Olasz fórum

Olasz fórum

Berardi póker a Milannak (és mbemba 1+6)

2014. január 14. - Pietro87

berardi domenico.pngÉrdemes kezdeni a Sassuolo ifjú támadójával, aki olasz viszonyokhoz mérten kap már ilyenkor komoly szerepet a Serie A újonc csapatában és ott minden illetődöttséget hátradobva, termeli a gólokat. A Juve kölcsön által a Neroverdinél futballozó srác, 15 bajnoki meccsén már 11 gólját szerezte Allegri búcsúmeccsén - tegnapi hír, hogy a Milan - Hellason már nem a Cagliaritól érkező edző fog dirigálni. Berardi 0-2-ről hozta vissza, fordította meg, majd tette biztossá a meccset a kiscsapatnak, s közben mind a négy gólt ő vágta Abbiati kapujába. Ezzel pedig olyan illusztris társaságba került, mint Piola vagy Meazza. Pontosan közéjük hullott le azon legfiatalabb kategóriájában, akik egy meccsen négyszer is betaláltak. 

Érintettem már a Milant, szerintem helyes döntés volt Allegri menesztése, az állapot innentől kezdve már nem volt tűrhető sem a szurkolók, sem pedig a vezetőség részéről. És hiába, hogy Allegrinek a második legjobb az átlagpontszáma a Berlusconi érában, szükséges volt a váltás. Persze már akadnak is nevek, egykori Rossoneri legendák szerepelnek a listán: Inzaghit vagy Seedorfot tippelik. Talán előbbit kéne, ő jelenleg a Milan Primaverát vezeti, míg a holland még tavaly is focizott a Botafogóban.

Rekordok is születtek a hétvégén, melyek a dobogósok neveihez fűződnek. A Juve hihetetlen nyerőszériában van, tizenegyedik meccsüket is behúzták a Serie A-ban, mellyel új klubrekordot állítottak fel. Iletve 52 megszerzett pontjuk, nem jelent mást, minthogy egalizálták a 2005/06-os Capello csapatot. Amióta 20 csapattal rajtol el augusztus - szeptember környékén a bajnokság, olyan sem volt még, hogy a második helyezett ennyi pontot szorgoskodjon össze (44). A Napoli 42 pontja pedig egyenesen új klubrekord. Lehetett hallani negatív hangokat szezon közben, mikor is még a Mazzarri csapat állt jobban pontok tekintetében, ám talán érdemesebb lett volna kivárni a végét. Tavaly nem volt ennyi a hátránya a délieknek a Juventusszal szemben, viszont ez csak is a torinóiak hibája: borzasztóan erősek és lehetetlen őket közelebbről követni.

Hogy a fordulóról ténylegesen is essen szó, a Livorno újfent kikapott, ami az eddigi edző menesztését hozta el. Ugyanilyen különbséggel - 3 góllal - terhelte a Hellas kapuját a Napoli. Erre sem sokan fogadhattak szerintem. Hozta a kötelezőt a Roma és a Juventus is, utóbbi először hátrányba került, de végül ők is ott álltak meg gólok számában, ahol a Roma. A Chievo tegnap nagyot harcolt a Meazzában, úgy látszik Mazarri számára továbbra is ők az egyik legfőbb mumus csapat. A Torino - Fiorentina hiába, hogy nem hozott gólt, rendkívül izgalmas meccset láthattunk, ahol egy elől nagyon foghiányos csapat érzete meg közelről, miért is ennyire jó a Toro. Otthon csak a városi rivális gyűrte le őket eddig. A firenzeiekhez kapcsolható hír, hogy megszerezték a brazil Andersont a Manchester Unitedtől és Matrit is a Milantól. 

Játékunkat pedig mbemba nyerte, egészen szép 1+6-os tippsorával.

Így az állás:

1. Inzaghi 6
2. madbalee 5
3. mbemba 3
4. Lucarelli, Pietro87, 406coupé 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr115757569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.01.14. 12:35:19

Nem láttam a Toro-Fiorentinát, de engem meggyőzött ez a Toro. Nálam Ventura feliratkozott a topedzők közé. Más edzőknek alávásárolnak egy csapatot, a Torinónál viszont láthatólag nagyon figyeltek az elköltött pénzre.

Szerintem, sokkal többet ki lehet hozni a Milanból, mint amennyit Allegri kihozott!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.01.14. 15:59:26

@mbemba: Az első félidőt láttam csupán. Jól kezdett a Toro, majd a Fior hagyta ki sorra a nagy helyzeteket. Igazságos eredmény született szerintem.

Majd talán Seedorf kihozza, négyre mondták a bejelentését.
süti beállítások módosítása