Olasz fórum

Olasz fórum

Nők a szépségipar fogságában, a benetton fotósa szerint

2014. március 25. - mbemba

nők, Toscani.jpgSoha nem gondoltam, hogy nő-ügyben merek bármit is mondani, írni, de mivel azt, amit gondolok, azt Oliviero Toscani mondja el egy nyilatkozatában, ezért bátor vagyok. A világhírű fényképész az olasz nők kapcsán beszél a médiáról, a szépségiparról, annak szerepéről a nők életében. Ami a divatokat illeti, sokan gyakran néznek Olaszország felé, így talán itthon is igazak Toscani állításai.

Az eredeti cikk fényképe

Tessék! ,,Az olasz nők elé állított esztétikai kánon egy szégyen, az arcfestés (cosmesi) pedig egy maskara, (…) arra jó, hogy egy bizonyos fajta szépség irányába uniformizáljon, ami igazságtalan a nőkkel, akik egyre elégedetlenebbek kinézetükkel és kapcsolatuk a saját testükkel egyáltalán nem harmonikus.”

Toscani válaszolt arra a kérdésre is, hogy ki a felelős ezért a helyzetért: ,,Sok felelőse van a kialakult helyzetnek, köztük például azok a nők, akik női lapokat vezetnek, akik egy a valóságostól távoli nő mellett döntenek, akik a mindenképpeni csábítás mániákusai. Egy elérhetetlen referenciát teremtettek és teremtenek most is. Ez egy olyan szépség, amelyik a transzszexuálisok (trans) világához hasonlít. Ezek a túlsminkelt és túlcifrázott nők olyanok, mint a transzvesztiták”, aminek következménye, hogy 14 éves lánykák már aggódnak és elégedetlenek a kinézetükkel, mert nem ismerik fel magukat abban a csábító nőben, aki példának van állítva. A felnőtt nők sem érzik jól magukat a bőrükben. Ennek bizonyítéka az a világjárvány, amelynek jegyében a nők sokasság orvosokra, szépészeti beavatkozásokra bízza magát.”

Így állunk most Toscani szerint, akinek a véleménye az, hogy ez a helyzet egyelőre csak rosszabbodni fog. Mindenesetre pár nap múlva a szépségipar Bolognában találkozik, ahol Toscani 35 fotóval fog jelentkezni: talán megmutatja, hogy van választás!

A fiúkról majd máskor. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr825879157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása