Olasz fórum

Olasz fórum

Luther Márton tér Rómában (és egy nápolyi kissrác gondolatai Luther kapcsán:)

2015. szeptember 17. - mbemba

luther_mart.jpgAzért vannak jó irányt mutató események is a nagyvilágban. Például: több száz év után Rómában, a katolikusság központjában megértették, hogy Luther Márton,a protestantizmus atyja nem maradhat ellenség. Talán ezért döntöttek úgy, hogy egy római teret, a Kolosszeumhoz közel őróla neveznek el (Piazza Martin Lutero). De az is lehet, hogy a római városvezetés valamilyen érdektől vezérelve adta ezt a nevet, nem is gondolva a vallások közötti harmónia megteremtésére.

Olaszországban 500-750 ezer közöttire tehető a protestáns egyházakhoz tartozók száma. Egyébként fontos leírni, hogy Vatikán üdvözölte a névadásról szóló közleményt.

A hír hallatán pedig eszembe jutott egy újra és újra elolvasott könyv részlete, nevezetesen a nápolyi kissrácok dolgozatait közlő Én, reméljük megúszom című könyv egyik emlékezetes írása, melynek témája, címe ez volt: Szerinted miért van kétezer küszöbén még mindig annyi háború?

 Az egyik kisrác így válaszolt:

 ,,Kétezer küszöbén azért van még mindig annyi háború, mert az ördög az oka, ő töri ki őket. Bemegy a világ vezetőinek a fejébe és azt mondja: ,,Most azonnal kitörsz egy háborut!” és ha a vezető leakarja rázni, hogy ,,Deiszen éppen most végeztem eggyel”, az ördög azt mondja: ,,Na és aztán! Törjél ki egy másikat!”

Így mivel rengeteg az ördög. és mindegyik megy és belebeszél egy vezető fülébe, kitör a világháboru.

A világon a legrosszabb ember Hittler volt, rosszab mint Néró és Luter Márton,…"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr847794638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása