Olasz fórum

Olasz fórum

Még nincs döntés (Lucarelli nyert)

2014. április 30. - Pietro87

Hiába pipálta ki a listáján még pénteken a Roma a Milant, a Juve ugyanígy tett a Sassuolo vendégeként a forduló zárómeccsén. A képlet tehát ezzel semmit sem változott: maradt a nyolc pont, viszont eggyel megint csökkent a fennmaradó mérkőzések száma. Bizony, a Juvének elég lesz nyernie, vagy megvárni, hogy a Roma pontokat vesszen, és felülhet ismét Itália trónjára. 

Az előző meccsek egyikét sem láttam - állítólag a Sassuolo jó focit nyomott a leendő bajnok ellen -, viszont láttam az Inter - Napolit. Egész jó mérkőzés volt, ahhoz képest, hogy nem született gól a Meazzában. Az interesek most felhozhatják a Britos esetet, amiért az uru visszarántotta utolsó emberként Palaciót. Csak sárgát kapott érte, bár tényleg vitatható eset volt. A Napoli drukkerek viszont Inler kapufáján búsulhatnak, ami kis szerencsével akár a győzelmet is jelenthette volna, és egyben a 10. idegenbeli Azzurri sikert. Ez csak azért fontos, mert a kilenc az eddigi rekord, épp Mazzarri állította fel tavaly.

A Bologna azzal, hogy simán kikapott otthon a nagy riválistól, elég komoly gondban van. Nem csak Ballardini látja napszemüvegén keresztül sötétben a dolgokat, hanem egész Bologna népe. Vajon mire gondoltak a vezetők, amikor kinevezték az olasz edzőkeringő koronázatlan királyát? Bár azért is járhatna egy bő fekete pont nekik, amikor télen az utolsó pillanatban engedték el Diamantit. Még hogy véletlenül se lehessen őt pótolni. Sanszos, hogy ezeket a nem épp tól ésszerű lépéseket a sors hamarosan megbosszulja majd.

Ellenben a Cataniának már édes mindegy: sima verésbe szaladtak bele Veronában, ahol Toni pedig épp már a helyet keresi újabb gólkirályi címének. Vagy legalább is jó úton jár e felé. 37 évesen!!! Bár fiatal kihívója is jó formát tud az utolsó körökre, ráadásul őt motiválhatja a lehetséges brazíliai utazás is. Na és az, hogy a Torót végül kilője Európa porondjára, hosszú-hosszú évek után. A Toróval most épp ellentétes irányba halad a Parma, pont a finisben kezdenek szétesni. Pedig emlékezhetünk rá, milyen stabilan álltak hónapokon át, most pedig már nekik kell kapaszkodniuk. 

Egyébként az utolsó, még EL-t érő hatodik helyért ők harcolnak: Torino 52, Lazio 52, Hellas 52, Parma 51, Milan 51. Itt folyamatosan változik a rangsor, ellenben hátul nem nagyon akar, hiába ott is öten vannak versenyben. Ott jelenleg így állnak: Chievo 30, Sassuolo 28, Bologna 28, Livorno 25, Catania 23.

Lucarellinél nem tippelt senki sem jobban a fordulóban, így 1+6-os szelvényével ő vitt mindent. 

Az állás pedig:

1. Inzaghi 9
2. madbalee, Lucarelli 8-8
3. 406coupé 5
4. mbemba, Pietro87 3-3
5. Automata Hari 2

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr846100177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.04.30. 23:53:40

Igen! Balszerencse is van a Chievo gyenge szereplésében, de összességében gyengébb ez a csapat, mint az előző években bármikor.

Igazából most jobban bízom az ellenfelek gyenge-gyenge szereplésében, mint a Chievóban. Ráadásul hétvégén nem játszhat Hetemaj - nagyon fontos ember -, Cesar és Frey.
süti beállítások módosítása