Van egy könyv, amelyik címlapján rögtön egy füllentéssel kezd: 222 könnyű recept, olasz konyha. Ez nem igaz, mert sok benne a nehezen-nehezen megcsinálható, de azért vannak benne valóban egész könnyű receptek is. Például a Mozzarella in carrozza, magyarul: Bundáskenyér olaszosan.
Minden előkészítve
Mi a lényeg? Vágtam néhány pár szelet kenyeret, ezeket alaposan megmártogattam egy kevéske tejben; minden második szelet közepére tettem két-három, mondjuk egycentisre vágott mozzarella darabot – én most a nápolyi bivalyok gyümölcse helyett a szarvasit választottam – és ezek közé-mellé kis szardella darabokat, mini filéket. A két kenyérszeletet egymásra fordítottam, mintha egy szendvicset készítettem volna, majd ezt a párost belemártottam a tojásos-tejes lébe. Miután kevéskét úszkáltak, áttettem a kacsazsíros (ez maradt régebbről) serpenyőbe. Két-három percet sütve mindkét oldalát kivettem és kész volt a Mozzarella in carrozza, azaz az Olasz bundáskenyér!
Ez itt az olasz bundáskenyér!
Az eredeti recept azt mondta, hogy vágjam le a kenyér héját és mártsam lisztbe a kenyereket a sütés előtt. Én ezt a két kérést nem teljesíttem, de így is jót ettünk! Ügyes vagy mbemba! – mondta az egyszemélyes tábor. És én elhittem!
Így történt!