenyűgözött - az a gólpassz Pandevnek pazar volt.

Hajrá Nápoly, még közelebb a második hely!
süti beállítások módosítása