Olasz fórum

Olasz fórum

Siena Calcio volt, Siena Calcio nincs!

2014. július 16. - mbemba

Az utóbbi években a Siena neve otthonosan csengett a focirajongók fülében. Nagyon úgy néz ki, hogy erről le kell szoknunk, mert a Siena futballklub megszűnik, ugyanúgy ahogy megszűnt a város híres és sikeres kosárcsapata, a Mens Sana is.

A megszűnésre azért kerül sor, mert a Siena, becenevén a RobuSienastemma.pngr nem tudta teljesíteni a Serie B-be történő beiratkozás kívánalmait. Természetesen az anyagiakról van szó.

A város elsőszámú pénzközpontja, a hihetetlen hagyományokkal rendelkező Monte dei Paschi di Siena – ha minden igaz, a világ legrégebbi bankja – immár évek óta nagy-nagy gondokkal küzd. A repubblica cikke szerint az említett bank gondjai mellett a megszűnésnek hasonlóan fontos oka a klubvezetők felelőtlen költekezése, költségvetése (a kosárklub elnökét már le is tartóztatták).

Az elmúlt idényben a kilencedik helyen végzett a Siena – mint említettük a második vonalban.

A hírt közölte a klub honlapja is.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr926513591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2014.07.16. 16:01:33

:( Sienanak van pedig az egyik legszebb helyen a stadionja.

Közben meg Conte balra el.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.07.16. 21:21:48

,,egyik legszebb helyen a stadionja"

Ugye? :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.07.17. 10:27:17

Szomorú hír, amelyet csak tetéz, hogy a Padova is erre a sorsra jutott. Ők a harmadik vonalat nem tudták vállalni. Pedig, ha belegondolok, hogy pár éve csak két osztályozós meccs választotta el őket az A-tól.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.07.18. 07:03:46

@Pietro87: :(( Onnan indult Del Piero, Di Livio!
süti beállítások módosítása