Olasz fórum

Olasz fórum

Olaszország első a bortermelésben!

2015. október 14. - mbemba

vini-italiani.jpgPár napja az olasz média azzal volt tele, hogy Olaszországot megelőzte Franciaországot, mármint, ami a bortermelést illeti. Fontos ez, mert az állandó rivalizálásnak az egyik fontos-fontos területe a szőlő.

Az európai országok Brüsszelbe küldték adataikat és eszerint Giovanniék 48,8 millió hektoliternyi bort állítottak elő, míg az Alpokon túl mindössze (kacsintós mindössze) 46,45 millió ez a szám. Franciaországot Spanyolország követi, majd Németország és Portugália jön (a La Stampa térképén Magyarországot 2,8-cal jegyzik). A francia termelés 1 százalékos visszaesésének, ha minden igaz a szárazabb időjárás az oka.

Kevéssel korábban a pezsgőket illetően is előzött Olaszország úgy a mennyiséget, mint a minőséget tekintve: a Cantine Ferrari nyerte a The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2015 nevű versenyt.

Most következik az értékesítési verseny, ahol Olaszországnak esélye nyílik az elsőségre, márcsak azért is, mert a milánói világkiállításon az országok építményei között az olasz bor külön pavilonnal szerepelt, és ezt másfél millió érdeklődő látogatta meg.

Ennyit a nagy vetélkedőről, amúgy pedig: Hajrá Olaszország! És hajrá Somló, Villány, Tokaj!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr337967810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása