Olasz fórum

Olasz fórum

Mazzarri első Madonnina sikere (406coupé-nak az idei második)

2013. december 24. - Pietro87

Szórakoztató, és remek küzdelmet hozott a vasárnap esti milánói derbi, ahol sokáig állt a 0-0, míg nem Palacio egy hanyag mozdulattal - Del Piero '97-es BL-döntő gólja ugrott be nekem - eldöntötte a meccs kimenetelét. Pedig az első félidőben még a Milannak állt a zászló, de az Inter jókor gyűjtötte össze erejét, és az utolsó negyed órában szinte nekiesett a Rossonerinek. A Milan már csak 5 pontra van a kiesőhelytől, míg a rivális tapad az élbolyra.

A Juve és a Roma könnyedén húzta be a soros kötelezőt, bár Buffon és a védelem góltalansági rekordja Denis jóvoltából összeroskadt. Viszont az öröm édes volt, hiszen a másik rivális, Napoli nem tudott nyerni Szardínián, egy nagyon gyenge színvonalú mérkőzésen.

Ha két csapatot kellene kiemelni, akik a meglepetés címre szolgálnának rá, akkor azok a Torino és a Hellas Verona lennének nálam. A Hellas egész évben szépen muzsikált, most is 4-1-re verték a jobb napokat is megélt Laziót. Míg a Toro november - december tájékán összeállt és többet érnek, mint holmi kiesés ellen küzdő csapat. Van pár húzóemberük (Cerci, Immobile, Dambrosio, El Kaddouri), akikkel kitűzött cél lehet a tabella felső része.

Visszatérve az egyik legyőzöttre,a Lazióra, jelentős események történtek a napokban. Petkovicot kinevezték 2014. július 1-jétől kezdve svájci szövetségi kapitánynak, míg Reja pedig vissza fog térni a sasokhoz. Igen ám, de Petkovic még nem távozott, viszont Reja már jönne januártól. Bonyolult a helyzet,akárcsak a Lazio idei szezonja.

Ha a tabella aljára nézünk láthatjuk, hogy a Catania határozottan kibérelte az utolsó pozíciót, viszont a Bologna most el tudott mozdulni a kieső helyről, a Sassuolo kárára. AZ újonc zsinórban háromszor kapott ki, de a Chievo is rossz szériába kezdett, most két vereségnél tartanak.

A tabella: Juve 46, Roma, 41, Napoli 36, Fiorentina 33, Inter 31, ..., Sassuolo 14, Livorno 13, Catania 10.

Heti tippelésünket 406coupé nyerte, 1+6-os szelvényével, amivel a bajnokság állása a következő:

1. madbalee és Inzaghi 5-5
2. Lucarelli, Pietro87, mbemba, 406coupé 2-2

Nincs abszolút első, sem abszolút utolsó. Viszont a mezőny jelentősen kettészakadt.

Most egy kis szünet következik, legközelebb január első hétvégéjén indul útjára a labda a Serie A-ban.

Minden Olasz fórumozónak Kellemes Karácsonyt és sikerekben gazdag, Boldog Új Évet kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr625707165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.12.24. 13:47:54

Nagyon tetszett az Inter-Milan!!!! Mekkora hülyeség ez a ,,reméljük lesz gól" hozzáállás! Nagyon élvezetes volt: volt amikor a Milan nyomott, volt amikor az Inter, volt csapatmunka, jó szólók, elképestő szerelések - egyszer Bonera Baresit játszott. Meg volt egy-két olyan Zanetti-labdafelhozatal, hogy csak na....

Igen, ha belepillantok egy Toro-meccsbe, mindig szépet látok!

Szép ünnepeket neked is Pietro!

madbalee 2014.01.03. 22:15:10

Az év első tippje részemről:
Catania - Bologna 1:1
Chievo - Cagliari 2:1
Fiorentina - Livorno 3:1
Genoa - Sassuolo 1:0
Juventus - Roma 2:2
Lazio - Inter 1:2
Milan - Atalanta 2:0
Napoli - Sampdoria 2:1
Parma - Torino 2:2
Udinese - Verona 2:2
süti beállítások módosítása