Olasz fórum

Olasz fórum

Anorexiásak, az a bajuk, Oliviero Toscani mondja!

2017. február 12. - mbemba

Vannak olyan közegek, amelyeket jóformán nem is ismerünk, mégis van róla véleményünk. Gondolunk róla valamit és örülünk, ha visszaigazolnak. Én legalábbis így vagyok ezzel!

modell.JPGEgy rövidke interjú készült pár hete a repubblicában Oliviero Toscani világhírű fotóssal, annak apropóján, hogy Deddeh Howard fekete modell lány, bizonyítandó a manökenek világában lévő rasszizmust, kampányt indított. Ennek keretén belül híres képek hasonlóját készítette-készíttette el. Az általam látott két kép alapján az olaszfórum egyszemélyes zsürije is úgy látta: ezúttal szebb a fekete!

De a lényeg számomra Toscani mondandója volt. A következőket állította: ,,A rasszizmus létezik, azért is, mert a nagy ügynökségek (divatházak) úgy gondolják, hogy fekete modellek szerepeltetése nem segít az eladásban… Nekem úgy tűnik, hogy az elsőszámú probléma a hirdetések világában az anorexiás modellek.”

Aztán nyilatkozatában voltak még ilyen sorok is: ,,Igen, azért is van kevés fekete modell, mert a szépségnek létezik egy konformizmusa, amivel nem sikerült túllépni a Barbi-baba sztereotípiáján. Ha jól megfigyeljük, akkor láthatjuk, hogy a női szépségideál igen szűk korlátok között mozog, és ismét visszakanyarodunk az említett babához. Senki nem akar egyedi, különleges lenni, maguk a modellek is azzal takaróznak, hogy így tetszenek a férfiaknak és végül csak karikatúrák lesznek.”

Nem mbemba mondja, Toscani!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr1012252552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.14. 10:14:20

ez a normális. csak a dagadt nők irigykednek rájuk. ez "van rajtam mit fogni legalább" duma nagyon gyenge. mi férfiak a hátuk mögött simán lekövérezzük őket..

Szalay Miklós 2017.02.14. 10:41:23

A következő linken letölthető egy írás, mely összfoglalja, amit a testi szépségről, annak működéséről, szerepéről, hatalmáról, külső és belső kapcsolatáról tudni kell:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid064

(A legfelső sor a kép tetején, "Egyebek (A világ működése - Ember)". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ. Ezért is ilyen furcsa a cím.)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2017.02.15. 11:27:39

@KUNTYI: Nem provokálni szeretnélek, csak egy kérdés, őszintén. Ezt egy budai buszmegállóban fényképeztem körülbelül egy éve. Van erről véleményed?

www.facebook.com/photo.php?fbid=10205700571812841&set=a.10200768841042654.1073741833.1211474469&type=3&theater
süti beállítások módosítása