Olasz fórum

Olasz fórum

Itáliában a helyzet változatlan (Automata Hari sikere)

2014. március 18. - Pietro87

Sajnos kevés meccs elé tudtam leülni hétvégén, amit teljesen láttam is, arra is már hétfőn került sor. A Napoli botrányos játékkal, csúnyán nyert a Toro vendégeként, egy 90. percben esett Higuaín góllal. Hozzá kell tennem gyorsan, hogy a találatot simán lehetett volna érvényteleníteni, mert Glik talán nem véletlenül esett el az argentin előtt. A Bikák amúgy sokkal közelebb állt a győzelemhez - mutatja azt a két kapufájuk is -, míg a déliekről sokat elmond, hogy a legjobbjuk Fernandez és Reina voltak.

A Roma gólgazdag meccsen gyűjtötte be a három egységet, Totti pedig góllal tért vissza övéihez. A Roma tehát a fontos láncszemek hiánya ellenében is a talpán maradt és tartja a távot riválisaival szemben. Ahogy a Juve is, mely nyögvenyelős meccsen van túl, és mely meccsen a Genoa talán rászolgált volna a pontszerzésre. Előbb Calaió rontott büntetőt, majd a találkozó végén Pirlo mutatta meg ismét klasszisát: gyönyörű szabadot vert be Perin kapujába. Fontos történelmi adat, hogy Buffon 476. Juve meccsét tudta le, mellyel befogott egy Dino Zoff nevezetű legendát a Zebráknál.

Az Inter poraiból feltámadva Veronában is begyűjtötte a három pontot és újabb olyan idegenbeli meccset nyert meg, melyen erős ellenféllel szemben találta magát. Ellenben a városi társ kikapott otthon a szárnyaló Parmától. Talán annyira már ez nem is meglepő, ha rápillantunk a két csapat futó sorozatára, de azért még is csak felkapjuk a fejünket az eredmény és a kimenetel láttán.

A tabella végén nem osztozkodtak a csapatok a kiesési rangadókon, hanem a hazaiak sorra legyőzték a hozzájuk látogatókat. Így pedig pillanatnyi levegőhöz jutott a Sassuolo és a Livorno, bár soruk még koránt sem biztosított. A Fiorentina is hozta a papírformát, ami azért köthető ide, mert ugye a Chievóval csatáztak, és utóbbiak is menekülnek a kiesés elől.

A Lazio nem hagyja annyiban a szezonját, ha már az EL kaland véget ért számukra: most Cagliariból vitték el a pontokat és tapadnak továbbra is az előttük haladókra. Érdemes megemlíteni az Atalantát, akik szép csöndben kúsznak felfelé a táblázaton, noha reális esélyük egyik európai helyre sincs. Bár amilyen szépen menetelnek most, ki tudja.

Automata Hari 1+6-os tippjeivel húzta be a fordulót, mely után már ketten osztozunk a sereghajtó pozíción.

1. Inzaghi 8
2. madbalee 7
3. Lucarelli 5
4. mbemba, 406coupé 3 - 3
5. Pietro87, Automata Hari 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr115868286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.03.19. 10:07:56

Higuain góljánál az ugrott be egyből, hogy olyan volt a helyzet, mint mikor középtávfutók lábai összeakadnak, s az egyik elesik. Akkor is igazságtalanság történik, de ez - szerintem is sajnos - benne van a játékban.

A Chievo nagyon jól focizott, egy csomó helyzete volt, pár perccel a vége előtt volt lehetőség az egyenlítésre!

Tulajdonképp nem kellene aggódnom értük, mert van foci rendszeresen.

Lucarelli 2014.03.22. 08:14:46

Torino-Livorno 1:1
Chievo-Roma 0:2
Parma-Genoa 2:1
Internazionale-Atalanta 2:0
Bologna-Cagliari 1:0
Sampdoria-Hellas Verona 1:0
Udinese-Sassuolo 1:0
Napoli-Fiorentina 2:1
Catania-Juventus 0:3
Lazio-Milan 2:1
süti beállítások módosítása